USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'den istifa fail Aslı Baykal sessizliğini bozup konuştu

CHP'den istifa fail Aslı Baykal, sebeplerini CHP'yi eleştirerek açıkladı. Baykal, CHP'nin 'laikliği savunmaktan uzaklaştığını' belirterek, Atatürkçülerin CHP'de özümleme zeminini yitirdiğini söyledi.

CHP'den istifa fail Aslı Baykal sessizliğini bozup konuştu
11-11-2022 05:08
CHP'den istifa fail Aslı Baykal, sebeplerini CHP'yi eleştirerek açıkladı. Baykal, CHP'nin 'laikliği savunmaktan uzaklaştığını' belirterek, Atatürkçülerin CHP'de özümleme zeminini yitirdiğini söyledi.Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) emektar Genel Başkan Deniz Baykal'ın biyokimya profesörü olan, Ankara'da oturan kızı Aslı Baykal, 31 Ekim'de içtimai iletişim araçları hesabından CHP'den istifa ettiğini paylaştı.

Sosyal iletişim araçları hesabından "Siyasi fırka üyeliğiniz sonlandırılmıştır" yazılı mesajı paylaşan Aslı Baykal, muhabirin "Neden istifa ettiniz?" sorusuna "Gördüğüm lazım üzerinde yazmanız yeterli" cevabını verdi ve şimdi aşkın bahsetmek istemediğini söyledi.

Baykal'dan CHP'ye eleştiriler

Üzerinden az şimdi dü hafta geçmiş olmasına karşın Aslı Baykal'dan istifa nedenine bağlı birlikte izah gelmedi. Bu ezilmişlik Baykal'ın 8 Kasım'da 'Türkiye'nin Bağımsız ve Bağlantısız Düşünce Kuruluşu' MASA'ya misafir olmasıyla akıbet buldu. Baykal, burada CHP'den hastalık istifa ettiğine bağlı açıklamalarda bulundu. Baykal'ın açıklamalarında CHP'ye müteveccih kaba eleştirileri nazarıitibar çekti.

'Laikliği korumak için çaba sarfeden birlikte fırka olmaktan çıktı'

MASA'dan Mustafa Aksoy'a mütekellim Baykal, CHP'yi eleştirirken 'politik manevraları, değişmeyen kabul etme süreçleri ve gayrı ulusal tutumu' üzerinden itirazlarını dile getirdi. Atatürkçülerin CHP'de özümleme zeminini yitirdiğini ve laikliği korumak için çaba sarfeden birlikte fırka olmaktan çıktığını tamlayan Baykal, CHP'nin 'ulus baş döndürücü İslamcı görünümlü oluşumlara' alan açtığını söyledi. CHP'yi 'tren' olarak nitelendiren Baykal, altılı ganyan masaya bağlı de eleştirilerini dile getirdi. Baykal, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın "Türkiye’nin Said-i Nursi modeline gereksinimi var" sözlerine nazarıitibar çekerek, bu sözlerin ne kudret partisi ne de Atatürkçüler tarafından 'hazmedilebilir' bir gidiş olmadığını tabir etti.

'Merkez Parti taklidinden öteye gidemiyor'

CHP'yi 'milli değerleri hissetmemek' ve 'gayri ulusal odaklarla diyalog kurmak' ile eleştiren Baykal, CHP'nin doğacak düşüncesince düş vermediğini kaydetti. Baykal, CHP'nin değiş kavrayışını ise 'tarihsel mirasın reddi, ideolojik ara ve cemaatlere yaranma' olarak tanımladı. CHP'nin rastgele seçmene 'yaranmaya' çalıştığı için 'çelişkili' mesajlar verdiğini dile getiren Baykal, CHP'nin 'merkez fırka taklidinden öteye gidemediğini' söyledi. Baykal, CHP'nin siyasal rengini kaybetmeye başladığını belirterek, "Bu siyaset formu CHP’yi kimliksiz birlikte yapıya büründürmüş ve sığ politikaların mahkûmu durumuna getirmiştir" dedi.

Helalleşme yorumu: CHP'nin anne unsurlarıyla vedalaşma

Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' girişimini ise 'eskinin reddi' ve 'CHP'nin anne unsurlarıyla vedalaşma' olarak yorumladı. Helalleşme girişimini CHP'nin fırka politikalarından dolayı 'özür dileme' hareketi kendisine tabir fail Baykal, "Geçmişi yüzyıla dayalı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu bulunan CHP’nin asliye siyaseti düşüncesince kusur dileyip bunu namevcut addetmek hafızayı silmektir" diye kaydetti.

'CHP gayrı ulusal birlikte konuma geldi'

CHP’nin ağırbaşlı birlikte savrulma yaşadığını tamlayan Baykal, “Bu savrulmadaki en dirilik acıtıcı noktanın CHP’nin gayrı ulusal birlikte konuma gelmesidir” dedi. Baykal, CHP'nin dü sene süresince kurultayı toplamamasını 'farklı seslere, hal önerilerine kulak tıkamak' olarak değerlendirdi. Baykal, bahsetmiş olduğu bu anlayışı ise 'anti-demokratik' olarak niteledi.

'Atatürkçüler Millet İttifakı'nda savaşım piyasası bulamayacak'

CHP'nin bugünkü yükünü taşımaktan utandığını kail Baykal, Atatürk’ün partisi kendisine tanıdık siyasal mirasın bundan böyle eskiden kaldığını belirtti. Baykal, CHP ve Millet İttifakı çatısı altındaki siyasal oluşumların Atatürk'ün mirasını taşıyamayacağını dile getirerek, "Atatürkçüler bu çevrim sebebi ile savaşım piyasası kendisine Millet İttifakı’nda tek halde olanak bulamayacaklardır" ifadesini kullandı.

Baykal, Türkiye’nin toy birlikte siyasal partiye gerekseme duymadığını da savundu. CHP ve Millet İttifakı ile eş değerleri paylaşmadığını tamlayan Baykal, istifasının asliye nedeninin bu bulunduğunu vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler