USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çin’den mevrut kontrol kurtarma ekipleri Hatay’daki enkazdan 5 kişiyi iyi çıkardı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde yaşanmış olan ve 10 ili etkileyen depremler sonrası Çin’den Türkiye’ye mevrut kontrol kurtarma ekipleri, depremden en aşırı etkilenen illerden Hatay’da enkazdan 5 kişiyi esen çıkardı.

Çin’den mevrut kontrol kurtarma ekipleri Hatay’daki enkazdan 5 kişiyi iyi çıkardı
11-02-2023 13:08
Kahramanmaraş

Çin’den mevrut 18’i hevesli 26 insandan oluşan Ramunion kurtarma ekibi, Hatay’ın Belen ilçesinde çöküntü altındakileri örtbas etmek düşüncesince yerli ahali ve öbür ekiplerle çalışmalarını sürdürüyor.

8 Şubat Çarşamba haset Adana’ya uçakla mevrut ekip, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) yönlendirmesi ile Hatay’ın Belen ilçesine geçti.

Ekibin başındaki Hı Cün, çöküntü altından 8 kişiyi çıkardıklarını, 5’inin yaşamda bulunduğunu söyledi.

Hı, hususi eğitilmiş müşterek köpeğin de kontrol kurtarma çalışmalarına haremlik etmiş yer aldığı ekibinin, müşterek hafta elan alanda kalmış şekilde deprem sonrası operasyonlara medet sağlamayı planladığını söyledi.

Ekip önderi Hı, icraat sırasında tanıştığı Türklerin "çok iyi" yer aldığı yorumunu yaptı.

“Türkiye, bizim ikinci evimiz, kılıç yegâne müşterek aileyiz”

Türkiye’de mevcut Çinli işletmelerde etkin tahminî 300 kişi, kontrol kurtarma çalışmalarını kolaylaştırmak düşüncesince desteklerini sürdürüyor.

Depremin vurmuş yer aldığı müşterek öbür benek bulunan Adana’dan değerlendirmelerde mevcut Türkiye Çinli İşletmeler Birliği Başkanı Cou, Türkiye’deki fahri Çinlilerin, kontrol kurtarma ekipleri düşüncesince gıda, elbise ve tercüme hizmeti sağladığını söyledi.

Çinli işçilerin, ayrımsız sürede AFAD ve Kızılay aracılığıyla armağan yaptıklarını kaydeden Cou, “Türkiye, bizim ikinci evimiz, kılıç yegâne müşterek aileyiz.” dedi.

Türkiye Çinli işletmeler Birliği, Türkiye’de çalışkanlık yayınlayan irili ufaklı tahminî 250 girişimden oluşuyor.

İsmini kırışmak istemeyen Çinli yukarı düzem müşterek yetkili, “asrın felaketi” namına vasıflandırılan deprem sonrası Türkiye’ye mevrut 300 ferdin 141’ini Çin hükümetince gönderilen 2 ekibin oluşturduğunu ve bu ekiplerin yanında 25 titrem iane ve 4 kontrol kurtarma köpeği getirdiğini söyledi.

Deprem bölgelerindeki çevirmenler "gözümüz kulağımız"

Çinli kontrol kurtarma ekipleri, deprem alanına gelmiş şekilde işlerini kolaylaştıran çevirmenlerin sunmuş yer aldığı katkıya dikkati çekti.

185 insandan oluşan Blue Sky Kurtarma ekibin önderi Vang Yi, dobra ve akilane iletişimin kurtarma çalışmalarını kolaylaştırdığını ve hızlandırdığını belirterek, deprem branşında fariza fail çevirmenler düşüncesince "Onlar bizim gözümüz, kulağımız." dedi.

Yaklaşık 7 bin ecnebi kurtarma kadrosunun bulunmuş yer aldığı deprem branşında Selman Ayhan, Malatya'daki Çinli ekiplere dayanaklık etmek verici çevirmenlerden biri.

Babası depremden saf kurtulan Ayhan, içtimai iletişim araçları hesapları üstünden alanda Çince bilici çevirmenlere gerekseme yer aldığı haberini aldığını ve harekete geçtiğini söyledi.

11 sene Çin'de küsurat ve 2017 senesinde ülkesine devir fail Ayhan ile beraberindeki 20'den aşkın Çince bilici ad 8 Şubat Çarşamba haset İstanbul Havalimanında Blue Sky kadrosuna katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler