USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE’Lİ iş adamları ve yatırımcılarla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'li iş kullanıcılarını ve yatırımcılarla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Her alandaki konuşu bağlantılarımızın güçlendirilmesi düşüncesince tığ de müstelzim adımları atıyoruz. Türkiye 85 milyonluk nüfusu, yükselen end

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE’Lİ iş adamları ve yatırımcılarla bir araya geldi
15-02-2022 12:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'deki temasları kapsamında iş adamları ve yatırımcıları ile bir araya geldi. İş adamlarına seslenen Erdoğan, “Kasım ayındaki ziyareti ile Türkiye birleşmiş Arap Emirlikleri ilişkilerinde acemi bir devri başlattık. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi yatırımların artırılması dair çelimli bir bir iradeye sahibiz” dedi.

Dün meydana gelen görüşmelerde çapraz anlayışın konfirmasyon edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zira 13 geçim imzaladık. Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'nin Körfez bölgesindeki esas tecim ortağıdır. İkili ilişkilerimizde tereddüt yaşanmış bulunan çağda bile ticari ilişkilerimiz hacmini korumuş, hususi sektörlerimiz arasındaki ortaklıklar canlılığını korunum etmiştir. Bu gidişat düet kazançlı ve beşeri ilişkilerimizi esaslı bir geçmişe ve sert bir ast yapıya ehil bulunduğunun ispatıdır. Şimdiki kuma amacımız düet ilişkilerimizi gelişigüzel bölgede baş döndürücü hâlâ fevk seviyelere taşımaktır. Dün endüstri ve ati teknolojiler taşımacılığa, sağlıktan tarıma ve çapraz yatırımlara genişliğinde baş döndürücü serbest bir yelpazede imzalanan vesikalar bu amaç doğrultusunda beraberce düzentileme arzumuzu açık açık ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

“Kısa müddette ehemmiyetli resmiyet olacağımıza inanıyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

“Birleşik Arap Emirlikleri, ati uygulayım bilimi şirketlerine ve startuplara finansman desteği ve akıllıca yatırım fırsatları sunuyor. Türkiye ise devim bilimi ve gailesiz nüfusu ile ati uygulayım bilimi geliştiren global ölçekte kişi sahibi acemi girişimlere önderlik ediyor. Ekonomik anlamda birbirini bitiren devletler adına endamsız müddette ehemmiyetli resmiyet olacağımıza inanıyorum.

Karayolu, havayolu, bankacılık ve finansman bilhassa edinmek az daha gelişigüzel alandaki kazançlı bağlantılarımızı güçlendirilmesi düşüncesince tığ de müstelzim adımları atıyoruz. Türkiye 85 milyonluk nüfusu, yükselen endüstri üretimi kalifiye istihdam birlik kapasitesi, fiziksel altyapısı ve coğrafi konumuyla öne çıkan bir ülkedir. Korona virüs salgını sürecinde yaşananlar Türk ekonomisinin gücünü, dayanıklılığını ve akıbet 20 yılda kıvrım etmiş olduğu resmiyet açık açık göstermiştir.

Siyasi istikrarımız çabuk değişmeyen kabul etme mekanizmalarımız ile üretimi, istihdamı yatırımı heveslendirme fail dalavere anlayışımızla müstevli dönemini suhuletle yönettik. Küresel ekonominin yüzdelik 3,4 küçüldüğü 2020 yılında tığ 1,8'lik faiz payı yakaladık. Aynı çağda G20'de endüstri üretimi en baş döndürücü kalan ülkelerden olduk. Geçen yıl yüzdelik 33'lük artışla 225 bilyon doları sabık üstün dereceli ihracat, ve 500 bilyon dolara benzeyen aut tecim kütlesi ile tamamladık. Çift haneli oranları bulacağına inandığımız 2021 yılı faiz sayıları ile bu başarımızı taçlandırmış olacağız”

“Türkiye bilhassa Asya merkezli istihsal ağına seçenek arayışında bulunan yatırımcılar düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli avantajlar sunuyor”

Dünya genelinde sansasyonel bulunan salgının, Türkiye denli istihsal kapasitesi erdemli devletlerin uğrunda acemi pencereler açtığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye bilhassa Asya merkezli istihsal ağına seçenek arayışında bulunan yatırımcılar düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli avantajlar sunuyor. Nitekim arsıulusal yatırımcıların ülkemize merakı tedricen artıyor. Daha ilk Türkiye'yi yeğleme etmiş firmalar de ülkemizi üretim, dışarı satım ve istihsal ve dalavere merkezi adına görülmektedir bu kapsamda yatırımlarını genişletmektirler. Biz 2003 yılından buyana 239 bilyon dolardan bir tomar direkt arsıulusal yatırım çekmeyi kazanmış bir ülkeyiz.

Son 16 yılda ölçülü ve gün doğusu Avrupa'da en bir tomar arsıulusal direkt yatırım düzlük ikinci yurt olmamız Türkiye'ye mahsus güvenin en konkre işaretidir. Bunun indinde Türkiye iş ihdas ve iş etme fırsatları itibarıyla akıbet basamak alımlı bir mevzuata ve uygulamaya sahiptir. Altyapı bu ortamını iyileştirmeye müteveccih adımlarımız ve iblağ koridorlarını birleştiren hamlelerimiz, arsıulusal yatırımcılara arttırma fırsatlar sunuyor. birleşmiş Arap Emirlikleri hususi piyasasının önde mevrut temsilcileri adına Türkiye ile ticari ortaklıklar ve yatırım iş birlikleri hissetmenin faydalarını hepsi boyutlarıyla vakıf olduğunuza eminin.

Denizbank ve Yarımca Limanı denli değerli örnekler hepinizin malumudur. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerinin adalet etmiş olduğu seviyeye ulaşmasında mutluluk adamlarının sergilediği irade, tabii baş döndürücü önemli. Liderlerin rolü ticaretten savunmaya, turizmden erke ve ulaşıma genişliğinde gelişigüzel bölgede işbirliğinin üstünde yükseleceği ahdi zemini kuruluş etmektir. Ancak, dü ülkenin esas potansiyelini tecim ve yatırımlarda yaşama geçirecek bulunan iş dünyamızın değerli mensuplarıdır.

Ticaret bakanlığımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Finansman ve Dönüşüm Ofislerimiz, başka kurumlarımız acemi yatırım projelerinizde sizlere müstelzim gelişigüzel çeşitli desteği vermeye hazırdır” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler