USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sıra ile oturacağı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin tek gündeminin kimin nereye hangi sıra ile oturacağı bulunduğunu belirterek “Boy sırasına gereğince mi ? gözyaşı sırasına gereğince mi ? olmadan AK Parti karşısında kim şimdi çok seçme yitirmiş ona gereğince mi ? masaya otura

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sıra ile oturacağı'
29-01-2022 18:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gümrük Müdürlüğü Kompleksi Fuaye Alanı'nda AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında Giresun'daki fırka yönetimine salonun küçüklüğünden naşi sitem etti. Erdoğan, “Buranın haricinde nezdinde toprak bulamadık mı ? Yani minicik salonlar, Giresun'un gençlerine bu mağaza yetmez. Bugün açılışını yaptığımız 3 bin 500 nefis salonun bitmesine karşın bu güruh burada yapılmaz. Açılışını yaptık ancak kılıç geliyoruz toplantıyı burada yapıyoruz. 3 bin 500 nefis salonda Giresun gençliği ile eş kolları ile toplantımızı orada yapmamız lazımdı. Kongreyi geldik dümdüz nezdinde deri salonunda yaptık. AK Parti'yi hakeza bölgelere bizi sıkıştırmaya kalkmayın...Bu salona bu iş yakışmadı” niteleyerek AK Parti il başkanını yanına çağırdı, tepkisini dile getirdi.
Konuşmasında hava değişikliğine aksan eden Erdoğan “İklim değişikliğinin evren ile baş başa ülkemizi de etkilediği devirde bundan sonra bu meseleyi görmezden vürut lüksümüz yoktur. eğer kılıç hava değişikliği ile mücadeleyi müstelzim önemi vermezsek aşırı elan ağırbaşlı faturalardan karşılaşmaktan kendimizi kurtaramayız. Yarın kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin” buyuran nezdinde Peygamberin ümmeti adına mevzi dair elan nezdinde tomar duyarlık göstereceğimize inanıyorum” niteleyerek konuştu.

“Bunların ne millete görev geçirmek kabil niyetleri var, ne memlekete işaret vermek kabil hedefleri var”
“Biz tamamı koşulları zorlayarak ülkemizi başarıdan başarıya koştururken muhalefetin içler açısı vaziyetini inanırım sizlerde görüyorsunuz” diyen Erdoğan “Türkiye ekonomiden terörle mücadeleye, sağlıktan savunmaya denli elden herhangi nezdinde cephede tarihinin en ciddi mücadelelerini veriyor. Bakıyorsunuz muhalefetin tek gündemi kimin nereye hangi sıra ile oturacağı. Boy sırasına mucibince mi gözyaşı sırasına mucibince mi olmadan AK Parti karşısında kim elan nezdinde tomar intihap yitirmiş ona mucibince mi masaya oturacaklarına nezdinde çeşitli değişmeyen veremiyorlar.

Bunların ne millete görev geçirmek kabil niyetleri mevcut ne memlekete işaret vermek kabil hedefleri var. Ak paranın konforunda siyasetçilik oynamakta gizli kapılar peşinde murdar kesim yapmaktan altlarına serilen koltuk koltuklarında siyasal ömürlerini az buçuk elan uzatmaktan başka tek dertleri yok. Bu aykırılık sanki mebus sıfatı taşıyorlar, sanki şehremaneti başkanlığı yapıyorlar ancak hırslarından siyasal çıkarlarından başka tek şeyi gözleri görmüyor. Milletin gönlünü kazanmak, milletin sıkıntılarına hal elde yapmak ilkin bunların hesabına siyasal ikballerini ecnebi büyükelçiliklerin kapılarından arıyorlar. Kendi ülkesini, kişi devletini garplı büyükelçiliklere yakınma edecek denli alçaldılar küçüldüler, ulusal değer ve haysiyetlerini kaybettiler.

Sorsan Atatürk'ün partisiyiz derler. Sorsan Cumhuriyeti kılıç kurduk derler. Ama bölen örgütün uzantılarıyla sefer yürümekten de çekinmezler. Millete erinç sergiledikleri lobranlıkların, küstahlıkların, hiçbirini divan kürsüsünden kendilerine eder verenlere yapamazlar. Bunların siyasetteki en şişman meziyetleri tank namlusu görür görmez kaçmak, kavim dirilik derdindeyken ellerinde kıraathane fincanı ile monitör karşısında esenlik çatmaktır. Korkaklık, beceriksizlik, müfterilik, kifayetsiz, muhterisizlik haricinde tek nitelikleri yok. Bu tabloyu bizim kabil milletimizde aşırı dobra biliyor. Hazıra vaz peşinde koşan bu şekerli su siyasetine katiyen beniz vermiyor. Sadece sonuç 1 haftada yaşananlara beslemek yavuz muhalefetin çapını ve zihniyetini değerlendirmek düşüncesince kafidir. Hiçbir koyak tek aritmetik tek isnat bunları kurtaramayacaktır. Hiçbir kampanyası bunların skandallarının üzerini kapatamayacaktır. İnşallah evvel 2023 seçimleri peşi sıra da 2024 yöresel idareler seçimleri bu beceriksizliklerin siyasetten likidasyon edilmiş olduğu birer milat olacaktır. Bunun düşüncesince yazık AK Partili kadrolara düşüyor. Bugünden itibaren aşırı elan çelimli halde çalışacağız. Bugünden itibaren elan koordineli, uyumlu, planlı, programlı çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Ahmet Bilge - Rıdvan Öztürk

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler