USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Erken seçim yok, Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Aylardır er seçim diyor. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey, Haziran 2023'te olacağını söylüyor, ego söylüyorum. Defeatle söylememe karşın bu da yatıyor kalkıyor er seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bu iklim birlikte hususiyet devletidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Erken seçim yok, Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum'
22-12-2021 14:29
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kadro toplantısında konuştu. Komisyonda ve TBMM Genel Kurulunda 2 ay devam eden müşterek maratonun arkası sıra benimseme edilen 2022 yılı bütçesinin hayır olmasını dilek fail Erdoğan, "Bütçe çalışmalarına yardım sunanlara teşekkürname ediyorum. Bu süreçte aşırı çalıştığınızı, yorulduğunuzu biliyorum. Milletimize huzur sorumluluklarımızı adına iletmek düşüncesince hâlâ aşırı çalışacağımız müşterek devre giriyoruz. Dünyada ve alanımızda 10 senedir yaşanmış bulunan gelişmeler salgınla baş başa hâlâ dünkü ve hâlâ ciddi müşterek safhaya ulaşmıştır. Türkiye sonuç 10 salname çağda gelişigüzel biçim ve yöntemle sınandı. Sokaklarımız kaosa düşmek istendi. Ülkenin yasal yönetimi asılsız ve isnat komple montajlarla yıkılmak istendi. Seçimleri duvar kazanmak düşüncesince beyin ve eseme dışı metodlar devreye sokuldu. Askeri darbeyle ulusal istek çiğnenmek, iklim teyit gönüllenmek istendi" dedi.

"Dünyada aynısı benzeşim yepyeni halde ekonomimize saldırıldı, kurnaz tuzaklar kuruldu"

Dünyada aynısı benzeşim yepyeni halde Türkiye ekonomisine müteveccih aleni tehditler savrulduğunu, kurnaz tuzaklar kurulduğunu tabir fail Erdoğan, "Türkiye'de yönetimi dönmek düşüncesince kimlerin desteklenip kimlerin köstekleneceği bodoslama monitör programlarında konuşuldu. Gece yarıları süregelen ve okunabilen devam eden mal oyunlarıyla türkiye çökertilmeye çalışıldı. Önceleri duyurulmayan gömülü hesaplı global tecim kurallarına karşıt ambargolar bundan sonra açık açık yapılır, kaba sergilenir bir duruma geldi. Salgınla baş başa global ekonomide süregelen dalgalanmalar üstelik ülkemize müteveccih saldırıların dozunu artırmanın uzlaştırıcı durumuna dönüştürülmek istendi. Dışarıdan bazıları bu oyunu kurarken dâhilen bazıları de ayrımsız pis oyunun figüranlığına ve taşeronluğuna soyundu. Biz, hepsi bu süreçte önümüze çıkan gelişigüzel engeli aşarak ülkemizin ve milletimizin kendilerini korumanın mücadelesini verdik. İçine istifa eylemek istendiğimiz siyasi, sosyal, ekonomik, ruh bilimsel gelişigüzel çeşitli tuzağı Allah'ın katkısı ve azizi milletimizin katkısı ile nakzen yolumuza kararlılıkla bitmeme ettik" diyerek konuştu.

"Elbette canımız yandı, tabii bedeller ödedik fakat hamdolsun bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık"

Zor ve sıkkın süreçlerden geçildiğini kaydeden Erdoğan, "Elbette canımız yandı, tabii bedeller ödedik fakat hamdolsun bu milletin izzetine bozma getirmedik. Hamdolsun bu ülkeyi hedeflerinden koparmadık. Hamdolsun şişman ve çelimli Türkiye'nin yapımı yolundan sapmadık. Enflasyondan tevlit eylemek düşüncesince anne muhalefetin sözcüsü bizlerden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Az geçmiş tabir dildi. Yüzde 7'ye enflasyonu düşüren kimdi? Biz düşürdük, biz. Faizi yüzdelik 4 buçuklara düşüren kimdi? Bizdik, biz. Ama sizin kitabınızda ne az repo ne de az şişkinlik diyerek müşterek nesne yok. Sizin tarihiniz efdal faizlerle dolu, efdal enflasyonla dolu. Biz ise ne dedik halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız bunlara ve AK Parti iktidarı ile bunlar şüphesiz olmaktadır bunları göreceksiniz, öğreneceksiniz. AK Parti iktidarı ile hemhal kazanmak retrospektif değil az buçuk devir gerektiriyor. İşte demincek o mücadelenin verildiği günlerdeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dünkü müşterek atılımın süresince bulunduğunu tabir fail Erdoğan şunları kaydetti:

"Tüm bu birikimin üstüne hayattaki gelişmelerin önümüze serdiği fırsatları değerlendirecek halde dünkü müşterek atılımın içerisindeyiz. Bugüne derece girdiğimiz mücadelelerden şüphesiz alnımızın akıyla çıktıysak, gelişigüzel seferinde ülkemize ve milletimize şüphesiz kazandırdıysak, inşallah bu kez da hayırlısıyla istediğimiz sonuçlara ulaşacağız. Önümüzde engeller yok mu, var. Bu anne muhalefetten hâlâ şişman bariyer olabilmekte mu? Adamların işi gücü bu engel. Önümüzde riskler yok mu, var. Önümüzde tuzaklar yok mu, var. Ama bizim azmimiz ve gücümüz, evelallah bunların hepsinden fazladır, üstündür, güçlüdür. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize disiplin sıkıya cemaat çıkalım. Bunu başardığımızda başka gelişigüzel şeyin üstesinden geliriz."

"Öyle inç sallamakla da müşterek yere varamazsınız"

Erken seçimin bahis konusu olmadığını tabir fail Erdoğan, "Maalesef vatanımızda müşterek eğin haricen da aldıkları ayraç ve destekle bu birlik, beraberlik, beraberlik iklimini dinamitlemenin peşinde. İşte çıkmak müşterek tanesi, hastanelerde sus diyorlar ya o da onu gösteriyor. Susmanız gerekiyor, bunu geçmiş öğrenin, zira siz başka işe yaramazsınız. Öyle inç sallamakla da müşterek yere varamazsınız. Ne diyor, şu bir duruma bak ya aylardır er seçim diyor. Devlet Bey, Haziran 2023'te olacağını söylüyor. Ben Haziran 2023'te olacağına inanıyorum. Defeatle söylememize karşın bu da yatıyor kalkıyor er seçimden bahsediyor. Erken seçim yok, bu iklim müşterek hususiyet devletidir. Belirlenen gün her neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil ha nokta koyuyorum. Bu ülkede hukukun ne işe yaradığını öğreneceksin, bu ülkede gene şüphesiz kaslı devletlerde manzume hakeza çalışıyorsa bizde de anca çalışacak. İnşallah Haziran 2023'te seçimimizi en elleme halde yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Başaramayacaksınız, Türkiye'nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz"

"Burada ülkenin felaketinden imdat uman yetersiz siyasetçilere sesleniyorum" diyen Erdoğan, "Buradan manşetlerle hükümet devirip hükümet kurmaya alışkın öğretim üyesi ve gazeteci kırnak muhterislere sesleniyorum, buradan ulusal iradenin üstünlüğünü benimseme etmeyen çarpış heveslilerine sesleniyorum, buradan çalışmadan, mesai vermeden servet kazanmaya koşanlara sesleniyorum. Para edinim ardında alın teriyle koşanları alkışlıyorum. Buradan terörle, şiddetle, ambargoyla Türk siyasetini tasarım etmeye etkin emperyalistlere sesleniyorum, buradan politika kurumuna boy bos vermeye alışkın vasilik artıklarına sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Türkiye'nin kazanımlarını heba edemeyeceksiniz. Türkiye'yi eski, biçimsiz günlerine arka döndüremeyeceksiniz. Bu milletin emeğini sömüremeyeceksiniz. Bu ülkenin ayağına pranga vuramayacaksınız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaksınız.

Ülkemizin 2053 vizyonunu yaşama geçirmesine bariyer olamayacaksınız. Ya kavim iradesini kabullenecek, milletle bu arada olacak, milletle bu arada kazanacaksınız ve ya kaybedeceksiniz. Türkiye kazanacak, Türk milleti kazanacak fakat siz kaybedeceksiniz. Hiç kimsenin zatî çıkarı, şahsi hesabı, nefsi umudu topyekun milletin menfaatlerinden, ülkenin kazanımlarından erdemli değildir. Hep baş başa kazanacağız, gelişigüzel daim baş başa yükseleceğiz, gelişigüzel daim baş başa dünyada doğruluk ettiğimiz yere geleceğiz. Yağan yağmurda bu arada ıslandığımız derece açan güneşte de bu arada ısınacağız. Biz, inancına, kökenine, meşrebine, tercihlerine bakmadan gelişigüzel rengiyle, gelişigüzel deseniyle, gelişigüzel tonuyla, gelişigüzel ferdi ile milletimizin tamamını seviyoruz. 84 milyonun gelişigüzel birini, gelişigüzel müşterek ferdini bağrımıza basıyoruz. Bugüne derece aşkla ilişkin olduğumuz milletimize görev eylemek haricinde tek maksat taşımadık" açıklamasında bulundu.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Eksiğimiz olabilir, noksanımız olabilir, ayrıca hatamız kabil fakat elleme niyetimizden, samimiyetimizden, gayretimizden, ülkemize kazandırdığımız alamet ve hizmetlerin büyüklüğünden, ortaya koyduğumuz hedeflerin doğruluğundan kimsenin şüphesi olamaz. Ekonomide yaşanmış bulunan gelişmeler hoppadak bizim ülkemize belli değildir, hoppadak bu devre belli da değildir. Esasen tutum dediğiniz devim bilimi meydan daim müşterek değiş içindedir. Son şişman değiş 2008 global mal kriziyle başlamış, müstevli kriziyle de ağız ağıza su yüzüne çıkmıştır.

Sorunun kaynağı, global ekonomiden büyümekte bulunan devletlerin almış olduğu payın derneşik müşterek halde artarak kaslı devletleri geride bırakmış olmasıdır. Yetişmiş insanoğlu potansiyeli ile sanayide ve tarımdaki istihsal kuvvetiyle inovasyon yeteneği ile büyümekte bulunan bundan sonra kaplarına sığmamaktadır. Buna cevap hoppadak mal gücü ve tüketime ait kaslı ülkeler yer kaybediyor. Ekonominin temeli değişirken çatısının ayrımsız kalması belkili değildir. Biz de Türkiye'nin geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz enfrastrüktür süresince en elleme halde değerlendirmesini temin etmek düşüncesince çalışıyoruz. Bu sürecin en elleme halde değerlendirilmesi düşüncesince çalışıyoruz. Kartların baştan karıldığı bu zamanda kaslı ülkeler ligine yükselen ülkeler önümüzdeki müşterek asra damgalarını vuracaklardır" dedi.

Hülya Keklik - Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler