USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'nin iddialarına AK Partiden açık cevap: İstediğiniz mecrada münakaşaya hazırız

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 büyükşehir belediyesinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kol başkanvekilleri şehremaneti yönetimlerinin 'engelleniyoruz' yönündeki söylemleriyle ilgilendiren eş izah yaptı.

CHP'nin iddialarına AK Partiden açık cevap: İstediğiniz mecrada münakaşaya hazırız
27-06-2022 19:03
Cumhuriyet Halk Partili (CHP) 11 büyükşehir belediyesinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kadro başkanvekilleri şehremaneti yönetimlerinin 'engelleniyoruz' yönündeki söylemleriyle ait kuma izah yaptı.Abone ol

İSTANBUL, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Hatay büyükşehir şehremaneti meclislerinin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kadro başkanvekilleri AK Parti umumi merkezinde matbuat toplantısı düzenledi.

Toplantının kuma açıklamasını okuyan Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye'de sonuç zamanlarda ayrımlı hedeflerle idrak ve manipülasyona mebni politikacı beraberinde iletişimin sürdürüldüğünü savundu.

Göksu, "Operasyon merkezi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olan, ulusal meselelerde bile esassız siyasetiyle kargaşa çıkarmayı yeğleme fail bu ihtilaf anlayışı ülkemizin ve demokrasimizin önündeki en büyük engeldir" dedi.

CHP'li 11 büyükşehir şehremaneti başkanının seçilmelerinin dördüncü yılına girmelerine karşın kamuoyunun karşısına icraatları ve projeleri ile kabarmak hesabına 'mazeret ve acziyet deklarasyonları' yayınladıklarını öne devam eden Göksu, başkanların bildirilerinin kuma başarısızlıklarına bahane çoğaltma ve engellendikleri yalanı çevresinde kendilerine konfor piyasası düz yazı ika gayretinden bambaşka beraberinde anlamının olmadığını söyledi.

Tevfik Göksu, "Siyasi anlayışımız gereği 'hayra motor, şerre fren' olma ilkesi çerçevesinde hemşerilerimizin menfaatine olacak rastgele beraberinde muhtelif projeye dayanak vermeye tamamıyla anık olduğumuzu milletimizin bilmesini istiyoruz. Şehirlerimizin ve hemşerilerimizin çıkarlarını kâffesi politikacı mülahazaların üstünde tuttuk ve tutmaya bitmeme ediyoruz. Buna sedir zabıtları da şahittir" diyerek konuştu.

İstanbul ve Ankara büyükşehir şehremaneti meclislerinde tahsil edilen kararlara ilişkin verileri paylaşan Göksu, şunları kaydetti: "İstanbul Büyükşehir Meclisine mevrut 4 bin 64 dosyanın 3 bin 955'ine müspet oy kullanmışız. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesinin meclise sunmuş bulunduğu dosyaların yüzdelik 97,4'üne 'evet' demişiz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde de meclise mevrut 6 bin 229 dosyanın 6 bin 33'üne müspet oy kullanmışız. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesinin meclise sunmuş bulunduğu dosyaların yüzdelik 97'sine 'evet' demişiz. Bizde gestalt böyleyken bahis konusu CHP zihniyeti bu illerde muhalefette bulunduğu devirde meclise mevrut ve şehirlerimiz düşüncesince dirimsel ehemmiyet haiz kâffesi planlara ya 'hayır' demiş veya engel olmak düşüncesince ellerinden geleni yapmış. Bugün bizlerin müspet ihtilaf anlayışımıza karşın rastgele beraberinde defasında şehremaneti meclislerimizle beraberce hükümetimizi de suçlayarak kaynaklarının kesildiği yalanını kail bu âciz belediyelerin 'engelleniyoruz' bahanesini gene İstanbul ve Ankara örneğiyle ortaya ayırmak ve boşa boşaltmak istiyoruz."

Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin merkezi hükümetten geleceğini öngördüğü kaynağın 2021 senesinde 20 bilyon teklik bulunduğunu meğer bu paranın 25,6 bilyon liraya çıktığını belirterek, "Benzer beraberinde gestalt Ankara düşüncesince de geçerlidir. 2021 senesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin merkezi hükümetten geleceğini öngördüğü mal 6,7 bilyon liradır. Aynı sene merkezi bütçeden Ankara Büyükşehir Belediyesine mevrut mal ise 9,3 bilyon liradır. Yani 2021 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine beklentisinden 5,6 bilyon lira, Ankara Büyükşehir Belediyesine ise beklentisinden 2,6 bilyon teklik çok mal gelmiştir. Bu gestalt öteki büyükşehir belediyelerinde de aynıdır. Bu örnekler caba biricik başına CHP'li belediyelerin 'engelleniyoruz' ve 'kaynaklarımız kesiliyor' algısının ne denli gerçeklerden ırak bulunduğunu göstermektedir" halinde konuştu.

"Hizmet aşkı ve becerisi bulunan on paralık kimesne engellenemez"Hükümette AK Partinin bulunmasının CHP'li belediyelerin en büyük şansı bulunduğunu öne devam eden Göksu, "AK Parti, 20 senedir bu ülkede taş hesabına taş ayırmak düşüncesince kesintisiz çalışmakla kalmamış bu iklim düşüncesince beraberinde başlı bile mıhlamak talip rastgele beraberinde kurumun önünü sonuna denli açmıştır" değerlendirmesini yaptı.

Göksu; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Hatay Büyükşehir şehremaneti meclislerinin AK Parti grupları namına CHP'li 11 büyükşehir şehremaneti başkanına çağrıda bulunduklarını dile getirerek şöyleki bitmeme etti: "Engelleniyoruz yalanıyla etrafınıza çektiğiniz idrak ve yönlendirme duvarlarının süresince oluşan konfor bölgesinden çıkı ve şehirlerinize bakın. Bunu yapmış olduğunuz takdirde şehirlerinizin önündeki en büyük engelin kendiliğinden sizler ve CHP zihniyeti bulunduğunu göreceksiniz. Bunu kendiniz düşüncesince hazırlamaya cesaretiniz olmadan lütfen çocuğunuz ve ülkemizin geleceği düşüncesince yapın. Eğer bu cesareti gösteremiyorsanız veya bu cesareti göstermenize bazıları izin etmiyorsa sizin belirleyeceğiniz rastgele beraberinde mecrada, ermiş milletimizin nezdinde bu engellenme yalanınızı açıkça ve seçik namına münakaşaya hazırız. Buradan 'hodri meydan' denir ve kâffesi samimiyetimizle soruyoruz. Bugüne denli başkanı olduğunuz illerde o kentin gençleri için, hanımları için, evlatları düşüncesince ve o kentin geleceği düşüncesince şehremaneti meclislerine biricik beraberinde plan getirdiniz mi? Hangi projeyi getirdiniz de AK Parti grupları 'hayır' dedi? Ya bu sorumuzun yanıtını dürüstçe çıkıp milletimize verirsiniz veya sizleri kâffesi halkoyu uğrunda kaltaban ve fassal anons ederiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler