USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin görüşmesi kapıyı açtı 1200 Rus Ziraat Bankası'nda aritmetik açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde yaptırımlara için Türkiye, Rusya ve Çin ortada Türk lirası, altın, Ruble ve Yuan üstünden ticaretlerini temdit teklifi meydana getirdiği öğrenilmişti. Gazeteci Ertuğrul Özkök'ün edinmiş olduğu kulis bilgisine gereğince Rus

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin görüşmesi kapıyı açtı 1200 Rus Ziraat Bankası'nda aritmetik açtı
09-03-2022 17:33
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin ile görüşmesinde yaptırımlara huzur Türkiye, Rusya ve Çin ortada Türk lirası, altın, Ruble ve Yuan üstünden ticaretlerini temdit teklifi meydana getirdiği öğrenilmişti. Gazeteci Ertuğrul Özkök'ün edinmiş olduğu kulis bilgisine gereğince Ruslar Türkiye'de Ziraat Bankası üstünden matematik açmaya başladı.Abone ol

Hürriyet gazetesinden ayrılan Ertuğrul Özkök, eşinin yerine irsal özne "Tansu'ya Mektuplar" başlığı altında yazılarını sürdürüyor. Yazılarını "newsletter" şekilde degaje müşterek gruba gönderen Özkök, Avrupa ve Amerika’da Rus vatandaşlarının bankalardaki hesapları kapatılırken, varlıkları dondurulurken 1200 Rus'un Türkiye'de Ziraat Bankası'nda matematik açtığını yazdı. 

Özkök'ün "Tansu'ya Mektuplar" dizisinde "Son zaman kulisi, dün 1200 Rus Ziraat Bankası'nda matematik açtı" başlıklı yazısında şunları yazdı:

Bu sabahleyin aşırı ehemmiyetli müşterek gelişmeyi öğrendim. Rus oligarkların paraları Türkiye’ye dirimsel mi imla aşırı nazarıitibar gördü. Türkiye’deki hususi bankalar Rus parasına ve cesaret kartlarına huzur aşırı çekingen bakıyorlar. Dün öğrendim ki bu hassaslık Pazartesi günkü görüşmede Hazine ve Maliye Bakanına iletilmiş. Peki bakanın tepkisi ne olmuş?

Benim öğrenebildiğim kadarı ile rastgele müşterek fikir belirtmemiş. Sadece kaydetmekle yetinmiş. Özel bankalar telaşlı olmaktadır haklılar. Çünkü müşterek bölümünün malikleri ortada Avrupa bankaları var. Buna yanıt amme bankalarının şimdi şen davranabileceği görüşü de yaygın.

İlk ayraç Erdoğan Putin görüşmesinde
Bakanın bu mevzuda kelimesiz kalmasının sebebi ayrımsız çağ anlaşıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’le meydana getirdiği görüşmede, “Ruble, Yuan ve kıymetli üstünden tecim yapılabileceğinin” belirtilmesi anlaşılan müşterek kapıyı açtı.

Ve bu sabahleyin itibarıyla hepsi düşüncesince şaşırtı müşterek evolüsyon yaşandı. Dün 1200 Rus yurttaşı Ziraat Bankası’nda matematik açmış. Ama elden belirteyim bunlar oligark hesabı değil. 

Avrupa ve Amerika’da Rus vatandaşlarının bankalardaki hesapları kapatılırken, varlıkları dondurulurken bu bittabi aşırı ehemmiyetli müşterek gelişme.

Rusların matematik açtıkları matematik düşüncesince dü araç var
Rus hesapları dolar ve Euro üstünden oluşturulan hesaplar. Hesap açmanın dü şartı var. En az 3 ay kalacak. Çekildiği taktirde 50 bin TL’lik bölümü hazne şekilde kalacak. Benim düşüncesince mucize müşterek evolüsyon oldu.

İkinci kulis: Rusların kullandığı Union Card geçiyor
Bu sabahki müşterek bambaşka kulis de şu. Visa, American Express, Master Card etraflı Rusya işlemlerini kapattı. Ancak Rusların kullandığı Union Card Türkiye’de hala geçiyor. Yani Türkiye’ye mevrut Rus vatandaşyları bu kartları kullanabiliyor. Nitekim dün bu kartla epeyce iş yapıldığını öğrendim.

Üçüncü kulis: hususi uçaklar sınırlandı
Dün kulağıma müşterek bilgi gelmişti. Buna gereğince Rus oligark Abramoviç geçtiğimiz hafta Rusya üstünden İstanbul’a mevrut ve buradan İtalya’ya geçmiş.

Bu istihbaratı nice hususi havacılık şirketinden araştırdım, fakat doğrulatamadım.

Abramoviç İstanbul’dan eski fakat savaştan dü yahut üç ay evvela reşit bu.

Buna yanıt hususi Türk şirketleri Savaş sonrası Moskova’dan Türkiye’ye epeyce Rus geçici taşımış.

Bugün İsmet Berkan’ın “10 Haber” sitesinden okudğuma gereğince geçtiimiz hafta 7 iş jeti Moskova ve San Petersburg’dan almış olduğu Rus yolcularını Tel Aviv’e getirmiş.

Ancak bu mevzuda müşterek kâr zaman büyüme göstermesi olmuş.

Uluslararası sigorta şirketleri, Rusya üstünde uçacak hususi jetleri sigorta etmeyeceğini duyurmuş.

Bunun ne denli etkileyebileceği daha bilinmiyor.

Antalya'yı kurtaracak adımlar bunlar olabilir
Bu gelişmeler başta Antalya turizmi açısından aşırı önemli.

Küresel ifa sisteminde Union Card’ın payı  yüzdelik 45…

İkinci tam yüzdelik 27 ile Visa, üçüncü tam ise yüzdelik 18 ile Master Card bulunuyor.

Bu gelişmeler Türkiye’nin ne denli terbiyeli müşterek yolda görmek mecburiyetinde bulunduğunu gösteriyor.

Şurası açık. Bu krizde Türkiye’nin pozisyonu ve vaziyeti aşırı hususi ve hassas.

Türkiye Batı’nın uyguladığı sınırlamalara banko katılamaz. O sebeple namına elastik ve kararlı müşterek alanın yaratılması lüzumlu ve doğrulukla olacaktır.

Şu anne denli hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem Dışişleri Bakanı’nın, hem Savunma Bakanının izlediği siyaset aşırı kararlı ve akilane görünüyor.

Yani “Putinci” müşterek çizgiye düşmeden, Ukrayna halkının beraberinde durarak, hem barışa, bununla beraber Türkiye’nin menfaatlerine akla yatkın müşterek kez çizmeye çalışmalıyız.

O sebeple şimdilik ıvır zıvır üzere hasıl bu anaç girişimler bence dobra kâr verebilir.

Bu konudaki kulislere bitmeme edeceğim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler