USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, cumhur reisi talibi peyda etmek isteyip istemediğine bağlı soruya, "İttifak ikrar ederse birlikte dava yok" cevabını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
14-12-2021 22:53
İstanbul

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global TV'de Candaş Tolga Işık'ın ''Az evvel Konuştum'' programında gündeme bağlı soruları yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı peyda etmek istiyor musunuz?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyleki cevap verdi:

"İttifak onama ederse müşterek dava yok. Bir ittifakımız var, ittifakın liderleri on paralık bu madde ile ilgilendiren müşterek araya gelmedi ve on paralık konuşmadık. Dolayısıyla benim onlar namına konuşmam bahis konusu olamaz. İttifak onama ederse namzetlik konusunu, elbette bundan öz saygı duyarım fakat bu madde on paralık konuşulmadı ve görüşülmedi. O nedenden bu mevzuda ferdî şekilde değişmeyen özgülemek akıllıca değil. Bir araya gelip, oturup konuşmamız ve ondan sonraları değişmeyen vermemiz gerekiyor. Biz demokrasiyi savunuyoruz, için tarafta Cumhur İttifakı'nda demokratlık yok, otoriteli müşterek sağgörü var. Bir ad değişmeyen veriyor ve ona biat ediliyor. Dolayısıyla onlarınkiyle bizim atmosferimiz baş döndürücü farklı.''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "Ben cumhur reisi talibi değilim, başbakanlığa talibim" sözlerinin hatırlatılması üstünde de Kılıçdaroğlu, "Bu mevzularda istimara gerçekleştirmek akıllıca değil. İttifakın şahıs içerisindeki hususi görüşmeleri halkoyu ile büzüşmek akıllıca değil. Sayın Akşener başbakanlığa yakışır. Devlet deneyimi vardır, gözaltı da yapmıştır. Dolayısıyla icra ettiği izah her insanın dikkatinde bulunan müşterek açıklamadır.'' ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler