USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti takım başkanvekillerinden eş açıklama

CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti kadro başkanvekilleri, belediye yönetimlerinin "engelleniyoruz" yönündeki söylemleriyle ait eş izah yaptı.

CHP'li 11 büyükşehir belediyesinin AK Parti takım başkanvekillerinden eş açıklama
27-06-2022 16:03
Ankara

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Hatay büyükşehir belediye meclislerinin AK Parti takım başkanvekilleri, AK Parti Genel Merkezi'nde matbuat toplantısı düzenledi.

Toplantının kuma açıklamasını okuyan Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Türkiye'de akıbet zamanlarda ayrımlı hedeflerle idrak ve manipülasyona ilgili politik müşterek iletişimin sürdürüldüğünü savundu.

Göksu, "Operasyon merkezi CHP olan, ulusal meselelerde bile köksüz siyasetiyle kargaşa çıkarmayı yeğleme fail bu aykırılık anlayışı, ülkemizin ve demokrasimizin önündeki en büyük engeldir." dedi.

CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanının, seçilmelerinin dördüncü yılına girmelerine karşın kamuoyunun karşısına icraatları ve projeleri ile kabarmak yerine, "mazeret ve acziyet deklarasyonları" yayınladıklarını öne devam eden Göksu, başkanların bildirilerinin, kuma başarısızlıklarına bahane çoğaltma ve engellendikleri yalanı çevresinde kendilerine konfor piyasası düz yazı ika gayretinden bambaşka müşterek anlamının olmadığını söyledi.

Tevfik Göksu, "Siyasi anlayışımız gereği 'hayra motor, şerre fren' olma ilkesi çerçevesinde, hemşehrilerimizin menfaatine olacak gelişigüzel muhtelif projeye dayanak noktası vermeye tamamıyla apiko olduğumuzu milletimizin bilmesini istiyoruz. Şehirlerimizin ve hemşerilerimizin kendilerini hepsi siyasetçi mülahazaların üstünde tuttuk ve tutmaya bitmeme ediyoruz. Buna divan zabıtları da şahittir." diye konuştu.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclislerinde tahsil edilen kararlara müteallik verileri paylaşan Göksu, şunları kaydetti:

"İstanbul Büyükşehir Meclisine mevrut 4 bin 64 dosyanın, 3 bin 955'ine müspet oy kullanmışız. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, meclise sunmuş bulunduğu dosyaların yüzdelik 97,4'üne 'evet' demişiz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde de meclise mevrut 6 bin 229 dosyanın, 6 bin 33'üne müspet oy kullanmışız. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesinin meclise sunmuş bulunduğu dosyaların yüzdelik 97'sine 'evet' demişiz.

Bizde gidişat böyleyken, bahis konusu CHP zihniyeti, bu illerde muhalefette bulunduğu dönemde, meclise mevrut ve şehirlerimiz düşüncesince dirimsel ehemmiyet haiz hepsi planlara ya 'hayır' demiş, veya engel olmak düşüncesince ellerinden geleni yapmış. Bugün bizlerin müspet aykırılık anlayışımıza rağmen, gelişigüzel defasında belediye meclislerimizle birlikte, hükümetimizi de suçlayarak kaynaklarının kesildiği yalanını kail bu âciz belediyelerin 'engelleniyoruz' bahanesini gene İstanbul ve Ankara örneğiyle ortaya atmak ve boşa boşaltmak istiyoruz."

Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin merkezi hükümetten geleceğini öngördüğü kaynağın 2021 senesinde 20 bilyon liralık bulunduğunu meğer bu paranın 25,6 bilyon liraya çıktığını belirterek, "Benzer müşterek gidişat Ankara düşüncesince de geçerlidir. 2021 senesinde Ankara Büyükşehir Belediyesinin merkezi hükümetten geleceğini öngördüğü dünyalık 6,7 bilyon liradır. Aynı sene merkezi bütçeden Ankara Büyükşehir Belediyesine mevrut dünyalık ise, 9,3 bilyon liradır. Yani 2021 senesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine beklentisinden 5,6 bilyon lira, Ankara Büyükşehir Belediyesine ise beklentisinden 2,6 bilyon liralık aşkın dünyalık gelmiştir. Bu durum, öteki Büyükşehir Belediyelerinde de aynıdır. Bu örnekler güçlü biricik başına CHP'li belediyelerin 'engelleniyoruz’' ve 'kaynaklarımız kesiliyor' algısının ne derece gerçeklerden ırak bulunduğunu göstermektedir." biçiminde konuştu.

"Hizmet aşkı ve becerisi bulunan hiçbir kimse, millete işlev uğrunda engellenemez"

Hükümette AK Parti'nin bulunmasının CHP'li belediyelerin en büyük şansı bulunduğunu öne devam eden Göksu, "AK Parti 20 senedir bu ülkede taş hesabına taş atmak düşüncesince geceli gündüzlü çalışmakla kalmamış, bu iklim düşüncesince müşterek başlı bile çivilemek talip gelişigüzel kurumun önünü sonuna derece açmıştır." değerlendirmesini yaptı.

Göksu, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Aydın, Eskişehir, Mersin, Muğla, Tekirdağ, Hatay Büyükşehir Belediye Meclislerinin, AK Parti Grupları olarak, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına çağrıda bulunduklarını dile getirerek, şöyleki bitmeme etti:

"Engelleniyoruz yalanıyla etrafınıza çektiğiniz idrak ve yönlendirme duvarlarının içre oluşan konfor sahasından çıkı ve şehirlerinize bakın. Bunu yapmış olduğunuz takdirde, şehirlerinizin önündeki en büyük engelin otomatik sizler ve CHP zihniyeti bulunduğunu göreceksiniz. Bunu kendiniz düşüncesince hazırlamaya cesaretiniz yoksa, lütfen çocuğunuz ve ülkemizin geleceği düşüncesince yapın. Eğer bu cesareti gösteremiyorsanız veya bu cesareti göstermenize bazıları izin etmiyorsa, sizin belirleyeceğiniz rastgele müşterek mecrada, ermiş milletimizin nezdinde bu engellenme yalanınızı açıkça ve seçik yerine münakaşaya hazırız. Buradan hodri alan denir ve hepsi samimiyetimizle soruyoruz, bugüne kadar, başkanı olduğunuz şehirlerde, o kentin gençleri için, hanımları için, evlatları düşüncesince ve o kentin geleceği için, belediye meclislerine biricik müşterek plan getirdiniz mi? Hangi projeyi getirdiniz de AK Parti grupları 'hayır' dedi? Ya bu sorumuzun yanıtını dürüstçe çıkıp milletimize verirsiniz, veya sizleri hepsi halkoyu uğrunda hileci ve iftiracı duyuru ederiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler