USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile beyi ile 84 milyon dal omuza iri ve çelimli Türkiye'yi nesir etmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu
28-10-2021 22:43

ATO Congresium'da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı çeşidinden planlı “Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar” programına eklenmiş bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'li hanımlara seslendi.

“Milli mücadelesinin alp hanımları üstelik biricik başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter”

Cumhuriyeti; esareti katiyen onama etmeyen, istiklal ruhu yerine gördükleri düşüncesince en ehemmiyetli vizyonlarını, cumhuriyetin 100. yılı bulunan 2023'e adadıklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin binlerce salname serencamının sonuç bin yılını bu coğrafyada, sonuç borda bordaya asrını da cumhuriyetle beraberce yaşadık. Hiç malum cumhuriyetle baştan ayağa kalkan, kendine acemi borda bordaya dolay çizen, acemi borda bordaya kuvvet devşiren milletimizin en ehemmiyetli kazanımı bu sürede ulusal iradenin üstünlüğünü organizasyon etmiş olmasıdır. AK Parti yerine öz 20 salname tarihimiz de daima budun iradesini gelişigüzel bölgede hükümran kılma mücadelesiyle geçmiştir. Cumhuriyeti, esareti katiyen onama etmeyen, istiklal ruhu yerine gördüğümüz düşüncesince en ehemmiyetli vizyonumuzu onun 100. yılı bulunan 2023'e adadık. Bizim kadim medeniyetimizde ne kullanmak ne sömürüye sorumluluk kıvırmak vardır. Her kesimin, gelişigüzel kültürün, gelişigüzel inancın kendini tabir edebildiği borda bordaya uygarlık yapımı düşüncesince çabaladık. Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin gelişigüzel boyutunda geleceği düz yazı fail nesillerin yetiştirilmesi özellikle kazanmak üzere, hanımefendilerin emeğini, kararlılığını, katkısını görüyoruz. Engin birikimi ve feraseti ile âlem devleti Osmanlı'nın kuruluşuna erke markajcı Hayme Ana'dan bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan nine Hatun'a derece bu izleri akıcı strateji eylemek mümkündür. Milli mücadelesinin alp hanımları üstelik biricik başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter. Düşmana dâhil rahatlığı yürüttüğü savaş ile destanlar yazan Şerife Bacı'yı, işgale dâhil rahatlığı milletimizi harekete nâkil Halide Onbaşı'yı, gazilikle şereflenen halime Çavuş'u, Nezahat Onbaşı'yı, Göndesli Makbule'yi, martir Tayyar Rahmiye'yi katiyen unutmadık, unutmayız, unutmayacağız. Aynı halde 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlere sokakları namüsait eden, tanklarını durduran, ahiret yolculuğu kusan silahların karşısında mıhlı duran alp kadınlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi göz boncuğu devir aklımızdan ve gönlümüzden çıkartmadık, çıkarmayacağız” sanarak konuştu.

“Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür”

Hayatın gelişigüzel dalında hanımefendilerin elde ettikleri başarılarla alım çalım duyduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu toprağın vefakar ve özverili kadınları, ülkemizin demokratlık ve kalkınma mücadelesinin gelişigüzel durumunda çıkarlarını göstermişlerdir. Bizim hür hikayemizin kahramanları; güçlükler karşısında yılmayan, olanaksız görüneni başaran, beklenmeyeni gerçekleştiren, hanımı ile bayı ile enerjisini yüreğinden ortalık soylu milletimizin tamamıdır. Tohumdan hasada, tarladan sofraya, sanayiden teknolojiye üretimin gelişigüzel aşamasında, spordan sanata, fariza sektöründen ihracata, yaşamın gelişigüzel dalında kadınlarımızın gösterdikleri başarılarla başkaca övünç ediyoruz. Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür. ‘Kadınlarla iri Türkiye yolunda' şiarı ile müteşebbis kadınlarımızla, fellah kadınlarımızla, yüreği yurt ve budun sevgisiyle çarparak doğacak nesilleri yetiştiren annelerimizle, mühendis, sporcu, artist kızlarımızla, göz boncuğu farklılık yapmadan bütün kadınlarımızla geleceğe izler bırakacak, elan birçok başarılara imza atacağız. Kucağında çocuğu ile cepheye kurşun haiz cumhuriyetin kılavuz gemisi alp kadınlarının savaşı ayrımsız kararlılıkla şimdide cumhuriyeti keyiflendirmek ve daima elan ileriye geçirmek düşüncesince bitmeme ediyor. Bu ülkenin hanımları tarlada, parlamentoda, olimpiyat oyunlarında, okulda, işyerinde, evde, tankların karşısında, velhasıl yaşamın gelişigüzel dalında çalışmaları ile var olmayı sürdürüyor” halinde konuştu.

“Kadını ile bayı ile 84 milyon kol omuza iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmekte kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile bayı ile 84 milyon kol omuza iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmekte kararlıyız. Cumhuriyetin kuruluşunun, Anadolu insanının dünyaya ortalık okuyuşunun, milletimizin küllerinden baştan doğuşunun 98. senesinde gene kadınlarımızla beraberiz. Türkiye'nin demokratlık ve kalkınması davasına, beşeri sermayemizin güçlendirilmesine, kültüre, sanata, spora yardım sağlayan, anne, eş ve çocuk yerine başımızın tacı bütün kadınlarımızın Cumhuriyet Bayramı hümayun olsun” ifadelerini kullandı.

“Kadın yok ise insanoğlu yoktur” açıklamasında bulunan Erdoğan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“Her fırsatta altını çizdiğim borda bordaya madde vardır, hanımlarını dışlayan borda bordaya toplum, gücünün ve potansiyelinin yarısından sıkıntısız demektir. Rahmetli Neşet Ertaş'ın dil diliyle ‘kadın insandır, koca insanoğlu' niteleyerek tabir etmiş bulunduğu kabil eş yok ise insanoğlu da yoktur. Bizim inancımız, kadın-erkek bütün müşterilerini yaratılmışların en şereflisi yerine görür. Bu onama ayrımsız sürede şahısların gelişigüzel birinin izzetinin, şerefinin, haysiyetinin, hakkının, hukukunun denktaş ciddiyete eş bulunduğu anlamına gelir. Hiçbir fizyolojik, coğrafi, kültürel, çeşidi ayırt bu hakikati değiştiremez. Elbette gelişigüzel insanoğlunun bazısı çırılçıplak gelen, bazısı yaşamın akışı içre şekillenen ayrımlı borda bordaya nasip çizgisi bulunmaktadır lakin bu skala insanoğlu yerine eş olduğumuz asliye hakların ve kabiliyetlerin uğrunda değildir. Kadınların yaşadığı, tarihin gelişigüzel çağında ayrışık halde tanıdık ve bugün de mevcud zorlukların bütünü de insanoğlu yerine bizim eserimizdir. Madem problemi kılıç çıkarttık, bari çözümü de öz içimizde arayacağız. Bu iyilikle siyasal ve içtimai hayatımın gelişigüzel çağında kadınlarımızın indinde arazi aldım, onlara dayanak özgülemek düşüncesince savaş ettim. Hamdolsun Türkiye bu mevzuda geçmişe nazaran aşırı iri inkişaf kaydetmiştir. Hala hal muntazır sorunları, sıkıntılar, aşmamız müstelzim engeller bulunan olmakla beraberce elimizdeki kazanımların kıymetini dobra bilmeliyiz. Birlikte çalışır, savaş eder, defa yürürsek hepsinin de üstesinden gelebiliriz. Biz hanımlarımıza güveniyoruz. Kadınlarımızın kalplerindeki sevginin, gönüllerindeki zenginliğin, Allah vergisi sezgileri ve kabiliyetlerinin gücü ile ülkemizi ve dünyayı kuşatacak borda bordaya değişimin öncüleri olacağına inanıyoruz. Hep beraberce elan güzel, elan adil, elan huzurlu, elan emniyetli borda bordaya evren düşüncesince emek vermeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan laflarını Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiiriyle bitirdi:
“Memleket isterim, feza mavi, arka yeşil, toprak zerrin olsun; kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne özellikle dert, ne gönülde özlenti olsun; karındaş kavgasına borda bordaya bitim olsun. Memleket isterim, ne ensesi kalın fakir, ne sen ego farkı olsun; şita haset her insanoğlunun evi barkı olsun. Memleket isterim, yaşamak, hazzetmek kabil içten olsun; olursa borda bordaya yakınma ölümden olsun.”

“Bir destandır Kadın”

“Bir destandır Kadın” temasıyla hazırlanmakta bulunan tanıtım gösterisi kapsamında Büyük Anadolu Orkestrası türküler seslendirdi.
Cumhuriyet'i Kuran ve Yaşatan Kadınlar programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı esna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve benzeri Semiha Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Programın böylelikle Ayşe Keşir çeşidinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1933 yılına ilgilendiren Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrasının İstiklal Marşı plağı armağan edildi.

Erdoğan, kaleme almış bulunduğu “Daha adaletli borda bordaya evren mümkün” kitabını da programda imzaladı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler