USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'nde icra ettiği konuşmada, “Türkiye'nin en yayılmış ve en çalışan içtimai dayanak politikalarını yaşama etmek yoluyla tek kimsenin kendisini

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk'
25-09-2021 19:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'ne katıldı. Darülaceze Başkanlığındaki törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı esna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan törende meydana getirdiği konuşmada, darülacezenin fariza yelpazesini genişlettiğini belirterek, “Yurt ve kültürel tesislerimizin Darülaceze'mize uğurlu olmasını diliyorum. Bu ödüllü projenin yaşama geçmesinde yardımı bulunan herkesi, başta hayırseverlerimizi kutlama kartı ediyorum. Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri kıvanç donör bir projedir. Bu kasılma 1068 döşek kapasitesi ile misyonuna akıllıca bir arazi olacaktır. İnşaata ulama sağlayacak her kişiye şükranlarımı sunuyorum. Her envestisman mühim bir şeydir ancak aracısız kişiye güçlü de bakıma eksikli kişiye meydana getirilen envestisman baş döndürücü şimdi önemlidir. Sadece ve çabucak Allah rızası gözetilerek meydana getirilen bu yatırımın dünyadaki girdisi de müfit duasıdır” dedi.

“Hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk”

Arnavutköy'deki projenin dünya düşüncesince bir dayanıklı olacağını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bölgenin çocuğuyum. Darülaceze'yi dobra bilirim. Belediye Başkanı oldum Ayazağa kampüsünü yaptım. Ayazağa ile bu arada bir sıçrama gerçekleşti. Arnavutköy'deki bu devasa yere başlıyoruz. Hayırseverlerimizin oraya bulunan yardımı inanıyorum ki dünyada Arnavutköy'deki Darülaceze'mizi bir dayanıklı namına yansıtacak, onunla kıvanç edeceğiz. Türkiye'nin en yayılmış ve en devim bilimi içtimai dayanak noktası politikalarını yaşama etmek yoluyla tek kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk” dedi.

“Ülkemizi bu bölgede imrenme edilen bir bir duruma getirdik”

Destek politikalarının rastgele piyasası kapsadığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi bu bölgede imrenme edilen bir bir duruma getirdik. Bu destekleri insanlarımızı kendi elbette fasile yaşamı zarfında tutarga veriyoruz. 60 yaşın üstündeki 170 binden bir tomar 65 yaşın üstündeki 150 bine DOĞRU büyüğümüzü kendi ailesi indinde destekliyoruz.

Engellilerin topluma iltihak dair da en şişman atılımlar bizim dönemimizde gerçekleşti. 536 bine DOĞRU engellimize maaş averaj bin 790 TL dayanak noktası veriyoruz. Engellilerin kamudaki istihdamı da 60 bini aştı. Devlet korumasındaki çocuklarımız ile ait sistemi gene sona değiştirdik. 139 bine DOĞRU çocuğumuzun, sağladığımız içtimai ve konuşu destekle kendi aileleri yahut yakınları indinde hayatlarını sürdürmelerini realizasyon ediyoruz. Aynı halde 18 binin üstünde çocuğumuz da soy sop edinilmek yoluyla bir aileye kavuştu. Risk grubundaki evlatların ve ailelerin izlenmesi dair 67 bine DOĞRU evladımızı yakından izleme ettik” biçiminde konuştu.

“Türkiye'nin içtimai iane bütçesi göreve geldiğimizde 2 bilyon liraydı, geçtiğimiz sene bu miktar 69 bilyon lirayı buldu”

Her kesimi koruyucu gözeten ve destekleyen politikalar geliştirildiğini ve bunların uygulandığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'nin içtimai iane bütçesi göreve geldiğimizde 2 bilyon liraydı. Geçtiğimiz sene bu miktar 69 bilyon lirayı buldu. 19 yılda verdiğimiz içtimai desteklerin ücreti 434 bilyon liraya ulaştı. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımız kendilerine mevki kabilinden maruz içtimai iane kartları ile gereksinimlerini karşılamaktadır. Elbette gönlümüz rastgele bir vatandaşımızın yardıma gerekseme duymadan yaşamını sürdürebileceği seviyeyi ulaşmayı istiyoruz. Ancak dünyanın tek durumunda hakeza bir idealin bulunmadığı ortadadır” dedi.

Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında, “Akıl ve vicdan sahibi tek kimse demokrasiden kalkınmaya topu topu bölgelerde geçmişin rastgele bir sürecinin uzaklık mesafe ilerisinde bulunduğunu inkar edemez. Bizim kuşağımız 1960 darbesinde çocuktu. Türkiye'nin ziyasız dönemlerinden bir tanesi bulunan 1970'ler cahillik yıllarına emsal geldi. İdeolojik ve budunsal kökende kesinlikle bölünmeye, çarpış taşlarının kesinlikle döşendiğini şahsen yaşadık gördük. 1980 darbesi ile ülkemizin tekrardan temiz dışına itilmiş olduğu bir felaketti. Darbenin arkası esna gene toparlanmaya devim bilimi Türkiye bölen örgütünün eylemleri ve ortak yönetim hükümetlerinin sefer açmış olduğu patinajla karşılaştı” ifadelerini kullandı.

“1 milyona DOĞRU gayrimenkul kapasitesine sahip bulunan bir iktidarız”

Son günlerde darülfünun öğrencileriyle ilgili kötü bir kampanya sürdürüldüğünü kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İktidara geldiğimizden buyana gayrimenkul kapasitelerini tek devirde bulunmadığı kadarıyla tırmandıran az şimdi 1 milyona DOĞRU gayrimenkul kapasitesine sahip bulunan bir iktidarız. Bunu ortada olmaksızın köksüz yanlış, hevesi alakası sıfır bireyleri bankların ilişkin yatırarak köksüz kusur kampanyalar sürdürülüyor. Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Bu yurtlarla baş başa yetenek ortada. Yurtlarda 2 bilemedin 3 nefis odalarda öğrencilerimizi ağırlıyoruz" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler