USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan sulh düşüncesince koyu diplomasi yürüttü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna cenginde ateşkesin sağlanması, bölgeden sivillerin tahliyesi ve barışın tesisi düşüncesince yürüttüğü diplomatik çalışmaları, Antalya Diplomasi Forumu'nda da sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sulh düşüncesince koyu diplomasi yürüttü
12-03-2022 19:34
Ankara

Erdoğan, 24 Şubat sabahı Ukrayna topraklarına Rus ordusunun başlatmış olduğu saldırının peşi sıra karşı kendisine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kimi bakanlar ve kurmaylarıyla asayiş zirvesine reislik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (BM Güvenlik Konseyi) Sistem batkınlık bayrağını çekmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, elan sonradan karşı kendisine Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Zelenskiy ile 26 Şubat ve 4 Mart'ta da telefon görüşmeleri meydana getiren Erdoğan, görüşmelerde elan müşterek tomar dirilik kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın elan müşterek tomar dokunca görmemesi düşüncesince mütareke ilanı noktasında efor gösterdiklerini dile getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de 6 Mart'ta telefonda mülaki Erdoğan, Ukrayna problemininin müşterek an karşı barışçı yöntemlerle çözülmesi dair gelişigüzel ayrışık katkıyı hazırlamaya amade olduklarını belirtti.

Acil müşterek umumi ateşkesin bölgedeki insanca endişeleri gidermenin yanında, politik hal arayışlarına da punt vereceğini vurgulayan Erdoğan, "Hep beraberce barışın şeklini açalım." çağrısında bulundu.

Yoğun telefon diplomasisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna mücadelesi konusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki karşı müzakerelere ev sahipliği fail Belarus'un Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de telefonda görüştü.

Öte taraftan Erdoğan, Ankara'da misafir etmiş olduğu Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Rusya-Ukrayna savaşına bağlı düşünüm teatisinde bulundu.

Erdoğan, esbak devir Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le düzentileme yemeğinde müşterek araya gelirken, dü şef Çankaya Köşkü'ndeki yemekte savaşın sona erdirilmesi düşüncesince atılabilecek adımları ele aldı.

Biden ile görüşme

Aynı devir Amerika Başkanı Joe Biden ile telefonda mülaki Erdoğan, krizin elan da derinleşme ihtimaline huzur Türkiye’nin hal arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının ehemmiyetli bulunduğunu iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmesinde Antalya'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın düzenlenmesinin caba otomatik diplomasi zaferi bulunduğunu vurguladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Erdoğan ve Biden'ın "yapıcı" müşterek musahabe gerçekleştirdiğine, Biden'ın Türkiye'nin diplomatik girişiminden ötürü aşırı kıvançlı olduğuna dikkati çekti.

Antalya Diplomasi Forumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NEST Kongre Merkezi'nde planlı "Antalya Diplomasi Forumu"nun açılışında hanek yaptı.

Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki karşı yukarı dozaj temasın Türkiye'de gerçekleşmesinin Antalya Diplomasi Forumu'nun amacına ulaşmaya başladığını gösterdiğini söyledi.

"2014'te Kırım'ın işgaline tamamı Batı tamamı evren ahenk çıkarmış olsaydı, acep bugünkü tabloyla huzur karşıya kalır mıydık?" diyerek soran Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgilendiren temennisinin ölçülülük ve sağduyunun galip gelmesi, silahların müşterek an ilkin susması bulunduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, liderlerle görüşmelerini dü günce Antalya Diplomasi Forumu'nda da sürdürdü.

Forumun anne gündeminde Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek düşüncesince yapılacak icraat ile diyalekt ve düet ilgiler toprak aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu tartışma kapsamında geçmiş Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, Kazakistan'ın müessis Cumhurbaşkanı Elbaşı Nursultan Nazarbayev ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan zaman de Sierra Leone Cumhurbaşkanı Julius Maada Bio, Nijer Cumhurbaşkanı Mohamed Bazoum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Şefik Caferoviç ve Milorad Dodik, Liberya Cumhurbaşkanı George Manneh Weah ile müşterek araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda yapacağı görüşmelere ferda İstanbul'da ağırlayacağı Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, pazartesi haset Ankara'yı görüşme edecek Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler