USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım itimat kooperatifleriyle vatandaşımıza ürünleri hâlâ ehven satmaya başladık. Buna artarak bitmeme edeceğiz. Market sayısını çabucak 2-3 bine çıkaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kütahya'da
29-08-2022 17:04

Kütahya'daki miting ve dolgun açım törenine mütekellim Erdoğan, "Yılbaşından sonraları aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların yurttaşlarımızın günce hayatlarındaki müspet yansımalarını şimdi güzel göreceğiz. İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı durumuna getirmekte kararlıyız" diyerek konuştu.

Erdoğan, "Sultan Alparslan Bizans'ın görkemli hükümdarı Diyojen'in adetçe faik ordusunu yenerek Anadolu'nun kapılarını milletimize Malazgirt'te açmıştır. Milli Mücadele ile asırlardır tükenmez birlikte maksat ve hırsla bizi bu topraklardan çarpmak isteyenlere Anadolu'nun sonsuz yurdumuz bulunduğunu birlikte kat şimdi duyuru ettik. Selçuklu ve Osmanlı'nın mirasını devralan Cumhuriyetimizin kuruluşuna revan yolda arak ve kanla döşenmiştir. Birinci Dünya Savaşı'nda ciharıyek yanda yedi düvele dirlik savaşan, sağlam aşırı yerde fütuhat elde eden Osmanlı, İstanbul'un işgali ve Sevr dayatmasıyla adeta mecalsiz bırakılmıştı. Vatan ülkelerini ciharıyek taraftan işgale süregelen düşman, Adana, Antep, Maraş direnişleriyle pabucun fiyatlı bulunduğunu görünce, kurnaz amaçlarının taşeronluğunu Yunan'a bırakmıştır. İstiklal mücadelesini Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde Anadolu'ya haiz milletimiz varını yoğunu ortaya koyarak hazırladığı ordusuyla, Kocatepe ve Dumlupınar'da dünkü birlikte destanın girizgahını yapmıştır. Samsun ile başlayıp Ankara'da TBMM'nin açılışıyla dünyaya yöntemince duyuru edilen bu sürecin gelişigüzel evresi küllerinden baştan doğan birlikte milletin uyanışının sembolüdür. Oldukça çetince ve mütekait birlikte sürecin peşi sıra ordumuz gene birlikte Cuma haset 25 Ağustos'ta sonuncu utku düşüncesince akıbet hazırlıklarını tamamlamıştır. O geceleyin ezanlar okundu, salavat kılındı, dualar edildi, akıbet hamam yemekler mağlup etti ve devrisi sabahleyin güneş ağrırken atak buyruğu verildi. Kocatepe'den başlayıp Dumlupınar'a oradan İzmir'e denli devam eden Büyük Taarruz, epeydir savunmada bulunan Türk ordusunun uzun uzun birlikte aradan sonraları meydana getirdiği ilkin tecavüz harekatıydı. Düşmanın ihtimal makinelisi, topu, kamyonu, arabası, uçağı bizlerden çoktu lakin bizim askerimizin inan meşbu yüreği bu eksiklerin hepsini ziyadesiyle telafi ediyordu. Nitekim Yunan ordusu çekilirken 200 bin şahsiyet kuvvetinin yüzdelik 65'ini Afyon-Kütahya hattında kayıplar yerine bırakmıştır. Bu kavim o inanlı yürekleriyle, imansızları İzmir'den denize döktü. Aşağı üst bire birlikte sayıya erbap Türk ordusunun bu savaştaki kaybı ise hoppadak yüzdelik 6,5 civarındadır. Büyük Tarruz ve akabindeki çatışmalar evren askeri evveliyatına en değerli topyekûn harp yerine geçmiştir. Türk'ün ahiret yolculuğu fermanı yerine tedavüle sokulan Sevr'i milletimiz aha bu topraklarda kanıyla canıyla yırtarak müstevilerin suratına çarpmıştır. Türk'ün köle edilemeyeceğini, Türk'e yakasız gömlek biçilemeyeceğini 26 Ağustos'ta Afyon'da başlayıp, 9 Eylül'de İzmir'de sona ermiş bu kıyamla kâffesi dünyaya duyuru ettik.

Kocatepe'den başlayıp Dumlupınar'a uzayan şişman tecavüz sonrası bu millet, o inanlı yürekleriyle imansızları İzmir'den denize döktü. Mücadelenin hoppadak silahla, parayla değil, imanla, kararlıkla azimle kazanıldığını hacısı hocası gördü" biçiminde konuştu.

Erdoğan, "Hükümete geldiğimizde 2 asırdır madun yapısı boşlama edilmiş, politik ve askeri gücü daim törpülü birlikte Türkiye devraldık. Biz hedeflere akla yatkın yürüyüşümüze katiyen açıklık vermedik. Terörle savaşım Türkiye'nin sorunlarında ilkin sıradaydı. Bütün yıldırı inlerini bunların kafalarına geçirdik. Bundan sonraları da geçirmeye bitmeme edeceğiz. Attığımız gelişigüzel adımda haricen ve dâhilen engellemelerle karşılaştık. Hamd olsun hepsinin üstesinden geldik. Milletimize kazandırdığımız eserlerin yanında, global gelişmelerde de Türkiye'yi dünyanın en önemli ülkelerinin arasına getirdik. Türkiye, seneler ilkin tercihini istihdam ve üretimden yana yaparak iktisadi modelini değiştirdiği düşüncesince global fırtınadan minimum kayıpla çıkacaktır. Tarım güven kooperatifleriyle vatandaşımıza ürünleri şimdi ehven satmaya başladık. Buna artarak bitmeme edeceğiz. Market sayısını çabucak 2000-3000'e çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Yılbaşından sonraları aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların yurttaşlarımızın günce hayatlarındaki müspet yansımalarını şimdi güzel göreceğiz. İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı durumuna getirmekte kararlıyız. O çağda İslam dünyasının ciharıyek yanından kendileri de bin birlikte fıkdan ve haksızlık altında canlı dostlarımızdan da ülkemize iane yağmıştır. Büyük Tarruz öncesinde de harfiyen ahit bulunduğu derece ülkenin askeri gücünden finansal kaynaklarına kâffesi imkanlarını sorgulayarak bu işin olamayacağını söyleyenler vardı. Ama neticede mücadelenin hoppadak silahla hoppadak parayla değil esas imanla, kararlılıkla, azimle, inançla kazanıldığını hacısı hocası gördü. İki asırdır altyapısı boşlama edilmiş, demokrasisi zayıf, ekonomisi bodur mevdu politik ve askeri gücü daim törpülü birlikte Türkiye devraldık. Hemen kolları sıvadık. Türkiye'nin yüzyıllık enfrastrüktür eksiklerini 20 yılda tamamlayacak birlikte kalkınma hamlesi başlattık tahsilden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye gelişigüzel bölgede ülkemizi cumhuriyetin maksadı bulunan kuşatan uygarlık düzeyinin üstüne çıkardık. Kalkınma hamlemizin önemi ve gücü, müstevli dönemiyle onu strateji fail düzenlilik ve iktisat krizi esnasında aşırı şimdi güzel anlaşılmıştır. Tüm dünyanın dengeleri allak bullak olurken kılıç hedeflerimize akla yatkın yürüyüşümüze katiyen açıklık vermedik. Aynı halde demokraside de gelişigüzel kesimden vatandaşımızın adalet ve hürriyet alanlarını uzun uzadıya toplumsal gerilimlere ve yıldırı örgütlerinin mefruşat bulmasına vesile verici kâffesi çarpıklıkları ortadan kaldırdık" dedi.

Erdoğan, inşası tamamlanan ve 5,5 bilyon TL'ye mülk bulunan 344 projenin açılışını gerçekleştirdi.

Hüseyin Efe - Hüseyin Can Aksu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler