USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Mayıs bir başka olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursalı gençlerle buluştu. 14 Mayıs'ta seçimlerin yapılacağını tamlayan Erdoğan, "Bursa'daki mitinge 120 bin ferdin katıldığını öğrendim. Bu bizlere şurası gösteriyor. Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak. Bu ilkbahar bir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Mayıs bir başka olacak'
23-01-2023 00:05


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İlk oyum AK Parti'ye, huzur oyum Recep Tayyip Erdoğan'a deneyimsizlik buluşmasında Bursalı gençlerle bir arayla geldi. Bursa'daki mitinginin arkası sıra Panoroma 1326 Fetih Müze'sinden gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara, Duymayanlara' şarkısı ile karşıladı. Yoğun bir katılımın bulunduğu müzedeki bölgede oturacak arazi kalmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerle ilişik gün vermesi özen çekti.

“Bahar bir başka ilkbahar olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana getirdiği konuşmada, "Bursa'daki mitinge 120 bin ferdin katıldığını öğrendim. Bu bizlere şurası gösteriyor. Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak. Bu ilkbahar bir başka ilkbahar olacak. İnanıyorum ki, siz gençlerimizle birlikte, siz eş kardeşlerimle beraberce kılıç sandıkları bu defa, baş döndürücü ayrımlı bir halde patlatacağız. Buna mevcut mıyız? Bu deneyimsizlik herkesi ayrımlı bir bir duruma getireceğine inanıyorum. Ama durmayacağız. Çalışacağız. Gayret edeceğiz. Tüm canlı kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da inşallah o sesi çıkaracağız. Ben buradan Bursa'nın ve Türkiye'nin bütün canlı yüreklerine selamlarımı gönderiyorum. Gençlerimizle rastgele bir araya gelişimizde, siz değerli üyelerimizin sevgisine, vizyonuna, enerjisine tanık oldukça, geleceğimize daha iri bir umutla bakıyoruz. Bazıları diyor ki, ‘bu enerjiyi nereden buluyorsun' aha erke burada karşımda. Farklı bir yerde aramaya gelmiş şekilde yok. Bu resim ayrımsız sürede bize, sizlere kalıt bırakacağımız Türkiye 100 yılının yapımı düşüncesince daha baş döndürücü çalışmamız ve daha bir tomar savaşım etmemiz icap ettiğini hatırlatıyor. İnşallah 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde huzur el oy kullanacak giranbaha gençlerimizle, biçim arkadaşlığı yapmamızı bizlere kader fail Rabbime şükrediyorum. Maşallah. Sizlerin yardımıyla aradan 40 yılı bir tomar sayaç ilkin olsa da, ilkin dönemdeki heyecanımızı hatırlatıyor. Aynı duyguları yeni baştan yaşıyoruz" dedi.

“Bizim gençliğimiz 3Y ile kuşatılmıştı, yasaklar, yokluklar ve yoksulluklar”

Kendi deneyimsizlik yıllarındaki Türkiye'nin meseleleri baş döndürücü başka bulunduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O emektar Türkiye'nin olanakları da baş döndürücü başkaydı. Şimdi, 20 yılda ülkemize kazandırdığımız iz ve bakım altyapısının üstünde rastgele bölgede evren ile yarışmaya anık bir deneyimsizlik görüyoruz. Halbuki bizim gençliğimiz 3Y ile kuşatılmıştı. Yasaklar, yokluklar ve yoksulluklar. Bizim gençliğimiz, kavgalarla meşbu bir Türkiye'de geçti. İleride, Türkiye'nin DOĞRU politik tarihi, insaflı bir istimara ile yazıldığında bu dü çevrim ortada ayırt baş döndürücü daha dobra anlaşılacaktır. Bugün önümüzdeki seçimlerde huzur defa, oy kullanacak gençlerimizden beklentimiz, elinizin altındaki imkanlarla dünyayı ve Türkiye'yi en dobra ve en akıllıca halde okumanızdır. Maziden atiye, katı bir güreşçi köprüsü kurmadan, bu okumayı çelimli bir halde yapmadan nerede bulunduğumuzu hassaten nereye gideceğimizi de bilemeyiz. Biz rastgele mevzuda bulunduğu kadar bu hususta da gençlerimize güveniyoruz. Birileri kadar gençlerimizi iradesi tutu altında tutulacak raf süsü, madde mankeni kendisine katiyen görmedik. Partimizi kurarken, Türkiye'nin esas anlamdaki huzur deneyimsizlik kolları teşkilatlanmasını AK Parti bayrağı altında yaptık. Şu an da umumi rüesa ortada siyasette deneyimsizlik kollarından çıkıp mevrut bir gayr yok. Sadece bu kardeşiniz mevcut bir gayr yok. Biz buraya gökten zembille inmedik. Merdivenleri etap evre çıkarak geldik. Bunların bir bölümü kasetle geldi. Bir bölümü ayrımlı yerden havale geldi. Biz meydanlardan gümbür gümbür ilham alınarak geldik. Sizlerin yaşlarında deneyimsizlik kollarında huzur fariza düzlük nesil, demin bakan, milletvekili, umumi başkan yardımcısı, şehremaneti reisi kendisine gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor. İnşallah istikbal senelerde sizlerle de ayrımsız gururu kılıç yaşayacağız” dedi.

“Bay Kemal, bundan sonra seni yormuyoruz. 7,5 saatte gittiğin bu yolu, 3 saate indirdik daha şen gidebilesin diyerek ancak İzmir'e de uğradığın yok"

“Genel başkanınız ve cumhurbaşkanınınız kendisine gençlerimize güvendiğimiz düşüncesince seçilme yaşını huzur ilkin 25'e peşinde da 18'e düşürdük” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
“Kanunlarımıza göre, ergin aziz rastgele bir gencimizin yalnızca seçilmiş değil, seçimle gelinen görevlerde de yazık alabilmelerini kılıç sağladık. Gençler, kılıç size güvendik. Bu CHP'si filan neden bu adımları atmadılar. Niçin bunlar, gençlerin önlerini açmadılar. Ama kılıç güvendik. Çünkü kılıç şuna inanıyorduk. Fatih Sultan Mehmet, 20 yaşlarında bir devri kapatıp, bir devri açtığına göre, onun torunları kendisine bizlerde aynısını yapmaktayız dedik. Oldu mu? Oldu. Onlar gemileri karadan yürüttüler. Ama bunlar anlamazlar. Bunca zamandır Türkiye'de siyasa yapıyorlar. Denizin altından on paralık mahal altı treni yaptılar mı? Bu metroyu ki yaptı. Biz yaptık. Avrasya Tüneli'ni ki açtı kılıç açtık. Hani gücünüz yetiyorsa birde siz yapsaydınız. Biz Haliç'i temizledik. Bunlar Haliç'i doldurdular. Ya bunlarda harbilik diyerek bir nesne yok. Bunlarda kalkıp da dünyaya dimdik gösterilecek bir nesne tecrübe edelim hakeza bir ağrı yok. Çünkü bunlarda sıkıntılı değil. Biz dertliyiz dertli. Neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız. İşte Bursa, nereden nereye getirdik. İstanbul'dan gel, Bursa'dan geç, İzmir'e yönel. 7,5 saatte bulunan bu güzergahı, kılıç 3 saate indirdik. Bay Kemal, bundan sonra seni yormuyoruz. 7,5 saatte gittiğin bu yolu, 3 saate indirdik. Daha şen gidebilesin diye. Ama İzmir'e de uğradığın yok."

“Bunların biricik dertleri, rastgele bir tanesi diğerinden hazzetmeyen, masa ortaklarının çıkarlarına mucibince akım edecek bir insan bulmaktır.
Türkiye'de baş döndürücü partili politik yaşama geçildiğinde, bayanların ve gençlerin ilkin gelişmek üzere, bütün vatandaşların oy namustur diyerek akım ettiğini tamlayan Erdoğan, "Siyasi iradelerine ve sandığa canları pahasına ehil çıkmışlardı. Bugün bulunduğu kadar o devirde de insanımızı gel diyince gelecek, git diyince gidecek. Şuraya oy ver diyince verecek toplantı kendisine gören ayrık bir anlayış vardı. Tek fırka faşizmi artığı bu zihniyet, yavuklu kendisine milletin karşısına çıkardığı öz mensuplarına bile, ayrımsız muameleyi göstermekten çekinmediler. Şimdi kendilerine gel diyince gelecek, sus diyince susacak, durum diyince konuşacak kukla bir yavuklu arıyorlar. Ama bulamıyorlar. Dertleri milletimizin namusu kendisine görmüş bulunduğu oylarla ülkeyi yönetecek gençlerin geleceğini mensur edecek bir cumhur reisi boşaltmak ve mebus ayırmak değildir. Bunların biricik dertleri, rastgele bir tanesi diğerinden hazzetmeyen, sayısının 6'ı mı, 10 mu bulunduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarına mucibince akım edecek bir insan bulmaktır. Milletimiz ülkesini hassaten kumanda etmek için, cumhur reisi seçmenin peşindeyken, bunlar masa ortaklarının yöneteceği, yavuklu bulma peşindedir. Böylesine bir algoritmaya emeksiz oynanan oyunlarda bile, rastlayamazsınız. Çünkü bunların kafası daha Türkiye 100 yılına erişememiştir. Bunlar bundan sonra sürümden kalkmış olan, güncellemesi caba yapılamayan 1990'ların 1970'lerin siyasa formatında kalık tiplerdir. Zaten vaatleri de ülkemizi baştan emektar Türkiye'ye döndürmektir" biçiminde konuştu.

“Eski Türkiye, 6'lı masanın şahsen uygulamaları kendisine gösterdiği kadar kavganın, kargaşanın, fut oyunlarının fire bulunmadığı Türkiye'dir”

Eski Türkiye'den salonu dolduran gençlere örnekler sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günlük hayatınızın elden rastgele acilen yararlandığınız imkanların neredeyse, hiçbirinin bulunmadığı Türkiye'dir. Eski Türkiye, rastgele işin baş döndürücü emekle yürütülmüş bulunduğu ve buna dirlik baş döndürücü az ürün alınabildiği, baş döndürücü az resmiyet kıvrım edilmiş bulunduğu Türkiye'dir. Eski Türkiye, şahısların bir biriyle bıkılmayan iletişimini bırakın minimal müştereklerde caba buluşmakta zorlandığı Türkiye'dir. Eski Türkiye, siyasette, ticarette, yüksekokul de, sanatta, velhasıl yaşamın rastgele dalında elit ekalliyet dışında, hiç kimseye talih verilmemiş Türkiye'dir. Eski Türkiye, 6'lı masanın şahsen uygulamaları kendisine gösterdiği kadar kavganın, kargaşanın, fut oyunlarının fire bulunmadığı Türkiye'dir. Siyaset kurumunun milletin problemlerine hal elde kılmak yerine, daima bunalım ürettiği, müstear krizleri tetiklediği Türkiye'dir. 6'lı masa denilen ucube binanın gıdası emektar Türkiye'nin milletimiz düşüncesince zulüm, bazıları düşüncesince dokunulmaz ara bulucu bulunan yoksulluğudur. Husumet iklimidir. Sömürü düzenidir” dedi.

“Türkiye 100 yılı vizyonunu paylaşmadığımız kimesne bırakmayacağız”

“Biz 20 sene ilkin ülkemizi rejim sorumluluğunu üstlendiğimizde, aynen merhum Menderes'in 73 sene ilkin meydana getirdiği gibi, ‘yeter' dedik” ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Gençler, ulusal iradeyi hiçe sayan vesayete ‘yeter' dedik. Hak ve özgürlükleri ayaklar dibine düzlük haksızlık düzenine ‘yeter' dedik. Milletimizi art kalmışlık prangasına mahkum fail çarpıklığa ‘yeter' dedik. İtilmişliğe, kakılmışlığa ulusal onurumuzun örselenmesine ‘yeter' dedik. Terör örgütlerine, onların iplerini elinde tutanlara, dökülen kanlara, yaşatılan acılara ‘yeter' dedik. Darbecilere, onları üzerimize salan toptan emperyalistlere ‘yeter' dedik. Maruz kaldığımız rastgele saldırının kurnaz refakatçileri bulunan politik ve konuşu tetikçilere ‘yeter' dedik. Bu ülkeye ve çecik haksızlık fail ki mevcut ise hepsine de merhum Menderes gibi, ‘yeter lakırtı milletindir' dedik. Biz bunlarla yetinmedik. Yeter lakırtı de, değişmeyen da milletindir dedik. Şimdi de tahminî 3 çeyrek yüzyıl sonra, ‘yeter, lakırtı de, değişmeyen da, doğacak de milletindir' diyoruz. Bursa'dan başlayarak dalavere dalavere 81 vilayetimize oradan dünyanın ciharıyek tarafındaki rastgele bir vatandaşımıza ulaşarak ülkemizin ve milletimizin geleceği düşüncesince uğur boncuğu vaatleri, uğur boncuğu programları ve uğur boncuğu vizyonları olmayanlara ‘yeter' diyeceğiz. Kapasına gitmediğimiz, iz ve hizmetlerimizi anlatmadığımız, Türkiye 100 yılı vizyonunu paylaşmadığımız kimesne bırakmayacağız. Gençler, hedefimiz, gönlünü doğrultmak suretiyle, 85 milyonun rastgele bir ferdine, doğruya akıllıca dedirtmektir. Meydanlarda bizlere maruz rastgele bir desteğin, sandıkta bizlere maruz rastgele bir oyun, Türkiye 100 yılı inşasına meydana getirilen bir katkı, mutlu yola mobilyalı bir tuğla bulunduğunu katiyen unutmayacağız."

“Sadece işlemleri silme eylemek düşüncesince duruşma yargıevi kapısı kapısı dolaşırlar”

AK Parti kurulduğu günden beri, 15 seçime girdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti 15'inden de zaferle çıktı. Milletimiz topu topu gibi, gençlerimizin de bir numara partisi, baştan sona AK Parti oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, gençlerimizin huzur tercihi kılıç olduk. Gençleri AK Parti'ye yakıştıramayan, daha elhak gençlerin AK Parti ile biçim yürümesini hazmedemeyen bir eğin bu hakikatı bir muhtelif almak istemiyor. Halbuki kılıç akıbet 2 senede, gençlerimizle 36'ıncı buluşmamızı yapıyoruz. Sevgili gençler, bırakın ülkenin ciharıyek indinde gençlerle kucaklaşmayı, ihtimal ayrımsız devirde öz çocuklarıyla 36 el gelmemiş olanlar bizi gençlerden ırak kalmakla suçlama ediyor. Gerçi bunların rastgele işi böyle. Üniversite açarız, ekol yaparız, belirti dağıtırız, taşınmazlar mensur ederiz, kredi, burs veririz, hepsine dirlik çıkarlar. Hepsine balçık atarlar. Hastane yaparız, keyif çalışanı yetiştiririz, hizmetin en iyisini veririz, yalnızca dirlik çıkarlar. Terörle savaşım ederiz, uç ötesi harekatlar yaparız, dünyanın ciharıyek indinde destanlar yazarız. Sadece mecliste kıskı koyarlar, tezkerelere ret oyu verirler. Hakim müddeiumumi alırız, kazı teşkilatımızı güçlendiririz. Sadece nazlanma ederler. Karayolu yaparız, hava meydanı yaparız, çıpa yolu yaparız, uzaya peyk göndeririz yalnızca geliştirdiğimiz teşrikimesai modellerine projeleri önleyen firmalara saldırırlar. Ne diyorlar, ‘biz geliyoruz. Bir kuruş alamayacaksınız' ya gelemeyeceksiniz be. Baraj yaparız, domestik ve yenilenebilir erke tesisleri kurarız, çekirdeksel çelim santrali mensur ederiz. Sadece işlemleri silme eylemek düşüncesince duruşma yargıevi kapısı kapısı dolaşırlar. Konut yaparız, kavim bahçesi yaparız, kavim kıraathanesi yaparız, amut dikeriz yalnızca eleştirirler. Sadece bariyer çıkartırlar. Hangi bölgeye bakarsanız bakın ayrımsız dekor ile karşılaşırsınız. Millete söyleyecek lafı olmayanın gençlere vaatleri ne olanaklı ki, kendilerine hapsettikleri esassız ve isnat kalesinden başka dünyaları olmayanlarla ne gösterimi ne projeyi tartışacağız. Onun düşüncesince kılıç sözümüzü milletimize söylüyoruz" biçiminde konuştu.

“Kendimizi bundan sonra gençlerimizin konuğu kendisine görüyoruz”

“Gençlerimizle yapacağımız iş değişiminin vaktinin de yaklaştığını biliyoruz” diyen Erdoğan, "Kendimizi bundan sonra gençlerimizin konuğu kendisine görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin Türkiye'nin içerisinden geçmiş bulunduğu nazik devirde toptan hile ve tutum düzenindeki kazı etmiş bulunduğu kavuşum gerisine düşmemesi düşüncesince ehemmiyetli görüyoruz. Sonra saha da at da, lakırtı de sizin olacaktır. Gençlerimizden beklentim, bizlerden öncekiler gibi, bizim gibi, sizlerin de ‘yeter sanki kararda milletindir' demenizdir. Biz 40 senedir ne yaptıysak, milletimizle beraberce olduğumuz düşüncesince yaptık. Milletimizin desteğiyle yaptık. Milletimiz düşüncesince yaptık. Sizlere bırakacağımız en iri mirasta, bu olacaktır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler