USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'O yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehitlerine, martir yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlara milletimiz sandıkta sormakla kalmayıp, onları sokağa çıkamaz duruma getirecek. Taktiğiniz, dövüşte yumruk sayılmaz hesabıyla karşınıza gelene sataşmaksa, o yumrukları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'O yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın'
13-11-2021 18:53

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 770 milyonluk 35 yatırımın hizmete katılması töreninde mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkleri Boğaz'dan atma emellerinin hala bitmediğine uyanıklık çekerek, “Osmanlının sonuç devri ve cumhuriyet zamanı süresince yaşadığımız gelişigüzel hadise, karşımızdakilerin maskelerini esasen yine yırtar mahiyete de haizdir Üzerimize mevrut hayasız akınlar hala durmadı, durmayacak da görünüyor. Biraz sonraları gideceğimiz Troya'nın sembolü bulunduğu binlerce salname uğraş hala bitmedi. 700 yıla DOĞRU varlığımızı hazmedemeyenlerin bizi boğazın gelişigüzel dü yakasından atma emelleri hâlâ bitmedi. Bir çağ evvela kâffesi kuvvetleriyle Çanakkale'ye dayananların içlerindeki nabız hala sönmedi. Anadolu'nun 1000 salname yurdumuz olmasını hazmedemeyenlerin milletimize yoğun kinleri dinmedi. Hamdolsun bizim uğraş azmimiz dipdiri. Bu diyar ve bu millete pranga vuracaklarını sananları, çıkarlarını en çelimli hissettikleri sürede ve yerde aşağılanan fail kahramanların soyunun tükenmeyeceğini göstermeyi sürdüreceğiz. Mehmetçik ifadesine adını sağlayan Bigalı Mehmet Çavuş'un Seddülbahir'i obstrüksiyon geçirmek az daha mevrut antagonist karşısında gösterdiği kahramanlığı unutmadık. Mehmet Çavuş silahıyla, küreğiyle, yerde bulmuş bulunduğu taşla, velhasıl eline ne geçerse onunla düşmanı durdurmuş, ağırbaşlı zayiatlar verdirip art çekilmeye âşıklı bırakmıştır. Savaş bittikten sonraları namına öneri edilen maddesel yardımları, ego dünyalık düşüncesince değil vatanım düşüncesince savaştım niteleyerek reddetmiştir. Bu asaletiyle de tarihe de adını yazdırmıştır” dedi.

“Sizin bu ülkede dikili ağacınız yok. Bunlar talih yönetmekten de bihaber”

“Mehmet Çavuş'un, Yahya Çavuş'un ve başka Çanakkale kahramanlarının ahfâdı bulunan milletimiz, 15 Temmuz'da tankları, uçakları, acı kusan namluları örtüsüz marifetiyle huzur koyarak bağımsızlığına eş çıkmıştır” diyen Erdoğan, “Sınır ötesinde boy yazan askerlerimizin yiğitlik hikayeleri nesilden nesle aktarılacaktır. Ülkemizi eğitimde, sağlıkta, adalette, güvenlikte, sanayide, tarımda, enerjide velhasıl gelişigüzel bölgede güçlendirmenin mücadelesini verirken şöhretli tarihimizden şöhretli kahramanlarımızdan kuvvet alıyoruz. Tek hedefimiz alın terleriyle sulayarak, kanlarıyla yoğurup bize bu toprakları yurt biçimine getiren ecdada müstahak olabilmektir. Toprakları yurt düşüncesince attıkları adımla kanlarıyla sulayarak yurt hâline getirdiler. Çünkü indinde toprağın, indinde arazinin yurt olması, kanlarla onun sulanmasıdır. Onunla yoğrulmasıdır. Cumhuriyet tarihinin en iri el erki ve kalkınma mücadelesini verirken çabucak Allah'ın yardımına ve milletimizin desteğine güvendik. Biz size güveniyoruz. Milletimizin değerlerine harp açan vesayetçiler, darbeciler ve yıldırı örgütlerini kullanarak sınırlarımıza yaslanan güçlerle ve içimizdeki gafillerle mücadelemizi daima bu tatlılıkla yürüttük. Kardeşlerim biz sizi Allah düşüncesince seviyoruz. Ana muhalefet, süt kuzusu ihtilaf ne diyorlar? Bize Kanal İstanbul'u yaptırmayacaklarmış. Ne diyorlar? Sakın ha, Kanal İstanbul düşüncesince gelmeyin. Bunu büyükelçilere de söylüyorlar. Ya, siz ne derece zavallısınız? Sizin bu ülkede dikili ağacınız yok. Bunlar talih yönetmekten de bihaber. Devlet yönetiminde devamlılık esastır. Dün CHP vardı, peşinden yabancılar geldi. Onlar ayrımsız şeyi söylemedi mi? Yine indinde nesne yapmamışlardı. Onların bırakıp gittiği yerden onlar bitmeme etti. Biz geldik, bunlar denli yapmadık. Tam bilakis devraldığımız yerden, hamdolsun ülkemizi çabucak kalkındırmanın gayreti içine girdik” halinde konuştu.

“Dik durmaya bitmeme edeceğiz”

“Dik durmaya bitmeme edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2001'den itibaren aldığımız Türkiye'yi 19 senede nerelere getirdik. Şimdi inşallah 2022'nin 18 Martına ulaşmadan Çanakkale Köprüsünü açacağız. Bugün sonuç tabliyenin vidalarını sıktık. Biz buyuz. Bay Kemal, senin bu işlere kudretin yetmez. Senden indinde nesne de olmaz. Çünkü senin görev niteleyerek indinde derdin yok. Ama bizim bu millete bulunan aşkımız, görev anlayışımızı körüklüyor. Düşünün şu ânda anca vakitler ha ki, iklim dalgalı, uzaktan devrolmak adeta belkili değil. Bazen feribotlar çalışmaz, ancak demincek 6 dakikada bu köprüden uzaktan geçeceğiz. Modern iktisap geçirmek budur. Medeni iktisap geçirmek budur. Lafla olmuyor bu. İşte biz demincek bu adımı attık. Eyvallah, ancak utanmadan, yüzlü yüzlü da bu köprüyü kullanırlar. Kullansınlar. Zaten biz, bize taşlama edene de, etmeyene de bu hizmetleri veriyoruz. Sebep? Çünkü iyi indinde kelam; at denize, balık bilmezse, Halık bilir. Türkiye'nin toy yatırımlarla, toy projelerle, toy kitap ve hizmetlerle büyümesini, gelişmesini, yabancıların istememesini tabii anlarız. Milletimizin bu topraklardaki varlığına dayanma edemeyenlerin büyük, çelimli Türkiye hedefinin karşısında olması oldukça normaldir. Bu ülkenin havasını soluyan, ekmeğini yiyip suyunu içenlerin hakeza davranmasını kabullenemeyiz. İnşallah bunların da vidalarını sizinle bu arada sıkacağız. 2023'te sıkacağız ahali ittifakı olarak. Buna apiko mıyız? Kapı bap dolaşmaya apiko mıyız? Cumhur ittifakı şekilde dört başı mamur kapıları çalmaya apiko mıyız?” dedi.

“İkide indinde er intihap diyorlar, yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan laflarını şöyleki sürdürdü:

“Erken seçim, er intihap ikide birde söylüyorlar. Sizden indinde nesne olmaz. Siz ne vakitten bu yana er intihap diyorsunuz. Yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Siz koruk üzümden anlarsınız, ona bitmeme edin. Biz mütekâmil üzümü yemeye bitmeme ediyoruz. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en ehemmiyetli projeleri görünürde arazi düzlük bu köprünün tamamlanmasından alım çalım duymamak belkili kabil mi? Boğaza düz yazı ettiğimiz Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi, ülkemizin dört yanına gerdanlık denli dizdiğimiz başka köprülerimiz, Marmaray, Avrasya tünelimiz gibi. Denizin altından Marmaray'ı, Avrasya tünelini biz geçirmedik mi? Biz iş yapıyoruz iş. Bizim icraatımızın eriştiği yere bunların hayâlleri ulaşamaz. Hastanelerimiz, üniversitelerimiz, site hastanelerini akılları almıyor. Çanakkale Köprüsünü içi kan feryat figan izleyenler var. Bu köprünün inşasını engelleyemediklerini görünce, içlerindeki kâffesi düşmanlığı ve nefreti nereye yönlendirdiler. Kanal İstanbul projesine yönlendirdiler. Üstelik çabucak prensipte projeye huzur çıkmakta kalmıyorlar. Yerli ecnebi dört başı mamur yatırımcıları gözdağı ederek, ülkemizin kalkınmasını duvar iktisap geçirmek düşüncesince canhıraş halde çıkar tarz içindeler. Bunların kâffesi geçmişleri, ayrımsız rezilliklerle doludur. Türkiye'nin rastgele indinde durumunda iri envestisman gündeme gelmişse huzur çıktılar. Ülkemizde bu CHP, bu İP, bunlar HDP, daima baş başa yıldırı örgütü PKK yandaşlarıdır. Bunlar onlarla bu arada tarz yürüyor. Biz de Cumhur İttifakı şekilde MHP ile baş başa yolumuza bitmeme ediyoruz. Biz bu vatanı sevenlerle, bu milleti sevenlerle beraberiz. Yolumuza da hakeza bitmeme edeceğiz”.


“Ülkemizde demokrasiyi geliştirme, doğruluk ve özgürlükleri açık açık çoğaltma dair ne aşama atıldıysa bunlar huzur çıktılar”

“Ülkemizde demokrasiyi geliştirme, doğruluk ve özgürlükleri açık açık çoğaltma dair ne aşama atıldıysa bunlar huzur çıktılar” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Dün CHP'lilerin meydana getirdiği ünlü Yassıada vardı ya, orada bunlar rahmetlik Adnan Menderes'in ölüm cezası cezası cezası kararını vermediler mi? Fatin Rüştü Zorlu'nun ölüm cezası cezası cezası kararını vermediler mi? Hasan Polatkan'ın ölüm cezası cezası cezası kararını vermediler mi? İşte o talibi biz tamamen aldık, orayı el erki ve özgürlükler adası yaptık. Dün de orada evvela kez arsıulusal indinde toplantıyı düzenledik. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan ve hepsiyle birlikte, indinde toy üyemiz daha, o da Macaristan. Yedili derinti yaptık. İnşallah bundan hakeza da toplanacağız. Sizi başta el erki ve özgürlükler adasını görüşme etmeye çağırma ediyorum. Muhakkak gelin, görün. Hayran olacaksınız, seveceksiniz. Sınırlarımızın güvenliğini arttırmak, hudut ötesi tehditleri engellemek, ne ameliyat yapılmışsa bunların hepsine huzur çıktılar. Hangi mücadeleye girişilmişse bunlar hepsine huzur çıktılar. Dünyada kendi ülkesindeki yatırımları duvar iktisap geçirmek düşüncesince kendini hakeza rezil, zelil, adi hale düşüren başka ihtilaf örneği yoktur. Dün FETÖ'cü hainlerin MİT kumpası ile ülkemizi düşürmeye çalışmış oldukları durumla, zaman yatırımlarımıza inhisar yapmak maksut dokunca ayrımsız kurnaz senaryonun ayrımlı sahneleridir. Çanakkale'den saha okuyorum. Bu mankurtlar da, onların iplerini ellerinde tutanlar da, ne yaparlarsa yapsınlar, iri ve çelimli Türkiye'nin inşâsına bariyer olamayacaklar. Nasıl yüzlerce projeyi kazandırdıysak, Allah'ın izniyle 1915 Çanakkale Köprüsünü tamamlayacağız. Karadeniz'deki doğalgazı milletimizin hizmetine sunacağız. İnşallah doğalgaz çıkmış bulunduğu ândan itibaren vatandaşımızın menfaatini gözeteceğiz. Akdeniz ve Ege'deki çıkarları sonuna derece koruyacağız. Kanal İstanbul'u düz yazı edeceğiz. Güvenlik hatlarını birleştireceğiz. Bölgemizdeki ve hayattaki mazlumların sesi olmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki tuzakları nakzen dünyanın evvela 10 ekonomisine gireceğiz. Savunma sanayiinin gelişigüzel dalında dışa bağımlılıktan kurtulacağız. Varsın Türkiye düşmanları hasetlerinden çatlasın. Varsın Türkiye düşmanlarıyla dizi film kolalama girenler esip gürlesin. Varsın güya Atatürkçü, güya ulusçu mankurtlar düştükleri çukurda debelenip dursun. Biz hedeflere erişmek ve milletimizi devletimizi perçinlemek düşüncesince gelişigüzel bölgede çalışacağız” dedi.

“O yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın”

Siyasetin milletin hayrına plan elde yapmak bulunduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda şehitlerimize saygısızlığı yapanı dokunulmazlığını dağıtmak az daha meclise gönderdik. Şehitlerine, martir yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlara milletimiz sandıkta sormakla kalmayıp, onları sokağa çıkamaz bir hale getirecek. Ortada ya kesim var, ya dikkatsizlik sınırlarını aşan vahametli indinde gidiş var. Muhalefet ismi altında ülkesine ve değerlerine saldıranlara söylüyorum ki, taktiğiniz dövüşte yumruk sayılmaz hesabıyla karşınıza gelene sataşmaksa, o yumrukları millete değil, gücünüz yetiyorsa bize sallayın. Siyaset ülkenin ve milletin çıkarlarının önünü tehditle, küfürle, yabancılara şikâyetle boğazlamak değildir. Siyaset ülkenin ve milletin hayrına plan üretmektir. Eser ve görev düz yazı edebilmektir. Şehit yakınına ağza alınmayacak küfürlerle, taşlama edenlerle, yıldırı örgütünün ölçüm ve davetine mazhar olanların sesi çıkmıyorsa, görünürde pis kesim ve dikkatsizlik haddini aşan vahametli dava vardır. Bu indinde doğurgan olursa, indinde abla olursa, düşünün, ya sen indinde partinin önderi şekilde bayansın bayan. Mecliste o nite indinde küfürdür? Ahlak yoksunu, nite sen hakeza indinde küfrü yaparsın? Bir avrat şekilde indinde doğurgan şekilde bunu nite söylersin? Tek dertleri var. Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek, Tayyip Erdoğan'dan kurtulacağız diyenlerin gazına geliyorlar. Suriye'de, Türkiye sınırları boyunca, yıldırı koridoru kuracağız niteleyerek tamamlanıyor. Bunu söyleyenler çabucak sözle kalmıyor. Terör örgütünü on binlerce ağırbaşlı silahla, araçla, gereçle, mühimmat ile donatıyor. 10 binlerce teröristi eğitiyor. Suriye'de eğitilen silahlarla hudut şehirlerimize askerlerimize saldırıyorlar. Bugün sahamızda Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda, attığı gelişigüzel iyi adımın karşısında, ayrımsız aut ve iç pis ittifakı duruyor. Bu gerçekler ortadayken CHP'nin başındaki kişi ikide birde çıkıp, ne işimiz mevcut Suriye'de diyebiliyor. Partisine tezkereye, müfit oyu verdiriyorsa, bizim de çıkıp siz kimin namına konuşuyor, cereyan ediyorsunuz niteleyerek istifsar hakkımız olur. Gazi Mustafa Kemal'in Libya'daki, Suriye'deki, gün doğusu şehirlerimizdeki, Balkanlar'daki izlerini unutturmaya çalışıp, zaman ayrımsız mücadeleyi sürdürenlerden cumhuriyetperver olmaz, Atatürkçü olmaz. Ey Gazi Mustafa Kemal! Senin Trablus cephesinde ne işin mevcut diyebilir misin? Misak-ı ulusal için, ne işiniz mevcut Misak-ı Milli'de diyebilir misin? Bunlar kasetle geldi. Türkiye 2023 sınavını başarıyla verdiğinde Allah'ın izniyle uğrunda kalacak tek kuvvet kalmayacaktır” halinde konuştu.

“İnşallah Çanakkale'nin aydın istikbaline toy indinde bap aralıyoruz”

Toplu açılışı meydana getirilen yatırımlar kendisince bilim sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
“Bölgemizin ve ülkemizin bu iyi beldesini şehrini gelişigüzel bölgede doğruluk etmiş bulunduğu hizmetlere sarmak için, devletimizin dört başı mamur imkanlarını kullanıyoruz. hususi sektörümüzün bu bölgede meydana getirdiği yatırımları destekliyoruz. Bugün il genelinde tamamladığımız kitap ve hizmetlerin şeklî açılışlarını yaparak inşallah Çanakkale'nin aydın istikbaline toy indinde bap aralıyoruz. Açılışını yapacağımız asar görünürde eğitimde Ayvacık Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Bayramiç İmam Hatip Lisesi Yurt Ve Spor Salonu ile üniversitemizin Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama Merkezi, Kız talebe Yurdu ve Biga Meslek Yüksek Okulu da bulunuyor. Eşek ölür kalır semeri insanoğlu ölür kalır eseri. İşte biz eserlerle konuşuyoruz. Sağlıkta Çan Devlet Hastanesini, Gökçeada ve Ezine ilçeleriyle Esenler ve Cevatpaşa mahallelerindeki familya ve maşer sağlığı merkezlerini zaman yöntemince hizmete açıyoruz. Şehrimizin sembollerinden bir tanesi hâline mevrut 72 milyon vahdet envestisman bedeli bulunan Çanakkale Karasal Sayısal Yayın Kulesinin açılışını yapıyoruz. Kıyı emniyetimize 124 milyon vahdet yatırımla kazandırdığımız 2 nüsha 90 tonluk römorkör ile 3 mürşit görev botunu yöntemince hizmete veriyoruz. Enerjide şehrimizin dayanıklı baş döndürücü namına imdi birinci sınıf görev verilmesini sağlayacak enfrastrüktür yatırımlarını yöntemince hizmete alıyoruz. Ayvacık ve Ezine ilçelerimizde 151 milyon vahdet yatırımla yapımı tamamlanan 239 kıyamet konutu ile enfrastrüktür tesislerinin açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Ezine-Bayramiç yolunun, Çan Pazar Köprüsünün, Ezine Kültür Merkezinin Biga Ticaret Borsasının, Gümüşçay Fatin Rüştü Zorlu Stadının ayrışık yenileme çalışmaları, Yenice doğalgaz hattını hizmete açıyoruz. Kurumlarımıza ilgili görev binalarıyla tamamlanan başka eserlerin açılışlarını yapıyoruz. Toplam 777 milyon vahdet envestisman bedeli bulunan 35 nüsha envestisman projesinin şehrimize ve ülkemize iyi olmasını diliyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan evvela İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay birer mülakat yaptı.

Ali Kamur - Emrah Elmas
 

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan 1915 Çanakkale Köprüsünde Kanal İstanbul mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler