USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'li hür hususi Montrö bildirisine imza atan zor amiraller düşüncesince kusur çağrısı

CHP Grup Başkanvekili hür Özel, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgilendiren "Maalesef Türkiye birlikte biilaç eylemsizlik ortamında durmaktadır, kıvranmaktadır." dedi. Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 mütekait amirali hatırlatan Özel, onlardan kusur dilenmesini istedi.

CHP'li hür hususi Montrö bildirisine imza atan zor amiraller düşüncesince kusur çağrısı
02-03-2022 20:30
CHP Grup Başkanvekili hür Özel, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgilendiren "Maalesef Türkiye birlikte biilaç eylemsizlik süresince durmaktadır, kıvranmaktadır." dedi. Montrö Bildirisi'ne imza atan 104 zahmetli amirali hatırlatan Özel, onlardan kusur dilenmesini istedi.Abone ol

Özgür Özel, Meclis'te düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, Rusya-Ukrayna mücadelesi çerçevesinde gelişen vakalarla ilgilendiren TBMM Genel Kurulunda umumi mülakat talebine bugün yanıt aldıklarını anlatım etti.

Bu görüşmenin "genel görüşme" değil ruzname dışı bilgilendirme namına yapılmasını eleştiren Özel, bilgilendirme esnasında Dışişleri Bakanı'nın 20 dakika ile sınırlandırılmaması icap ettiğini söyledi. Özel, "Eğer bu çöküntü bu parlamentoda 'gündem dışı' niteleyerek adlandırılıyorsa, tutanaklara hakeza geçecekse ahacık size AKP, ahacık size Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri ucube, biricik ve nazirsiz sistemin bizi getirmiş olduğu nokta." niteleyerek konuştu.

Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgilendiren meydana getirilen asayiş zirvesinin demokratlık evveliyatına birlikte "ayıp sayfası" namına geçtiğini öne devam eden Özel, "Dışişleri Bakanı bunu mazeretli görüyor. Ülkemiz baş döndürücü çelimli birlikte dış işleri geleneğine sahip. Dışişleri Bakanlığı mensuplarımız, senelerdir bu çelimli geleneğin hesabına nesir ettikleri birikimle ülkemizi baş döndürücü netameli, diplomatik gerilimli hadiselerden alınlarının akıyla çıkarmayı başardılar. Ancak Türkiye diplomaside maalesef, tek bu derece kuvvetsiz birlikte kadronun eline kalmamıştı." dedi.

Türkiye'nin ne yaptığını bilmediğini, ne sağa ne sola dönebildiğini, elini üstelik kaldırmaktan korktuğunu öne devam eden Özel, "Fransa ve Almanya da Rusya ile ehemmiyetli ilgiler içinde, çatır çutur yaptırımlar uyguluyorlar, kararlara ellerini istedikleri üzere kaldırıyorlar ve ilişkilerini sürdürüyorlar. Ama Türkiye'nin burada yaşamış olduğu boyut hakkıyla birlikte felaket." değerlendirmesini yaptı.

 "Ömer Çelik'ten gereğini yapmasını bekliyoruz"
CHP Grup Başkanvekili Özel, katılmış olduğu birlikte monitör programına Ukrayna'dan telefonla bağlanan birlikte Türk gencin uzun uzun birlikte hanek yaparak oradaki eksiklikleri, yapılanı, yapılmayanı, artısını, eksisini anlattığını ve "Yalnız bırakıldık, bizi arayan soran yok, sıkıntımız büyük, dirimlik tehlikemiz var." söylediğini aktardı.

Bu söylenenler içerisinden "Devletimiz bizi aradı, doğruya doğru" kısmının alınarak paylaşıldığını, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in de buna isnaden "tweet" attığını tamlayan Özel, mektepli muahharen "Konuşmayı karşıcı isim namına tafsil etme gereği hissettim. Çok iri birlikte asılsız kampanyası var. Ben devletimin hakkını yedirmem ancak birlikte asılsız kampanyasıyla ve montajlanmış birlikte videoyla ihtilaf milletvekilini de yedirmem. Ben yalnızca bilim verdim, bari hepsini yayınlasaydınız." söylediğini anlatım etti.

Özel, "AK Parti sözcüsü, bu açıklamadan sonraları bırakın kusur dilemeyi, bu tweetini iptal nezaketi, erdemini bile göstermedi. Hiç utanmıyor musunuz Ömer Çelik? Trolün kurgu videosu ile ülkeyi başöğretmen partinin sözcüsü bu hakaretleri değer de bu yanıtı aldıktan sonraları halen hâlâ utanmadan, yüzlü yüzlü bunda ısrar edebilir mi? Ömer Çelik'ten gereğini yapmasını bekliyoruz." niteleyerek konuştu.

"Diplomaside hakeza sitem olmaz, bu birlikte gaf"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İbrahim Kalın'ın birbiriyle çelişen açıklamalarda bulunduklarını korumak için çaba sarfeden Özel, Türkiye'nin, Avrupa Konseyinin Rusya'nın üyeliğini askıya kabul etme oylamasında değişken kaldığını hatırlattı. hür Özel, "Bu boyut evren çapında da Türkiye kamuoyunda da anlaşılmaz karşılanan ve açıklamaya eksikli tutumken, bunu, değme biri öz dili döndüğünce tafsil etmeye çalışıyorlar ancak iri ülkeler hakeza yapmıyor. Türkiye Cumhuriyeti baş döndürücü önemli, baş döndürücü iri birlikte devletken öz kendilerini hem anlatabilecek, hem koruyabilecek, hem vaziyet takılabilecek birlikte ülkeyken maatteessüf Türkiye birlikte biilaç eylemsizlik süresince durmaktadır, kıvranmaktadır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ben gine AB üyesi devletlere diyorum ki Ukrayna ile ilgilendiren gösterdiğiniz hassasiyeti lütfen Türkiye süresince gösterin. Yoksa Türkiye'de bazıları harp açıp saldırmış olduğu devir mı Türkiye'yi gündeme alacaksınız?" söylediğini anımsatan Özel, "Diplomaside hakeza sitem olmaz, bu birlikte gaf, bu birlikte acziyet. Bir fıkra yukarıda 'Ukrayna'ya erbap çıkmıyorsunuz' diyor birlikte fıkra aşağıda 'Ukrayna'ya gösterdiğiniz merakı bizlere de gösterin' diyor. Böyle birlikte çaresizliği diplomatik birlikte patavatsızlık namına nitelendiriyoruz." niteleyerek konuştu.

Montrö anlaşmasının da gündemde olduğuna ayraç fail Özel, şunları kaydetti:

"Hulusi Akar'a çağrımız şu: Gidip gayrimenkul haricinde bu zamanda Montrö'yü beyan etmek emeksiz ancak sabık yıl Türkiye'de bazıları Montrö'yü münakaşaya açıyordu, Şentop dahil. Montrö tartışmalarına 'Durun ne yapıyorsunuz? Türkiye düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli birlikte anlaşmadır' diyen 104 zahmetli amirali, Hulusi Akar'ın uyguladığı kararlarla orduevlerine sokmuyorlar, lojmanlarını boşalttırıyorlar. Etmedikleri hakaret, yapmadıkları şer kalmadı. Bu kriz, halis muhlis evren uğrunda Montrö hassasiyetinin haklılığını ortaya çıkardı. Tez vasıtasız 104 amiralden kusur dilenmesi gerekir, haklarının reddetme edilmesi gerekir. Bu usa vurma saçmalığını da birlikte an önceki sonuç bulması gerekir."

Özel, 2017'de istihsal ıslah paketinin görüşmeleri esnasında anayasa teklifinden art çekilen zeytinliklerle ilgilendiren maddenin yönetmelikle art getirildiğini de belirterek, bu yönetmelikle ilgilendiren Danıştay'a gideceklerini ve yürütmenin durdurulmasını istem edeceklerini bildirdi.

AK Parti Gençlik kolları üyelerinin, Üsküdar'da birtakım okullarda planlı sergileri görüşme ettiklerini dile getiren Özel, "Korkunun ecele faydası yok. Bunları yapmakla iktidarı tutamazsınız. Sadece öz geçmişinize 'AK Parti buna da tenezzül etmişti' niteleyerek birlikte satır hâlâ arttırma edersiniz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler