USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çözümü QR kodlu menüde buldular

Son dönemlerdeki eder değişkenliğinden çevre kesif pıtrak menülerini güncellemek mecburiyetinde artan işletmeciler, menü harcamasından doğurmak düşüncesince QR kodlu menü kullanmaya başladı.

Çözümü QR kodlu menüde buldular
15-03-2022 09:47
Artan maliyetlerle baş başa fiyatlarını aktüel avlamak durumunda bulunan işletmeciler kalın pıtrak dünkü menü bloke etmek durumunda kalıyor yada paha tarafını gereksiz bırakarak hal buluyor. İşletmeler “Menü maliyeti” namına isimlendirilen harcamadan doğurmak düşüncesince bunun denli nice yolu deniyor. QR kodlu menü sistemi de işLetmelerin başvurduğu hal yollarından biri. Son senelerde yaşamımıza giren QR kodlu menü sistemi, zeki telefonların kamerasıyla mevzun namına çalışıyor. Müşteriler, masalarda mevcut QR kodu telefonlarının kamerasına okutarak genel ağ üstünden menüye ulaşabiliyor. Böylece işletmeler bu manzume ile daima dünkü menü bloke etmek adına yalnızca dizayn yeniletiyor. Teknoloji yardımıyla menü maliyetinden kurtulduklarını kail işletmeciler, alıcıların de ağız ağıza temassız bulunan QR sisteminden kıvançlı olduklarını belirttiler.

“Normal menülerin dönemi kapandı”

Eskişehir'de zat kafesini işletmeciliğini fail Mehmet Tiftik, DOĞRU sürede basma menüden QR kodlu menü sistemine intikal yaptıklarını söyledi. En sonuç menü bloke etmek düşüncesince matbaaya gittiğinde erdemli beraberinde fiyatla karşılaştığını kail Tiftik, kâğıda mevrut zamların da bunda sansasyonel bulunduğunu belirtti. Yeni menü sistemi ile şişman beraberinde harcamadan kurtulduklarını özetleyen Tiftik, basma menü çağının biteceğini söyledi. Mehmet Tiftik, QR kodlu menülerin hem kendileri aynı sürede müşterileri düşüncesince elleme bulunduğunu söylerken laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Şu anda 10 sayı menü basımı 4 bin lira. Bu paha menünün dizaynı aut biçimde böyle. Ben en sonuç matbaaya gittiğimde az hâlâ 4 bin liraya DOĞRU paha çıkarmıştı bana. Ben de ‘artık menü bastırmayalım' dedim ve en dobra hal QR kod niteleyerek düşündüm. O nedenden dolayı QR kodlu menülere intikal yaptık. Şu an hem pandemiden ötürü hıfzıssıhha açısından aynı sürede paha artışlarından ötürü bu biçimde yapıyoruz. Biz şu anda fiyatlarımızı aktüel tutuyoruz. Zam geldikçe tığ de mecburen ulaştırmak zorundayız. Hijyen açısından da elleme oldu, bizim açımızdan da elleme oldu. Biliyorsunuz betik tutarları da aşırı yükseldi. Müşteriler düşüncesince de elleme ha bu sistem. Normal menülerin dönemi kapandı, bundan sonra insanoğlu QR kod kullanmaya başladı. Fiyat değişikliği gerektiği zaman, doğrudan tasarımcımızı arıyoruz ve kolaylıkla paha değişikliği yapıyoruz”

“Menü harcamasıyla baş başa beraberinde personel giderim hâlâ oluyor”

Eskişehir'de kafe işletmeciliği fail Deniz Eroğlu da daha dünkü bulunan işletmesinde en yeniden bu yana QR kodlu menü kullandıklarını söyledi. Aynı sürede ambalaj ve basımevi işiyle de uğraştığını kail Eroğlu, menü bastırmanın epey değerli beraberinde iş olduğundan bahsetti. Kendi işlettiği kafede bu harcamadan gocunmak düşüncesince QR kod kullandıklarını özetleyen Eroğlu, “Daha geçmiş işletmelerimizde basma menüler vardı. QR kodlu menülerimiz yoktu. Geçen seneki fiyatlarla şu anki aldığımız fiyatlar nerden baksanız 4 katına derece yükseliş gösterdi. Üretici namına konuşursak, ego kâğıdı 9 liradan alırken şu an 37 liradan betik alıyorum.

Kendimi kurtarabilmem düşüncesince satışım 45-46 liraya çıkıyor. Zaten onda da aşırı az beraberinde yüzde bırakıyor. Bunları ambalaj sektöründe namına söylüyorum. Ben filhakika tecim namına bu işle uğraştığım düşüncesince fazladan namına menü yaptırmak istemedim, QR koda onun düşüncesince geçtik. Yeni menü yapsak, menünün tasarlanması ve tekrar fiyatlandırması yapılacak. Bu harcamalarla nerden baksanız maaş namına beraberinde personel giderim hâlâ oluyor. Yeni menü bastırdığım devir personelle kelle kafaya geliyor” dedi.

“O devir A4 kâğıdına da yazalım çizelim”

Deniz Eroğlu, paha değişkenliğinden ötürü masalarda duran şekerli menülerine paha yazamadıklarını anlattı. Fiyat bölümü mahmul bulunan basma menülerde, güncelleme gerçekleştirmek düşüncesince fiyatların üstüne yenilerinin de eklenebileceğini kail Eroğlu, bu yöntemin kafelerde biçimsiz beraberinde izlenime kere açtığından bahsetti. Eroğlu, pres namına alıcıların menfaatlerini ehemmiyetli hissetmeleri düşüncesince uğraştıklarından bahsederken şöyleki konuştu:

“Tatlı menülerine paha yazmadık, zira maliyetleri bilemiyoruz. Bunlar global aldığımız mahsulat değil, zat yapım ettiğimiz ürünler. Fiyatlar az buçuk insicamsız bulunduğu düşüncesince paha belirleyemiyoruz. 6 liradan aldığımız motorin 8 liraya, ordan da 9 liraya yükseliş gösterebiliyor. Biz onlara uyarınca maliyet çıkarıyoruz. Yaz-sil menüler, müsvedde tahtası usulü oluyor. Artık onlar kalmadı. O devir A4 kâğıdına da yazalım çizelim. Görsel olmasın. Müşteri de kendini ehemmiyetli hissetmeyecek o zaman. Biz bu biçimde zamandan de kazanıyoruz. Misafirlerimiz buraya geldiği devir aracısız QR kodu menüsünü okutuyor zira alışmışlık var”

Hüseyin Samet Öksüz - Güvenç Açaroğlu


 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler