USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Karaman Hızlı Tren Hattını açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-Karaman faziletli çabuk katar hattının açılışını yaptıklarını, bu açılışı yaparak acemi ortak devri başlattıklarını belirterek, "İnşallah bu etap geçmiş Karaman-Ulukışla, sonraları Mersin-Adana, Osmaniye, Gaziantep güzergahla

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Karaman Hızlı Tren Hattını açtı
08-01-2022 15:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı açma programı ve Karaman'daki muhtelif programlara eklenmek neredeyse uçakla Konya'ya geldi. Erdoğan, havalimanından Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile site merkezinde törenin yapılacağı Meram Gar'ına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada birleşen vatandaşlara seslenme etti. Bugünün müşterek Konya ziyareti olmadığını, Konya ziyaretini henüz sonradan yapacaklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Konya - Karaman faziletli çabuk şimendifer açılışını yapıyoruz. Yapımı tamamlanan açma töreni düşüncesince mevrut olduğumuz Konya'da buradan Karaman'a akıntı ediyoruz. Konya'mızı faziletli çabuk şimendifer hattı ile 11 sene önce, 2011 senesinde tanıştırdık. Bizden evvela gelenlerin faziletli çabuk şimendifer düşsel miydi, tığ hayalleri gerçeğe dönüştürdük. Ankara'dan trene biniyor ve Konya'mıza derece hızlı, emniyetli ve konforlu muvasala aracının keyfini sizlerle baş başa çıkarmıştık. Bu plan devreye girdiğinden buyana milyonlarca insanımızı hamdolsun bahtiyar etti ve onlara işlev ettik. Konyalı düşüncesince bundan böyle Ankara'ya, Eskişehir'e, İstanbul'a değerlendirmek başka muvasala araçlarından henüz kolay, şen ve ekonomik. Bu olanağı müşterek hamle henüz öteye taşıyor ve Karaman'a derece uzatıyoruz. Bu açılışı yaparak dünkü müşterek devri başlatıyoruz. İnşallah bu adımı evvela Karaman - Ulukışla, sonradan Mersin - Adana, Osmaniye, Gaziantep güzergahlarına yapılacak. Deneme seferleri devam eden Ankara - Sivas hattını da arttırma ettiğimizde Konya düşüncesince ülkemizin 4 müşterek yanı çabuk yahut faziletli çabuk trenle ulaşılabilir bir vaziyete gelecek” dedi.

“Bunlar fakat birtakım çeşmelerinin musluklarını yenilerler, ona da merasim yaparlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyetin 10. senesinde çıpa ağlarla ördük yurdu niteleyerek marşlar yazıldığını anlatım ederek, “Daha ahir senelerde maatteessüf Osmanlı'nın akıbet ve Cumhuriyet'in evvela zamanında başlatılan demiryolu kesintiye uğratıldı. Demiryolu taşımacılığını esasen gündemine alan, yenileyen ki oldu, tığ olduk. Ülkemizin 10 bin 959 kilometre bulunan demiryolu hatlarının uzunluğunu 13 bin 222 kilometreye çıkarttık. Daha evvela vatanımızda örneği sıfır 219 kilometre faziletli çabuk şimendifer ağını mensur ettik. Mevcut demiryollarımızın verimini artırdık. Londra'dan koruyucu müşterek şimendifer Avrupa'yı, Balkanlar'ı büküm ederek Edirne'den ülkemize ve Anadolu'ya ulaşmaktadır. Boğazın altından Marmaray'ı ki yaptı? Biz tezvir değil iş üretiriz. Aynı biçimde boğazın altından Avrasya Tünelini ki yaptı? Fakat erkek Kemal, bunların yapacağı işler değil. Bunlar fakat birtakım çeşmelerinin musluklarını yenilerler, ona da merasim yaparlar. Daha evvela esas atmama töreni yapıyorlardı. İlk kez ne olduysa esas atma töreni yaptılar. Hayret, şaşırdım” biçiminde konuştu.

Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:
“Anadolu'yu esasen sona revan bu şimendifer Asya'ya ulaşıp Pekin'e derece gidebilmektedir. Bu yatırımlara demiryolu ağırlık ve insanoğlu taşımacılığına en nazik safhaları geride bıraktık. Pek aşırı bölgede bulunduğu denli demiryolunda da ülkemizi müşterek biçim durumuna getirmekte kararlıyız. Buradan Karaman'a birçok dakikada gideceğiz? 50 dakika. Nasıl? Bütün konforuyla herhangi müşterek şeyiyle benim Konyalı kardeşim Konya'ya, Karamanlı kardeşim de Konyalı ulaşacak. Konya'nın bu olanağı en dobra biçimde değerlendireceğinden şüphem yok. Önümüzdeki zamanlarda sizlerden Türkiye'ye yatırım, istihdam, akan gelişme gayesi düşüncesince aşırı henüz müşterek tomar ulama bekliyorum. Konya'nın yardımı desteği bulunduğu sürece altından kalkamayacağımız ağırlık yoktur. Gençler sizden aşırı bilinçlilik bekliyorum. Allah'ın izniyle gök yolcuları da çıkacak. Bu şimendifer hattının şehirlerimize, ülkemize bol olmasını diliyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının peşi sıra Yüksek Hızlı Tren ile Karaman'a akıntı etti.

İbrahim Yetkin - Yasin Can
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler