USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir AK Parti İl Danışma toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İhracat nedir, istihsal nedir, nitelik nelerdir bilmeyen bu kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi mevcut diyor. Ufku Ankara'nın ötesine geçmeyenler bizim aşırı boyutlu aut politikamızı anlayamıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir AK Parti İl Danışma toplantısında konuştu
23-10-2021 13:59
Partisinin Eskişehir İl Danışma toplantısında mütekellim Erdoğan, laflarına selamlamayla başlayarak, "Salonlara sığmayan şu coşkunuz düşüncesince şahsım hesabına teşekkürname ediyorum. Rabbim muhabbetimizi, dayanışmamızı sonsuz eylesin diliyorum. Biz bugünlere şişman ve çelimli Türkiye sevdasına lisan sağlayan bilinmeyen kahramanların fedakarlıklarıyla geldik. Bugünlere senenin herhangi müşterek günü, günün 24 saatini kendini bu davaya adayan kardeşlerimizin mücadelesiyle geldik. Bugünlere geceleyin uykusunu bölerek partimizin başarısı düşüncesince Mevla'ya el açan büyüklerimizin samimiyetiyle geldik. Hepsinden önemlisi tığ bugünlere niyetimizi ak pak tuttuğumuz, kibre, gurura nefsimizi kaptırmadığımız düşüncesince geldik" dedi.

Erdoğan, "Bizim yolumuz Eskişehir'i fetheden şişman komutan 2. Kılıçarslan'ın yoludur. Sevgili çoluk çocuk bizim yolumuz abideleşen mücadeleleriyle işgalci Yunan'a köken söktüren Eskişehirli gazi ve şehitlerin yoludur. Kardeşlerim AK Partili kadrolar şekilde levent boylu terbiyeli bu yolda mükemmel 20 senedir yürüyoruz. Hiç kimseyi dışlamadan 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalışıyoruz, ayrımcılık bizde yok. Milletimizin kardeşliğini ateşlendirmek haricinde tek erek gütmedik, gütmüyoruz. Dün bulunduğu kabilinden zaman de Türkiye'de istikrarın teminatı AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. Son 19 yılda karşılaştığımız birçok badireyi atlattıysak, 2023 limanına da ülkemizi inşallah sağ esen kavuşturacağız. Dünyanın en şişman 10 ekonomisinden bir tanesi olma hedefimize eninde böylecene gerçekli ulaşacağız. Bu uğurda tempomuzu düşürmeden çalışmaya bitmeme ediyoruz. Türk ekonomisini yatırım, üretim, istihdam sütunları üstünde arttırmak düşüncesince himmet gösteriyoruz" dedi.

Konuşmasında Afrika ziyaretini de özetleyen Erdoğan, "Türkiye'den evvel kat Cumhurbaşkanı seviyesinde meydana getirilen Angola ziyaretinde 7 anlaşmaya imza ettik. Togo'da dişi görüşmeler yaptık. Togo'da yandaki devletleri de oraya çağırma buyurmak vasıtasıyla Burkina Faso ile orada müşterek müzakere yaptık. Bu müzakere aşırı fazla manidardı. Afrika'nın 210 milyonu bulan nüfusuyla en neşeli nüfusuna cemaat bulunan Nijerya'da aşırı ehemmiyetli kararlar aldık. Buralar 15-20 sene öncesine denli Türkiye'nin tek servet göstermediği coğrafyalardı. Bugün kıtanın herhangi müşterek yerinde, Türk ürünlerini, Türk şirketlerini, insanımızın iane elini uzatan çıplak maşer örgütlerini görmekten kıvanma ediyorum. Bugün anne kara ülkeleriyle hep ticaretimiz 25 bilyon doları aşıyor. Afrika'daki yatırımlarımızın kıymeti 6 bilyon dolar geçiyor. Türkiye'den yetkilendirilmiş Afrikalı gençler, lisan elçileri şekilde özlük ülkelerine misyon ediyor. Türk müteahhitler mega planlara imza atıyor.

Bazı devletlerde bizi Türk şirketlerinin düz yazı etmiş bulunduğu havaalanlarında, amme binalarında karşılıyor. Bu muvaffakiyet her insanın eş başarısıdır. Farklı coğrafyada yazmış bulunduğu epope her insanın eş destanıdır. Ufku Ankara'nın ötesine geçmeyenler bizim aşırı boyutlu aut politikamızı anlayamıyor. Bazı kesimlerin attığımız kâffesi bu adımlardan kırıklık duyduğunu görüyoruz. dışsatım nedir, istihsal nedir, nitelik nelerdir bilmeyen bu kifayetsizler Türkiye'nin Afrika'da ne işi mevcut diyor.

Aynı suali tescilli sömürgeciler de soruyor. Afrika'daki katliamcı geçmişleriyle yüzleşmek namına Türkiye'ye lakırtı atanları kaale almıyoruz. Kim bunlar batı, batı, Fransa. Bunlar bizlere adamlık dersi veremez. Bunların ilkin insanlığı öğrenmesi lazım, nereden, Türkiye'den öğrenmeleri lazım. Bizi eleştirenlere doğruluk ettikleri yanıtı bizlerden ilkin Afrikalı kardeşlerimiz elhak misliyle veriyor. Afrika kıtasıyla işbirliğimizi önümüzdeki devirde de güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

İnsanları dünkü hizmetler ve yatırımlarla tanıştırmaya bitmeme ettiklerini tamlayan Erdoğan, "Hemen herhangi müşterek hafta ülkemizin müşterek şehrini görüşme ederek dolgun açım coşkusunu milletimizle yaşıyoruz. İl istişare toplantımızın peşi sıra parafin pırtı fabrikasıyla, 52 dünkü üretimevi ve enfrastrüktür tesislerinin açılışını zaman gerçekleştireceğiz. Akabinde il meydanına geçecek burada da bakanlıklarımızın, belediyelerimizin meydana getirdiği hep 2,7 bilyon TL'yi aşan 106 ayrı tür eserin dolgun açım törenine katılım edeceğiz. Peki anne ihtilaf CHP'nin, Eskişehir'de nesi var? Yaptıkları ne im var? Yok. Bunlardan bereketli dolgunca öğüt dinlersiniz. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İnşallah bunlar arkası peşine bitmeme ediyor. Eskişehir'i hedeflerine müşterek aşama şimdi yaklaştıran kâffesi bu adımların hayır olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, "2023 senesi yaklaştıkça CHP'nin başını çekmiş bulunduğu muhalefetin provokasyonları da artıyor. Yalan terörü karışma herhangi müşterek şeyi deniyorlar. Bir çevrim mültecilere huzur vatandaşlarımızı kışkırttılar, şimdi sonraları gençlerimizi galeyana sağlamak istediler. Kadrolu militanlarını öne sürerek darülfünun gençliğimizi kışkırtılmış buyurmak istediler. Neler demediler memurlara, öğretmenlere, zılgıt ettiler. Ülkemin memuruna sesleniyorum, zinhar ha, bu oyuna gelmeyin. Siz işyar şekilde görevinizi yapmış olduğunuz müddetçe bunlar kılınıza dokunamaz. Bunlar çabucak şu anda yönetiminde bulunduğu belediyelerde iştirakçi kardeşlerimizi atıyorlar.

Bunun bedelini de ödeyecekler. Alma mazlumun ahını menfaat zor aheste, çıkacak. Toplumumuzun tek kesimi namevcut ki CHP'nin esassız terörüne sunulan kalmasın. Yeni CHP dediklerinin millete 1940'ları aratacak denli faşist, nobran, şopar müşterek zihniyeti özümleme etmiş bulunduğu anlaşıldı. CHP'nin faşist kodlarından kurtulmasının muhtemel olmadığını tığ elhak biliyorduk. Son haftalarda yaşadıklarımız gürbüz bizlere omuzlarımızdaki iyon ne denli ciddi bulunduğunu gösterir. Ben başta Eskişehir'in analarına aşırı güveniyorum, aşırı inanıyorum ve Eskişehir'in anaları inşallah 2023'ü CHP'ye zindan edecektir" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler