USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en güzel 10 ekonomisi arasına saplamak düşüncesince çalıştıklarını belirterek, "Ülkemize kazandırdığımız çelimli el erki ve kalkınma madun yapısı üstünde kâffesi bunları da gerçekleştireceğiz. Dünya toy ve z

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da
08-01-2022 18:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı, TOKİ 736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve inşası tamamlanan öbür planların açma töreni düşüncesince Konya'dan Yüksek Hızlı Tren ile Karaman'a geldi. Tren Garından 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı'na sabık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çecik seslenme etti. Erdoğan, 4 yılı hayli ortak aranın arkası sıra gene Karaman'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biraz evvela Konya'dan aceleci trene bindik ve Karaman'a ulaştık. Burada da Konya - Karaman aceleci şimendifer hattımız ile şehrimize kazandırdığımız öbür eserlerin şişko açılışını yapacağız. Allah'ıma hamdolsun ki bu ne parlak ortak güzellik.

Böylece Konya'dan Karaman'a 40 dakikada, Ankara'dan Karaman'a 2 sayaç 40 dakikada, İstanbul'dan Karaman'a 5 sayaç 40 dakikada doğacak ve bundan sonraları mücahede bizim konforumuz olacak. Hattın küsurat kısımları tamamlanınca Konya, Karaman, Adana arasındaki trenle gezi süresi 2 sayaç 20 dakikaya düşecek. Açılışını yaptığımız şimendifer hattı enerjiden zamana, emisyondan bakım onarımına denli aşırı bölgede ülkemize elden bu sene 63 milyon TL artırım sağlayacak. Yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 1 bilyon 390 milyon lira. 102 kilometrelik Konya-Karaman aceleci şimendifer hattımızın ülkemize ve şehirlerimize hayır olmasını diliyorum.

Türkiye'nin Osmanlı'dan küsurat ve Cumhuriyetin evvel dönemlerinde düz yazı edilen demiryolları henüz sonraları boşlama edilmiştir. Hükümete geldiğimizde 10 bin 959 kilometrede devraldığımız herkes çizgileri sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Bir vakitler Batı'da faziletkâr aceleci trenlere binerdik, Rabbim baht eyledi. Bütün maslahat lisan meselesi, azim meselesi. Bir yol azmettin mi ondan sonraları Allah'a tevekkülle bu iş yürür. Biz azmettik, tevekkül ettik ve Rabbim de bizlere bunları yapmayı baht etti. Tamamladığımız 2 bin 368 kilometre dünkü demiryolu hattına dünkü linkler yapıyoruz. Durmak yok, yola devam. Görüldüğü kabil ülkemizi solmamış ağlarla örmeye bitmeme ediyoruz. Bugün başkaca muhtelif kurumlarımızın belediyelerimize ve hususi sektörümüze muhtelif yatırımlarımızın açılışını da yapıyoruz. Kolay değil, tababet fakültesi, terbiye bilimi bilimi fakültesi, esenlik cümle yüksekokulu kabil herkes yatırımların açılışını zaman yapıyoruz.

Elimiz gereksiz değil meşbu geldik. İlçelerimizde tamamlanan saha, yurtları, evvel gencelme merkezlerini de açıyoruz. 515 konutun ast yapısı ve yer düzenlemeleriyle baş başa buradan hizmete alıyoruz. Karaman Adalet Sarayı'nın, hayat evinin, iskan çalışmalarını ve öbür herkes tarım, sulama, toplulaştırma yatırımlarının, erke ast yapılarının, familya sağlığı merkezlerimizin, jandarma karakolumuzun açılışlarını da buradan yapıyoruz. AK Partili Başyayla, Akçaşehir, Sudurağı ve Kazancı belediyelerimizin tamamladığı içmece suyu, çözüm kabil nice projenin açılışını da yapıyoruz. Toplam envestisman bedeli 2 bilyon 311 milyon lirayı bulan herkes bu hizmetlerimizin Karaman'a hayır olmasını diliyorum. Biz yola çıktığımızdan bu yola Karaman baştan sona bizimle yürüdü. Bizler de Karaman ile yürüdük” dedi.

“Dünya dünkü ve zamanı ortak değişimin sancılarını çekiyor”

Siyasetlerinin im ve görev siyaseti bulunduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatımız süresince baştan sona çecik görev Hakka hizmettir dedik. Bu iyilikle çalıştık. Bizim amacımız iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmektir. Ülkemizi dünyanın en güzel 10 ekonomisine oyulgamak düşüncesince dört başı mamur gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız çelimli demokratlık ve kalkınma ast yapısı üstünde herkes bunları da gerçekleştireceğiz. Dünya dünkü ve zamanı ortak değişimin sancılarını çekiyor. Finansal saldırılar ve güneş tacı virüsle ağız ağıza güneş yüzüne çıkan bu değişime herkes gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin önünü kestiler, darbeler, vesayetlerle ayağımıza prangalar vurdular. Türkiye'yi zat içerisine bloke etmek düşüncesince tuzaklar kurdular. Menderes'ten Özal ve Erbakan'a denli ortak biçimde temiz dışı bıraktılar. AK Parti'nin 20 yıla andıran nüfuz devrinde bu oyunların hepsiyle yüzleştik savaş ettik. Allah'ın katkısı ve milletin desteği ile mücadelelerin hapsinden alnımızın akıyla çıktık.

Siz dayanak noktası verdiniz, yanımızda durdunuz ve tahsilden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiye denli rastgele bölgede yüzyıl atlatacak yatırımlarla ülkemizi büyüttük. Kim problemi ki 20 sene evvela Konya'dan Karaman'a faziletkâr aceleci şimendifer gelecek? İnanır mıydınız? Yaptık mı? Demek ki oluyormuş. Azmedersen olur. Karamanlı kardeşlerime bu layık. Buradan Konya'ya, Ankara'ya faziletkâr aceleci trenle gideceksiniz.

Milletimizin adalet ve hürriyet alanlarını da genişlettik. AK Parti önceleri Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin mukayeseni önleyen âlem bu gerçekleri görecek, benimseme yazar ölçüm edecek. Nankörleri körfez ortak kenara. Siz bakmayın emektar Türkiye talip insanlara. Böyle ortak ihtilaf ve politika anlayışı var. Yalan, dolan, bütünü bunlarda. Şimdi bunların ortak de Tabipler Birliği var. Bunlar ne denli yalancı, cambaz. Erciyes Üniversitesi Turkovac aşısını üretiyor, adamlar ‘Böyle ortak nesne yok' diyor. Siz ne sahtekarsınız, yalancısınız. Madem bildiğiniz bu şeklinde da Tabipler Birliği kendisine ortak eseriniz mevcut mı? Yok. Yapana da baştan sona taş koyuyorsunuz, koydunuz.

Şehir hastanelerini yaptık, terbiye bilimi bilimi araştırı hastanelerini yaptık. O niteliksiz hastanelere vatandaşımızı mahkum etmedik. Siz Tabipler Birliği kendisine o rezilliklerin bulunduğu senelerde on paralık sesiniz çıkmadı. Bu sahtekarlar, bu cambazlar maatteessüf hastanelerde tutu tahsil edilen vatandaşın haklarını ortak güneş savunmadı. Biz o dönemleri de yaşadık, mücadelesini verdik. Bunlarda hicap yok. Şu anda bu kent hastanelerinin benzeşim sizin geçmişinizde, tarihinizde mevcut mı? Biz AK Parti iktidarı kendisine Türkiye'nin ciharıyek yanına yaptık hazırlamaya da bitmeme ediyoruz. Çünkü benim vatandaşıma bunlar layıktır, onun için. Bu ayrık zihniyeti de tarihin tozlu raflarına iteceğiz. Seçim gününe denli baştan sona baş başa aşırı çalışmamız gerekiyor.

Şehit yakınlarına söven, ulusal hassasiyetlerini dile getiren insanlarımıza taşlama fail haysiyetsizlerin esas yüzlerini sergileyeceğiz. İşte İstanbul'da CHP belediyesi ne yapıyor? Bakıyoruz, barışma yapmışlar. Ne eyvah ki yıldırı örgütünün aparatları kendisine da İstanbul Belediyesinde istihdam ediliyor. Aynısı Ankara'da, ayrı ayrı öbür illerde. Sinsi oyunları açıklanmış edeceğiz. Türkiye'yi hedeflerinden kurtarmak isteyenlere, anarşi ve inkısam iklimine sokmanın ardında koşanların ihanetlerini ortaya sereceğiz. Daha aşırı çalışacağız, durmayacağız. Türkiye'den başka Türkiye yok” ifadelerini kullandı.

“Fahiş eder artışlarıyla insanımızın alıntı enerjisini düşürenlerin de gözünün yaşına bakmayacağız”

Tüm dünyada yaşanmış bulunan sıkıntıların Türkiye'de bulunan imkanların önemini ortak defa henüz gösterdiğini kaydeden Erdoğan, “2018'den itibaren ekonomimiz aracısız erek alınmaya başlandı. Tedbirlerimizle yurtdışı ayaklarını kestik. Bu defa da memleketimiz zarfında piyasalarda döviz mobilyasız üstünden ayrımsız düzen sürdürülmeye başladı. 20 Aralık'ta da bunların ayaklarını kestik mi? Ne oldu, çabucak döviz aşağıya inmeye başladı mı? Siz bizim yanımızda olduğunuz müddetçe ara vermek bulunmayan yola bitmeme diyoruz. 20 Aralık ortak dönüm noktası oldu. Açıkladığımız tedarik paketleri ve arkası sıra yaşama geçirdiğimiz uygulamalarla bu oyunu da bozduk. Fahiş eder artışı vatandaşın canının yandığını biliyoruz. En çelimsiz müddette bunu da ortadan kaldıracağız. Fahiş eder artışlarıyla insanımızın alıntı enerjisini düşürenlerin de gözünün yaşına bakmayacağız.

Ülkemizi rastgele bölgede kalkındıracağız. Güçlü ast yapımızı henüz da geliştireceğiz. Sizlerle el ele yola bitmeme edeceğiz. Yaptığımız yatırımlarla, eskiden şehirlerimizi kesinlikle kalkındırdıysak demin de iktisat de aynısını yapacağız. Biz eserlerimizle konuşuyoruz ve bizim asar ispatımızdır. Son 20 yılda Karaman'a 20 bilyon liralık ücretinde envestisman yaptık. Eğitimde 2023 dünkü dershane yaptık. 766 bilimsel nitelikli personeliyle görev sağlayan Karamaoğlu Mehmet Bey Üniversitesini ki kurdu? Biz kurduk. Toplam 832 milyon liralık ücretinde iane yaptık. Ülkemize kazandırdığımız rastgele eserin, rastgele başarının birilerini kesinlikle tasalı ettiğini sizler de görüyorsunuz. Her ilimize darülfünun açıyoruz, okullar yapıyoruz, evlatlarımızı sömürme edemedikleri düşüncesince üzülüyorlar. Milletimizin sağlığıyla ilgilendiren hassasiyetlerini sömürme edemedikleri düşüncesince üzülüyorlar.

Demiryolu ağlarıyla rastgele noktayı birbirine bağladık, sıkıntı tellallığı yapamadıklarına yanıyorlar. Sadece 2021'de 2 milyon işsize iş gerçekleştirme ettik. Terörün kökünü kazıdık mı? Gabar'da, Terdürek'te, Cudi'de kazıdık mı? Artık o sokaklara çıkılmayan Güneydoğu, Doğu' da hayat var. Sağ olun mevcut olun. İstiyorlar ki vuruş girişimi mi oldu, başarıya ulaşsın, demokratlık kalksın. Bay Kemal sen tankların arasından kaçabilirsin, kılıç milletimizle buluşuruz. 15 Temmuz'da milletimizle bu arada olduk, demin de beraberiz. İstiyorlar ki rastgele yan kana bulansın, milletin huzuru bozulsun. Salgın mı var? İnsanlar sokaklarda kıvransın. Herkes işinden ve aşından olsun, ayaklanma baylasın istiyorlar. Türkiye ablukaya alınsın, müdahaleye bariz bir duruma gelsin istiyorlar. Biz buradayız. Mücadele ağabey ede, çarpışa çarpışa ülkemizi bu günlere getirdik.

Bugün yaşadığımız sıkıntıları da en çelimsiz müddette aşarak ülkemizi dünyada adalet ettiği, milletimizi adalet etmiş bulunduğu refaha kavuşturacağız” diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının arkası sıra eserlerin şişko açılışı gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, milletvekillleri, organizasyon personelleri ve yurttaşlar katıldı.

Erdoğan, açma töreninin arkası sıra AK Parti Karaman İl Danışma Toplantısına eklenmek kıl payı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonu'na geçti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler