USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yeni sistemi baş döndürücü geçenlerde çalışarak başlatıyoruz.

Yeni kanun dair azimli olduklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıda toy ortak zamanın de başlayacağını duyurdu. Erdoğan, "Yargı teşkilatımızın insanoğlu gücü standardını ve donanımını tasarruf etmek düşüncesince bilgili ve müddeiumumi yardımcılığı sistemini

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Yeni sistemi baş döndürücü geçenlerde çalışarak başlatıyoruz.
10-05-2022 13:58
Yeni kanun dair azimli olduklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargıda acemi müşterek zamanın de başlayacağını duyurdu. Erdoğan, "Yargı teşkilatımızın insanoğlu gücü standardını ve donanımını bırakmak düşüncesince bilgili ve müddeiumumi yardımcılığı sistemini getiriyoruz. Bu acemi sistemi aşırı geçenlerde çalışarak başlatıyoruz." dedi.Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Danıştay Konferans Salonu'nda İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü zımnında planlı törene katıldı.

Programda meydana getirdiği konuşmada acemi kanun dair azimli olduklarını tamlayan Erdoğan, yargıda da acemi sistemi yaşama geçireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kulandı:

"Cumhuriyet zamanı maatteessüf yargının darbeciler ve vasilik güçleri lehine yan bulunduğu Yassıada yargılamalarından 28 Şubat brifinglerine genişliğinde dayanıklı aşırı biçimsiz örnekle doludur. Yargı kurumunun bu haysiyetli mesuliyeti kendine yakışır konumda bulunmasına peylemek düşüncesince himmet gösterdik.

"Hiçbirinin karşısına doğmak istemem"
Siyasetin ağırlık bölgesini tevsi çabalarına kaza da dahildir, ayrıca en başlangıçta gelir. Amerika'sından Avrupa'sına rastgele müşterek yerde ayrımsız savaşma yaşanmıştır. Ülkemizin ve yurttaşlarımızın muhtelif meselelerini izleme ederken ahbaplık hesabına dünyanın nerelerinde ne beniz kızartıcı durumlarla karşılaştığımızı biliyoruz. Buradan açık açık tabir ediyorum; bu ülkede tek savcının, kaza çalışanının hukukla bağdaşmayan rastgele müşterek yaklaşımla karşıma gelmesini istemem. Ama ayrımsız sürede kaza personellerinin bu hukukçu duruşunu her insanın karşısında ve rastgele müşterek şartta sergilemesini de beklerim.

"FETÖ'nün yılgı donör yapılanmasına tanık olduk"
Daha andıran tarihte FETÖ hainlik çetesinin yargıdaki yılgı donör yapılanmasına tanık olduk. FETÖ belasının ülkenin başına bu etap musallat olmasında yargıya çöreklenen binanın örgütün Emniyet ve cıvıl cıvıl içerisindeki mensuplarıyla aşırı ehemmiyetli amaç üstlendiğini biliyoruz. Ülkesine, milletine, adalete ilişkin müddeiumumi ve hakimler kişi içlerinden başlayarak Türkiye'nin FETÖ tehdidinden ahbaplık eliyle kurtulmasına önderlik ettiler.

Yargı personelleri şekilde siz değerli ziyaretçilerimizin ahbaplık devleti prensibi çerçevesinde verdiğiniz ve vereceğiniz rastgele müşterek mücadelenizde yanınızda arazi alacağız.

Yeni kanun çalışmaları
Hukuk devleti prensibi demokrasinin eğer olmazsa olamaz şartıdır. Geçmişte hukuka karşıt dayanıklı aşırı tacize, cezaya muhatap ergin müşterek siyasi şekilde iklim yönetimine geldiğimden buyana Türkiye'nin ahbaplık devleti olması mücadelesini yürütüyorum. Ülkemizi yeni, ağız ağıza demokratik yaklaşımla ve merasimsiz dille merkum acemi müşterek anayasaya dolamak düşüncesince TBMM içerisinde didar kere girişimde bulunduk. Bunun düşüncesince Meclis'te topu topu partilerin denk organ katılımıyla müşterek alt kurul kurulmasına önderlik ettik. Maalesef bu teşebbüsümüz aykırılık partilerinin uzlaşmaz tavrı yardımıyla akamete uğradı.

"İrademiz bakidir"
Aradan güzeşte bayağı devir karşın önümüze üstünde konuşabileceğimiz gelmedi muhalefetten. Milletimizi ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği, çarpış mahsulü anayasadan istirdat irademiz bakidir. Anayasamızın toplumda 134 hükmü geçtiğimiz 20 sene süresince değişti.

Ülkemizdeki asliye kanunların az hâlâ tamamının son zamanların gerekliliklerine akıllıca bir duruma getirecek biçimde yenilemiş olduk. Yeni seçim çıkartılması ve bulunan kanunların değiştirilmesi Meclis'in birincil teşri görevidir.

"Yeni sistemi çalışarak başlatıyoruz"
Yargı teşkilatımızın insanoğlu gücü standardını ve donanımını bırakmak düşüncesince bilgili ve müddeiumumi yardımcılığı sistemini getiriyoruz. Yargının topu topu kademelerinde toplamda 3 sene süreyle araştırma görevlisi sıfatıyla fariza meydana getirecek bilgili ve savcılarımız sonunda düzene tümden bilgili olacaktır. Bu acemi sistemi aşırı geçenlerde çalışarak başlatıyoruz.

İnşallah önümüzdeki çağda devletin başı ve yürütmenin mümessili bulunan cumhur reisi ile ulusal iradenin mümessili ile ve budun hesabına değişmeyen veren yargımızla ülkemizi rastgele müşterek bölgede hâlâ ileriye götürmeyi sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler