USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu millet bu devleti sana teslim eder mi?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da şişman açım töreninde , "Terör örgütü yöneticileri kendilerine çözümü reddetmeleri dair bası yapıldığını görüyor. Bu kudurgan ruhun dönemi bundan böyle sona ermektedir. Gelirse Kandil'i yerle bir edecekmiş. Bay Kemal bu millet bu devleti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu millet bu devleti sana teslim eder mi?'
06-11-2021 18:03

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mecmu envestisman bedeli 1 bilyon lirayı sabık Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 36 fabrika, site stadyumu ile inşası tamamlanan öteki planların şişman açılışını gerçekleştirmek az daha Batman'a geldi.

Mardin'den helikopterle Batman'a mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman Valiliğini görüşme ettikten sonradan şişman açılışın yapılacağı bölgeye geçti.

Alanı dolduran kalabalığa seslenme fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Batman'da önceki kendisine evren çapında müşterek plan bulunan Ilısu Barajı ve HES açışını yaptık. Dicle Nehrine taktığımız gerdanlığın en büyüğü bulunan bu işaret semt illerinin topraklarına artağanlık dağıtacak. Santralde üretilecek çarpıcılık de ülkemize kocaman ulama sağlayacaktır. Hem dışarıda hem içerde birçok mülevves ve ışıksız kampanyalar yürütüldü hamdolsun bu engellerin hepsini aşarak bugün Batman'ı bu hizmete kavuşturduk. Ilısu ile yetinmiyoruz ayrımsız sürede tamamlanan amme yatırımları ve OSB fabrikalarının resmi açılışını da yapıyoruz. Eğitimde 432 derslikli 26 okulu, 400 mektepli kapasiteli 2 pansiyon, 2 spor salonu, 50 yataklı vagon vagon hoca evini hizmete açıyoruz. Eğitim araştırı hastanesi statüsündeki 440 yataklı vagon vagon dünkü avrat mevlit ve bebek rahatsızlıkları hastanesini, Sason devlet hastanesi 50 yataklı vagon vagon ek binasını, Kozlukta Aile Sağlık Merkezi, 112 aceleci servisi merkezi, dudak ve diş hastanesi, Hasankeyf'te devlet hastanesi, merkez, Gerçüş ve Beşiri'de ayrışık esenlik kuruluşlarını bugün açıyoruz. 15 bin seyirce kapasiteli stadyumunun da aralarında bulunmuş olduğu açılışı yapıyoruz. Bölgemizin ehemmiyetli dirimsel kaynaklarından bulunan fıstık üretimini yaygınlaştırmak düşüncesince 12 bin hektarlık müşterek bölgede planlı çitlembik tarlaları ile aşırı sayıda yatırımın açılışın yapıyoruz. Batman OSB'de 36 fabrikayı bugün açıyoruz. Yaklaşık 500 milyon envestisman ile şehrimize 4 bin istihdam sağlanmıştır. Batman OSB dudak ağıza dolduğu düşüncesince Raman Dağı tarafında 6 bin dekarlık bölgede dünkü müşterek OSB kuruyoruz” sanarak konuştu.

“Toplam yatırımı 1 bilyon lirayı sabık açma yapıyoruz”

Toplam yatırımı 1 milyara lirayı sabık açılışlar yaptıklarını kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “20 sene öncesinin Batman'ı ile bugünkü Batman'ı taraf yana getirdiğinizde o günleri yaşayanlar nereden nereye diyecektir. Ama bilin ki elan da güzel olacak. Toplam envestisman bedeli 1 bilyon lirayı sabık tamamı bu amme ve hususi bölüm yatırımlarının şehrimize yararlı olmasını diliyorum. Batman tıpatıp çevresindeki Diyarbakır, Muş, Bitlis, Siirt, Mardin değiştirmeden bunlar kabilinden senelerce yıldırı örgütünün zulmü altında açılar çekmiş, zayiat vermiştir” biçiminde konuştu.

“Red, inkar ve temsil politikalar bölgede nazar boncuğu devir dirlik ve güvenliği sağlayamadı”

Türkiye'nin el erki ve kalkınmasına bakılınca karşılarında millete hasım faşizmini gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bin senedir ahi kendisine bu topraklarda yaşayanlarla vatanımıza müteveccih herhangi müşterek muhtelif saldırılara beraberce yanıt verdik. Sultan Alpaslan Anadolu'yu fethederken ayrımsız saflardaydık, Selahattin Eyyubi haçlılarla savaşım ederken paradigma kolalama yürüdük. Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul'u fethederken birlikteydik. Çanakkale'de 7 düvele beraberce savaşım verdik. Görüldüğü kabilinden tığ bu toprakları herhangi müşterek daim kanımızla, alın terimizle beraberce yoğurarak el yaptık. Ne devir ülkede ipler müşterek adet fırka eline geçti o devir başağrısı yaşamaya başladık. Gücünü bu milletten meydan anahtar zenginliğimizi ve zenginlik kaynaklarımızı müşterek adet fırka faşizmi bulunmayan etti. Ülkenin başına müşterek kasavet kabilinden çöken bu zihniyete alın milletin safında arazi alanlar darbelerle susturuldu. Ret, inkar ve temsil politikaları bölgede nazar boncuğu devir dirlik ve güvenliği sağlayamadı. Ama deminden bu Batman'ın zenginliğine coşkusuna donanmasına beraberliğine bak. Tek millet, müşterek adet bayrak, müşterek adet devlet, müşterek adet vatan. Bir olacağız, kocaman olacağız, solmamış olacağız, ahi olacağız. Hep beraberce zafere yürüyeceğiz. Bütün hata çalışmalar bölgede yıldırı örgütlerinin mefruşat bulmasına sefer açan zehre hastalık oldu. 1980 sonrası edisyon yıldırma azap ile haklarını hiçe saydıkları kullanıcılarını yerlerinden ederek problemi elan da büyüttüler. Uzun müddet semt insanını yoksulluğa sürüklediler. Hükümete geldiğimizde bununla alın karşıyaydık. Kolları sıvadık kişilerin bilinç ve anahtar dünyalarında baskıya hastalık bulunan OHAL'i tığ kaldırdık ve tarihin en kocaman seferberliğini başlattık. 81 vilayeti de ayrımsız biçimde donattık. Köyünde ilçesinde, ilinde, yaşamını sürdüren yurttaşlarımızın asliye hizmetlerden faydalanabilmesi düşüncesince İstanbul, Ankara'ya gitmesinin önüne geçtik. Batman'da darülfünun olmasaydı buradaki çoluk döl batıya gidecekti. Ama tığ Batman üniversitesiyle buradaki gençleri burada bıraktık. 76 üniversiteyle geldik, 206'ya çıkardık bu sayıyı” ifadelerini kullandı.

“19 yılda Batman'a emektar rakamla 16 trilyon envestisman yaptık”

İktidara geldikten sonradan 81 vilayete denk biçimde fariza verdiklerini kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “19 yılda Batman'a emektar rakamla 16 trilyon envestisman yaptık. 4 bin 515 dünkü derslik, YÖK öğrencileri düşüncesince 2 bin 374 eş kapasiteli gayrimenkul binaları yaptık, 15 bin peyrev kapasiteli stadyumun da aralarında bulunmuş olduğu 39 kasılma yaptık. 4,2 bilyon tutarığında pınar toplumsal günah ismi altında vatandaşlara ayırdık. 41 esenlik tesisinin yapımını hizmete açtık, Biz fariza ehliyiz, tığ işaret üretiriz. Eşek ölür kalır semeri, insanoğlu ölür kalır eseri. Yapımı devam eden Batman Hasankeyf şeklini seneye, Kozluk Baykan, Van hududu şeklini ise 3 yıla derece tamamlıyoruz. Batman Havalimanı terminal binasını salname 2 milyon geçici seviyesine çıkardık. Bölgeyi ve şehrimizi herhangi müşterek bölgede en kaslı enfrastrüktür yatırımları ile buluştururken vesayetle yürüttüğümüz mücadelede resmiyet büküm ettikçe elan güzel bir hale geleceğiz” dedi.

“Parayı verenin yönettiği PKK en aşırı Kürt kardeşlerimin kanını döktü"

Konuşmasında yıldırı örgütü PKK'nın parayla yönetilen müşterek teşkilat bulunduğunu kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Batı bizlere kelimesiz ihtilal yapmış oldu diyor, hamdolsun. Kürtçe konuşmanın yazmanın kusur olması kabilinden yüzyıllık problemlerin önceki adımını tığ attık. Ülke genelindeki bürokratik oligarşiyi kırdığımız kabilinden yıldırı örgütünün bu bölgedeki kişilerin üstündeki baskılarını dudak ağıza bitirdik. Biz ülkemizi büyüttükçe milletimizin bütünlük beraberliği ve kardeşliğini pekiştirdikçe bazıları huzursuz oldu. Çözüm süreci sanarak Türkiye'yi yıldırı örgütünün tasallutundan dudak ağıza çevirmek düşüncesince müşterek hamle elan attık. Amacımız ülkeyi yıldırı belasından dudak ağıza bitirmekti. Her muhtelif riski hücre alarak başlattığımız bu içten proses yıldırı örgütünün silahı ve kan dökmeyi yeğleme etmesinden ötürü sonuç buldu. Bizzat yıldırı örgütü yöneticileri haricen kendilerine çözümü reddetmeleri çatışmaları baştan başlatmaları düşüncesince koyu edisyon yapıldığını söylüyor. Israrla sertliği seçen tavrıyla yıldırı örgütünün bu topraklarla nazar boncuğu bağının bulunmadığı alenidir. Parayı verenin yönlendiği bu teşkilat en aşırı Kürt kardeşlerimizin kanını döktü en kocaman bedeli Kürt kardeşlerime ödetti. Bu PKK'nın bu HDP'nin dini imanı yok, bunları güzel bilmemiz lazım. Bu bölgede sizi hemen ve hemen Allah düşüncesince seviyoruz ve farklılık katiyen istemiyoruz. Türkiye'de akım piyasası kalmayan teşkilat deminden de Kuzey Irak ve Suriye'yi karıştırmaya çalışıyor. Bunların dönemi bundan sonradan sona erdi. Bay Kemal çıktı ne diyor, gelirse Kandil'i yerle düz edecekmiş. Ya mösyö Kemal sana bu millet bu devleti teslim eder mi ya. HDP, İYİ Parti'ye bu devlet teslim edilir mi? Biz biriz beraberiz herhangi müşterek daim beraberce inşallah Türkiye'yiz. Ne Türkiye ne bölgenin geleceğinde bu örgütün noktayı bulunmaz ve olmayacaktır” sanarak konuştu.

“Yeminli Türkiye düşmanlarının yurdumuzdaki piyonları bulunan PKK, FETÖ'cülere kez koydukça elan da kuduruyorlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

“Türkiye uğramış olduğu saldırılara alın devleti ve milletiyle dosdoğru ayakta durdukça semt üstünde aşağılık hesapları olanların bizlere bulunan hesapları kabarıyor. Biz adaletsizliklere zulümlere ne dedik ‘One munite' dedikçe önümüze konulmuş bulunan tuzakların sayısı artıyor. Yeminli Türkiye düşmanlarının yurdumuzdaki piyonları bulunan PKK, FETÖ'cülere kez koydukça elan da kuduruyorlar. Sen kimsin ya 10 adet sefirikebir çıkmak bizlere beyin vermeye çalışıyor. Bunlara en kocaman desteği de içimizdeki bazıları veriyor. Bu ülkede CHP sanarak müşterek fırka ve onu yönetenlerin özlük kafalarına gereğince belirledikleri politikaları mı var. HDP sanarak müşterek fırka mevcut fakat onların özlük kafalarına gereğince belirledikleri müşterek politikaları mevcut mı? CHP ile HDP'yi ne kuvvet müşterek araya getirmiş. Bu senaryoyu ortaya koyanlar menfaatlerini gizlemiyorlar. Kardeşliğimizi güçlendirerek oynanan bu mülevves oyunu bozmalıyız. Ülkemizi ve semt insanını PKK'nın silahlı tasallutundan kurtardık bunların siyası kanadı bulunan HDP''nin de tasalluttan kurtaracağız.”


Abdulaziz Karataş - Ekrem Aktaş - Osman Arslan - Sedat Irmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler