USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cuma haset okunacak dilek duaları sayaç kaçta ne devir okunur?

Bugün cuma haset müslümanların bayramı. Ellerin semaya açıldığı, duaların edilmiş olduğu bu günde okunacak dilek duası hangisi ve birçok defa okunması mümkün kontrolleri başladı. Peki cuma haset zarfında okunan "Lâ ilâhe illâ ente yâ hannanü yâ mennanü yâ bedîas semâ

Cuma haset okunacak dilek duaları sayaç kaçta ne devir okunur?
18-03-2022 13:14
Bugün cuma haset müslümanların bayramı. Ellerin semaya açıldığı, duaların edilmiş olduğu bu günde okunacak dilek duası hangisi ve müteaddit sefer okunması mümkün muayeneleri başladı. Peki cuma haset içre okunan "Lâ ilâhe illâ ente yâ hannanü yâ mennanü yâ bedîas semâvâti vel erdi yâ zel celâli vel ikrâm" ne demek, müteaddit sefer okunmalı?Abone ol

Mübarek Cuma gününün gelmesi ile bu arada nice insan Cuma haset ne dilek dualarının okunması icap ettiğini merakla araştırmaya bitmeme ediyor. Müminlerin bayramı şekilde bildirme edilen Cuma gününde yurttaşlar cuma namazını davranış buyurmak düşüncesince cami ve mescitlere akış ediyor. Cuma haset okunacak en dobra dilek dualarını sizler düşüncesince araştırdık. İşte, Cuma haset okunacak dualar! Cuma haset okunacak dilek duaları! En yüksek dilek duaları! Detaylar haberimizde...

Cuma günleri Müslümanların en hümayun günlerin başlangıcında gelmekte. Zira Allah Cuma gününe ayrı müşterek ehemmiyet vermiştir. Zira Allah Cuma gününe hususi sure bile indirmiştir. Rabbimiz Cuma saati vaktinde neler yapmamız icap ettiğini şu şekilde buyurmuş “Ey inanç edenler! Cuma haset salat düşüncesince davet cihazı yapıldığı zaman, elden Allah'ın zikrine koşu ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin düşüncesince elan hayırlıdır. Namaz kılınınca bundan sonraları yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah'ı aşırı zikredin ki (Durum hakeza iken) onlar müşterek tecim yahut müşterek dubara canlılık gördükleri devir elden dağılıp ona koştular ve seni ayakta bıraktılar. De ki: "Allah'ın birlikte bulunan, canlılık ve ticaretten elan hayırlıdır. Allah, doygu verenlerin en hayırlısıdır."

"Kim cuma namazından sonraları konuşmadan ve kalkmadan İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini yedişer sefer okursa Allah Teâlâ onu doğacak cumaya kadar, dokunca donör şeylerden korunum buyurur." (Camiussağir) 

- Sübhaneke La mabude özellikle ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdı ya zel celali vel ikram 

ANLAMI;

İlâh namevcut ama sen, ya Hannan(rahmeti bol) ya mennan(nimeti bol) ya semâvat ve arzın örneksiz yaratıcısı, ya zelcelâli velikram.

Peygamber efendimiz ism-i a'zam kendisince kimi semboller bildirmiştir: (“Ya bedi'assemâvâti vel erdı, ya zel-celâli vel-ikram” sanarak dua edenin duası bildirme olur.)

PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) MÜJDEYİ VERDİ

Büreyde el Eslemî (r.a.)’den rivâyete göre, şu şekilde demiştir: Peygamber (s.a.v), müşterek insanın şu şekilde duâ ettiğini işitti: “Ey Allah’ım Ben senden isterim ki: Senin müşterek tane olduğuna senden bambaşka asıl ilah olmadığına ego inanıyor ve bu doğruyu de başkalarına da bildiriyorum. Sen ikincisi düşünülemeyen teksin. Sen hiç kimseye ve nazar boncuğu şeye kadın olmayansın ama hepsi ve değme obje sana muhtaçtır. O Allah banko ata olmamıştır ve evladı da yoktur. Hiçbir obje ona balya ve benzeri olmaz o nazar boncuğu şeye benzetilemez.” Bunun ilişkin Rasûlullah (s.a.v.) buyurdu ki: Canım nüfuz elinde bulunan Allah’a kasem ederim ki bu eş Allah’tan, namına onunla duâ edilmiş olduğu devir behemehâl bildirme edeceği ve kendisinden onunla istenildiği devir behemehâl vereceği, adı Azam duâsını yapmış oldu.

Zeyd dedi ki: Bu hadis bundan biraz sene sonraları Züheyr’e hatırlatmıştım da şu şekilde demişti: Bu hadisi bana Ebû İshâk Mâlik b. Mığvel’den aktarmıştı. Zeyd diyor ki: Sonra bu hadisi Sûfyân’a anlattım o da bu hadisi bana Mâlik’den aktardı. (İbn Mâce, Duâ: 27)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler