USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 28 Şubatçıların açmış olduğu yaraları kapatıp helalleşeceğiz

Kemal Kılıçdaroğlu, "28 Şubatçıların açmış olduğu yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı gizli kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 28 Şubatçıların açmış olduğu yaraları kapatıp helalleşeceğiz
16-11-2021 17:03
TBMM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, iktidara geleceklerini fakat bunun namına yetmediğini söylemeye çalışmış olduğu ve Türkiye düşüncesince kaleme aldığını dediği mektubu okudu.

Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşmenin, "yüzleşmek, barışabilmek, bitmeme edebilmek." anlamına geldiğini, yarası bulunan topluluklarla helalleşeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hukuk başka. Kim ne zeval işlediyse, onun karşılığı hukuktur. Hukukla helalleşmeyi karıştırmamak lazım. Onunla elhak helalleşmek imkansız. Hukuk onun hesabını soracak. Videoda da söyledim. Bir de medyada bazılarının, 'Ne güzel, ihtilaf elhak kazanıyor, ne lazım vardı hepsi bunlara.' demesine hüzünlendim. Çünkü bunlar, bu söylediklerimi izlem zannediyor. Ne stratejisi? Ben gelecekte, bu yurt çocuklarının, ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Böyle hatırlanmak istiyorum. Ne stratejisi? Evlatlarımız, diyorum. Hangi izlem evlatlarımızın geleceğinden elan önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum çetince olacak güçlükle banko yapacağız ve başaracağız. 28 Şubatçıların açmış olduğu yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı bağlı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Bakın hususiyet başka, helalleşme başka. Bu kişilere mutluluk ödence ödeyecek güçlükle müşterek yandan da helalleşeceğiz."

Sivas ve Kahramanmaraş mağdurları, Diyarbakır hapishanesi mahkumları, "mahalleleri gasp edilip sürülen" Romanlar, "varlık vergileri altında inim inim inlemiş azınlıklar" ve 6-7 Eylül olaylarının mağdurları, "mahkemelerde süründürülen" askerler ve aileleri, bugün Londra'ya barhana etmiş en ak pak dinç beyinler, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ve Soma ile helalleşeceklerini kail Kılıçdaroğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Darbeciler kabilinden müşterek sağdan, müşterek soldan gepegenç çocuklarımız asıldı bu ülkede. Bir sağdan, müşterek soldan o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. Helalleşeceğiz dostlarım. Yakın gelecekte müşterek güneş çocuklarımız, geçmişe baktıklarında, 'Neler ergin güçlükle önümüze bakmayı bilmişiz, helal olsun onlara.' diyecekler. Laik, demokrat, insanoğlu haklarına saygılı, müreffeh, Atatürkçü müşterek ülkede canlı çocuklarımız, bazıları buna atılganlık etmiş olduğu düşüncesince teşekkürname edecekler bize. Bizim iktidarımızı konuşmuyorum dostlarım, bizlerden sonraları doğacak beniz iktidara müşterek bap aralamamız gerekiyor. Doğru müşterek bap açmamız. Evet, dört başı mamur baskıyı kılıç yaşayacağız güçlükle birinin bunu yapması gerekiyordu. Nasip bizlere oldu."

Merkez Bankasının esas hedefi eder istikrarını sağlamak

Merkez Bankası Kanunu'na layıkıyla bankanın esas amacının eder istikrarını bildirmek olduğunu, bunu bildirmek düşüncesince uygulayacağı mal politikasını ve kullanacağı mal politikası araçlarını aracısız kendisinin belirleyeceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu yetkinin müşterek kararnameyle Merkez Bankası'ndan alındığını ve "Fiyat İstikrarı Komitesi" kurulduğunu anımsattı.

Kemal Kılıçdaroğlu, içtimai kimlikler üstünden yöntem yapacaklarını vurgulayarak, apartman görevlisinin, manavın, esnafın, çiftinin problemlerini çözeceklerini söyledi.

Antalya'da hususi ahali otobüsü bileşenlerinin kendisini çağırma ettiğini ve problemlerini aktardığını tamlayan Kılıçdaroğlu, esnaf bakanlığı kuracaklarını kaydetti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin bugünkü TBMM Grup Toplantısı'nda EYT'lilere bağlı açıklamasını anımsatan Kılıçdaroğlu, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"(EYT'lilerin problemi çözülmeli, 3600 ek belirtke çözülmeli, minimum ecir yükseltilmeli.) Sen onu benim külahıma anlat. Saraya anlatabiliyor musun? Anlatamıyorsun. Gücün varsa, 'Bu üçü çıkmadan elimi kaldırmayacağım.' dersin. O devir derim ki, hakkıyla Cumhur İttifakı içre MHP'nin müşterek ağırlığı var. Yapmıyorsa dahil ediyor, derim. Sadece salı haset müşterek konuşma, ‘3600 ek belirtke çıkmalı.' 2022'nin sonuna attı Erdoğan, 'Çıkarmayacağım.' diyor. EYT’lilerin sorununu biri 'Çözeceğim.', başkası 'Çözmeyeceğim.' diyor. Nasıl bakıyorsun sen buna? 'Asgari ecir artsın.' Artsın, elinden markajcı mı var? Hükümetin ortağısın. 'Ortağı değilim.' diyorsun güçlükle şartsız ortağısın. 'Hiçbir beklentim olmaksızın sonuna derece seni destekleyeceğim.' diyorsun."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler