USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ile 81 millet ormanı kurulacağı müjdesini verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde 81 millet ormanı kurulacağının müjdesini vererek, Hedefimiz 2023 yılı sonuna derece dikilen amut sayısını 7 milyara, ülkemizin orman varlığını beniz ölçümümüzün üçte birine ulaştırmaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 81 ile 81 millet ormanı kurulacağı müjdesini verdi
11-11-2021 16:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 15 Temmuz Demokrasi Müzesi mevkiindeki Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Törenine katıldı. Programda mütekellim Erdoğan, "Diktiğimiz rastgele rekiz mücadelemizin işaretidir. Uluslararası platformlarda yükselttiğimiz rastgele nağme de mücadelemizin remzidir. Kültürümüz, tamamı bitki bilimi zooloji karışma canlıların tamamına huzur yârenlik ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler. Atalarımızdan, babalarımızdan devraldığımız ağaç, çevre, yeşil sevgisini toy nesillere aktarma etmek en özellikle mevrut görevlerimizden biridir. İmkanı bulunan rastgele vatandaşımızın bahçesini fidanla, tarlasını ağaçla, yurt ülkelerini ormanla süslemesi aha bu dil zenginliğimizin ifadesidir. Ağaç dostu olan, orman dostu olan, mevki dostu bulunan insanında dostudur. tamamı canlıların da dostudur. 11 teşrinisani tarihini arma amut indinde ortamında canlı tamamı canlılarla baş başa kuma avlu alanımız dünyaya bulunan sorumluklarımızı anımsama haset şekilde görüyorum. eğer kılıç dünyamıza beden çevirir onun dengelerine hürmet göstermezsek; dünyanın bizlere vereceği cevapları istikbal gücüne ehil olmadığımızı katiyen unutmamalıyız" dedi.

"Değişen meteorolojik hadiseler bizlere doğanın ikazıdır, kılıç bu uyarıları görüyor, verdiği mesajları alıyoruz"

Son zamanlarda insanoğlu faktörünün doğaya verdiği dokunca uyanıklık çekici Erdoğan," İnsanoğlunun akıbet asırlarda bitmez sonsuz borda bordaya hırsla saf kaynaklara saldırması, doğanın dengesini hiçe sayan adımlar atması bundan sonra sürdürülemez boyuta gelmiştir. Bir tarafta yanan devasa büyüklükte orman alanları, başka tarafta baskın baskınları, susuzluk kabilinden mütebeddil meteorolojik hadiseler bizlere doğanın ikazıdır. Biz bu uyarıları görüyor, verdiği mesajı alıyoruz. Bu felaketlerin müsebbiplerin bire borda bordaya bilince ve kararlığa ehil oldukları dair yoğun şüphelerimiz var. Diktiğimiz rastgele rekiz mücadelemizin işaretidir, arsıulusal platformda yükselttiğimiz rastgele seste mücadelemizin" açıklamasında bulundu.

"Dünyada orman varlığı azalırken ülkemiz, orman varlığını çoğaltan hudutlu sayıda ülkelerden birisi olmuştur"

Türkiye'nin abuhava değişikliği ile mücadelede toptan adımlar attığına aksan önleyen Erdoğan, "Türkiye, butlan ve adaletsizlere huzur verdiği mücadelenin peşi sıra Paris İklim Anlaşması'na yan şekilde 2053 yılı düşüncesince el değmemiş çıkarma hedefini ortaya koymuştur. Ülkemizin ılımlı ve derinliğine vadeli en ehemmiyetli projeksiyonu bulunan 2053 gösterimi merkezine yeşil kalkınma devrimini yerleştirdik. Paris abuhava anlaşmasının 5. Maddesi ormanların korunması ve güçlendirilmesini amaçlıyor. Orman varlığımızın artırılması hususunda evvel bulunduğu kabilinden zaman de erte da tamamıyla ön saflarla toprak alacağız. Daha yeşil borda bordaya Türkiye gayesi ile akıbet 19 senedir Cumhuriyet tarihinin en şişman ağaçlandırma seferberliğini yürütüyoruz. Dünyada orman varlığı azalırken türkiye orman varlığını çoğaltan hudutlu sayıda ülkelerden birisi olmuştur. 19 yılda esbak 57 yılda meydana getirilen ağaçlandırmanın borda bordaya buçuk katına ulaşarak 5 buçuk bilyon fidanı toprakla buluşturduk" ifadelerini kullandı.

"Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü tam toprak alıyor"

Erdoğan, "Biz geldiğimizde 20. 8 milyon hektar bulunan orman varlığımızı 23 milyon hektar sınırına getirdik. Birleşmiş Milletler Küresel Orman Kaynakları tutanağına mucibince Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü tam toprak alıyor. Aynı tutanağa mucibince yaptığımız ağaçlandırma ve iyileştirme çalışmalarıyla evren orman varlığı sıralamasındaki yerimizi 27. Sıraya çıkardık. Hedefimiz 2023 yılı sonuna derece dikilen rekiz sayısını 7 milyara, ülkemizin orman varlığını beniz ölçümümüzün üçte birine ulaştırmaktır. Ayrıca insanlarımızın tabiatla en havadan halde buluşması düşüncesince 136 sayı kent ormanı kurduk Mesire yerlerinin sayısını 92'den 1663'e yükselttik inanlarımızın tabiata bulunan ilgisinin artmasıyla akıbet zamanın yükselen yıldızı biçimine mevrut dernek ve karavan turizmini de isteklendirme ediyoruz. Milli Park sayımızı 32'den 45'e çıkararak ulusal otopark bölgemizi 907 bin hektara yükselterek ülkemizin natür değerlerini elan disiplin halde koruyoruz. Erozyonla mücadelede dünyaya kip borda bordaya ülkeyiz. Türkiye 1970'li zamanlarda rastgele sene averaj 500 milyon titrem toprağını erozyonla kaybederken ağaçlandırma faaliyetleri ve başka tedbirlerle bu miktarı 154 milyon tına derece düşürdük. Artık rastgele yıl, Kıbrıs Adası büyüklüğünde borda bordaya toprağı kaybetmiyoruz" dedi.

Orman köylülerinin gelirini, ve refahını bırakmak düşüncesince ehemmiyetli destek sunar verildiğini kaydeden Erdoğan şunları söyledi;" Çok sayıda plan yürütüyoruz. Bu kapsamda orman köylerinde canlı 252 bin aileye 4 bilyon liralık güven ve bağış desteği sağladık. ORKÖY kredilerinden faizi ağız ağıza kaldırdık. Ayrıca ormancılık faaliyetlerinde dinamik 180 bin orman köylüsü aileye bugüne derece orman işçiliği karşılığı şekilde 22, 3 bilyon liralık ifa yaptık."

Ülkemizin ormanlarının yüzdelik 54'ünün yangınlara huzur alıngan alanlardan oluştuğunu anlatım fail Erdoğan," Son zamanlarda en şişman orman yangınlarının yaşandığı Akdeniz Bölgesi abuhava değişikliğinden en aşkın etkilenecek yerler ortada gösteriliyor. Aşırı faziletkâr sıcaklıklar ve aşkın ceninisakıt rutubet alevlenmiş rüzgarla birleşince orman yangınlarının arama dibine katılması değişik güçleşiyor. Tüm bu menfi şartların ağırbaşlı bedelini 28 Temmuz'dan süregelen borda bordaya paradigma orman yangınıyla yapmak durumunda kaldık. Bu sene ülkemizin 54 ilinde yaşanmış bulunan 299 orman yangını ve 255 rustik meydan yangınıyla savaş ettik. Orman teşkilatımız alp mensupları yardıma mevrut kurumlarımızın mensupları ve fahri vatandaşlarımızla baş başa bu yangınlarla karlı dirilik himaye bölük borda bordaya savaş yürüttük. Verdikleri savaş düşüncesince orman teşkilatımızın tamamı personeline milletim hesabına borda bordaya kat elan teşekkürname ediyorum" dedi.

"Türkiye şekilde aldığımız tedbirlerle yangına geçmiş karışma süresini 40 dakikadan 12 dakikaya indirdik"

Yaşanan saf afetlerin hemen Türkiye'yi değil tamamı dünyayı tesiri dibine aldığını anlatım fail Erdoğan şöyleki konuştu: "Ebette yangınlar hemen ülkemizi etkilemedi dünyanın pe aşkın durumunda katı aşkın afetler yaşandı 2019- 2020 yıllarında 240 gündüz devam eden Avustralya'da akıbet zamanlarda yaşanmış bulunan dev yangınlarda aşkın şişman alanlar bulunmayan oldu. Amerika'nın Kaliforniya branşında Sibirya, İspanya'dan İtalya'ya derece Avrupa'nın katı aşkın durumunda yaşanmış bulunan orman yangınları ehemmiyetli kayıplara biçim açtı. Orman yangınlarına huzur arsıulusal ölçüde şimdiden çelimli işbirlikleri oluşturmamı gerekiyor. Ülkelerin ehil bulunduğu bilim donanımı paylaşmaları, bu afetle mücadelemizi kolaylaştıracaktır. Türkiye şekilde aldığımız tedbirlerle yangına geçmiş karışma süresini 40 dakikadan 12 dakikaya indirdik. Aynı halde tutkun başına sakıt meydan miktarını geçmişe mucibince nısıf yarıya düşürdük. Orman Genel Müdürlüğü'müz 21 binin üstünde mensubu ve ayrımlı tiplerdeki 4311 ara bulucu ile yangınlara huzur rolü başındadır. Yangınlara huzur tarihimizdeki en ensesi kalın abuhava floşunu bu zamanda kurduk. Attığı su miktarı ve dinamik tatbikat yeteneğine ehil anfibik uçakları bu sene filomuza karışma ettik. Geçen yıldan itibaren İHA'ları da orman yangınlarıyla mücadelede kullanmaya başladık böylecene 7 gündüz 24 zaman ormanlarımızı gözetleyerek çıkan rastgele yangına en çelimsiz müddette karışma olanağına kavuştuk. Ulaştığımız uran tesisat kapasitemizi geliştirmeye abuhava değişikliği etkisine huzur teşkilatımızı ihya bitmeme edeceğiz."

Yaşanan tutkun afeti esnasında yanan orman alanlarının da çabucak baştan ağaçlandırıldığını kail Erdoğan, "Hedefimiz yangından dokunca gören sahaların ağaçlandırma çalışmalarını 2 sene içerisinde tamamlamaktır. Zarar gören orman alanlarımız rüçhan iktisap etmek az daha Geleceğe Nefes Kampanyası ile rastgele vatandaşımız düşüncesince 3 rekiz hesabıyla mecmu 252 milyon fidanı inşallah sene bitmeden toprakla buluşturmuş olacağız. MEB ile 24 Kasım vesileyle rastgele hoca düşüncesince borda bordaya rekiz dikimi kampanyası başlattık. Bizim de 1000 rekiz bağışlayarak katılacağımız bu manalı kampanyayla türkiye hesabına ülkemize 1 milyon 200 bin rekiz elan kazandıracağız.

Fidan dikimi yaptığımız bu sektörü da millet Ormanı biçimine getirerek insanlarımızın hizmetine sunacağız önümüzdeki senenin sonuna derece 81 ilimize 81 millet ormanı kurarak tamamı yurttaşlarımızın bu hizmetten faydalanabilmesini sağlayacak. Orman varlığımızı destek iktisap etmek ve doğacak nesillere aktarma etmek düşüncesince cemi baş başa aşkın elan borda bordaya tomar himmet göstermeliyiz. Dikilen tamamı fidanların geleceğe ve dünyaya soluk olmasını diliyorum" halinde konuştu.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler