USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’de gençlerle sohbet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai EXPO 2020 ziyareti esnasında Gençlik Pavilyonu'nda ortak araya geldiği BAE'li gençlere seslenerek, “Sizlerden Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ortada anahtar elçileri namına akıntı etmenizi bekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE’de gençlerle sohbet etti
16-02-2022 12:06
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne düzenlemiş olduğu görüşme kapsamında geçmiş Dubai'deki EXPO 2020'de “Türkiye'nin Ulusal Günü Etkinliklerine” katıldı. Dubai EXPO 2020'de Türkiye, Azerbaycan ve BAE pavilyonlarını görüşme fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada BAE'li gençlerle birlik araya geldi. Gençlik Pavilyonu'nda BAE'lı Gençlerle sohbet fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslenerek, “Sizlerin şahsında Körfez Bölgesi'ndeki ve lisan coğrafyamızın ciharıyek köşesindeki kâffesi gençlere selamlarımı gönderiyorum. Birleşik Arap Emirliklerinin geleceği bulunan siz değerli kardeşlerim de birlik araya gelmekten şişman birlik sevinme duyuyorum” dedi.

“Nerede olursa olsun gençlerle birlik araya gelişimizde rastgele sohbetimize İslam dünyasının istikbaline değgin umutlarımın arttığını görüyorum” diyen Erdoğan, “Toplantılar sırasında ufku ve gösterimi belirgin tertemiz gençlere eş olduğumuzu görmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Tabi o tabloyu gördüğümüz devir Allah'ın rahmetinden umudumuzu kesmiyoruz. Ülkemizde Teknofest gençliği niteleyerek tanım ettim bu gençlik, önüne çıkartılan engelleri aşa aşa dolayısıyla kararlılıkla bitmeme ediyor. Sizlerin yaşama imge ve heyecanla bakmanız bizlere de dünkü hedefler düşüncesince atılganlık ve esin aşılıyor. Sizlerden aldığımız güçle, kılıç de henüz iyi henüz gönençli henüz erinçli birlik dünyanın tesisi düşüncesince kesintisiz demeden çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Milli gök programımızı geçtiğimiz yıl açıkladık”

Bu iyilikle Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri gençliği arasındaki irtibatı ve işbirliğini pekiştirmek düşüncesince dünkü adımlar atıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dün Abu Dabi'de çaylaklık dalında işbirliğine değgin uzlaşma muhtırasını imzaladık. Böylece gençlerimizin düşlerini gerçeğe dönüştürmeleri amacında ehemmiyetli birlik eşiği henüz aşmış olduk. Sizlerin de bu mutabakatın ruhunu yaşama nakil anlamında müstelzim çabayı göstereceğinize inanıyorum. Gençler adına sizlerden Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ortada lisan elçileri adına cereyan etmenizi bekliyoruz. İki arkadaş ve dü karındaş diyar adına enli birlik yelpazede ağır ortaklaşa iş olanaklarına sahibiz. Özellikle gök programları ve yenilikçi teknolojiler sahalarında benzeri vizyonları paylaştığımızı görüyoruz. Uzun mütemadi birlik planlama ve çalışmanın ürünü bulunan ulusal gök programımızı geçtiğimiz yıl açıkladık.”

“Özgün roketimizde ayak tabanı kaba gerileyiş gerçekleştireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetin 100. senesinde şu demek oluyor ki doğacak yıl ulusal ve ibdai roketimizde ayak tabanı kaba gerileyiş gerçekleştireceğiz. Uzay programımızı açıkladığımız günlerde Birleşik Arap Emirlikleri de imge adına adlandırdığı Mar misyonunu gezegenin yörüngesine başarıyla yerleştirmişti. O çağda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Sayın Bakan Amirinin içtimai iletişim araçları üstünden dü ülkenin gök programlarına çapraz takdirlerini anlatım etmesi dostluğumuzun kalıcı bulunduğunu kâffesi dünyaya göstermiştir. Geçtiğimiz günlerde yörüngedeki birlik numara yılını bütünleyen Umut, esasta herkesin umudunu anabolizma ediyor.

Merhum Şeyh Zayed'in misyonunu izleme ederek elde edilmiş bu başarıda emeği güzeşte herkesi kutlama kartı ediyorum. Türkiye ve Birleşik Arap Emirliklerinin girişim, teceddüt ve envestisman ekosistemlerinin birbirini tamamlayan bulunduğunu düşünüyorum. Dubai EXPO'sunun teması adına belirlenen zihinleri birleştirmek, geleceği peydahlamak mükemmel manasıyla bu ahengi yakalamamız gerektiğine ayraç ediyor. Bu çerçevede uzay, uygulayım bilimi sartap şirketleri ve ilmî ortaklaşa iş kabilinden bölgelerde eş çalışmalarımızı çabucak geliştirmeliyiz.

Uzay ajanslarımızın da önümüzdeki çağda çalışan ortaklaşa iş yapması ve sınama paylaşımında bulunması birlikte menfaatlerimize olacaktır. Hep söylediğimiz birlik bilinçlilik var, ‘Kader gayrete aşıktır' Bilim, ilim, felsefe ve algı düşüncesince ilk liberalizm sonradan da hız gerekir. Hayallerimizi ve hedeflerimize fakat bu biçimde gerçeğe dönüştürebiliriz. Sizlerin ışıl gözlerinizde bu inancı, bu azmi ve bu gayreti görüyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler