USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çeşme yangınında ikinci gün! Rüzgar türbinleri işi zorlaştırdı! İki insan gözaltında

ÇEŞME yangınında ikinci gün... İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme ilçesi Karaköy Mahallesi Karahisar mevkii ve Ovacık alanında çıkan yangınların bölümsel yerine arama dibine alındığını açıkladı.

Çeşme yangınında ikinci gün! Rüzgar türbinleri işi zorlaştırdı! İki insan gözaltında
14-07-2022 10:04
ÇEŞME yangınında ikinci gün... İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme ilçesi Karaköy Mahallesi Karahisar mevkii ve Ovacık branşında çıkan yangınların bölümsel namına arama dibine alındığını açıkladı.Abone ol

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme ilçesinde dün makilik bölgede başlamış olan ve erkin ortak bölgeye yayılan yangına değgin ekiplerin soğutma çalışmasını sürdürdüğünü bildirdi.

Helikopterle coşkunluk branşında araştırmada mevcut Vali Köşger, Urla ilçesine değgin Zeytineli Mahallesi'nde matbuat mensuplarına meydana getirdiği açıklamada, yangına 4 uçak, 7 helikopter, 117 araç ile ve 750'nin üstünde personelle karışma edildiğini söyledi.

Orman teşkilatının Zeytineli-Karaköy ortada çıkan yangına, 9 zaman zarfında karışma ettiğini ve hala coşkunluk sönüm faaliyetlerini sürdürdüklerini tamlayan Köşger, şunları kaydetti:

"Orman Bölge teşkilatımıza jandarma, AFAD, itfaiye, belediye, evcil yönetimler hacısı hocası dört dörtlük ortak eşgüdüm zarfında iane etti. Şunun da altını yemek lazım, semt halkı da burada coşkunluk sönüm çalışmalarına canlı namına ulama sağladı. Bu eşgüdüm ve eş güdüm çerçevesinde personelimizin, orman semt teşkilatımızın dehşet gayretleri sonucunda şu an itibarıyla dört başı mamur negatif şartlara rağmen, alevli rüzgara karşın hem Ovacık'taki bununla beraber Zeytineli-Karaköy arasındaki yangını bölümsel arama dibine almış bulunmaktayız, soğutma emekleri bitmeme ediyor. Hem açıktan hem karadan soğutma emekleri bitmeme ediyor. Bütün araçlarımız uyanık halde rastgele ortak parlamaya erinç sahada çalışmalarına bitmeme edecekler."

- "Risk eski değil"
Rüzgarın sansasyonel bulunduğunu ve coşkunluk riskinin sürdüğünü tamlayan Vali Köşger, şu halde konuştu:

"Bugün meteorolojik verilere gereğince 10.00 ile 11.00 saatleri arası alevli yel esmesi ihtimali baş döndürücü yüksek. Bu nedenle riziko hala dört dörtlük namına eski değil. Buranın haricinde da ayrıksı bölgelerde riziko olması ihtimali var. Vatandaşlarımızı buradan ortak el elan hatırlatmak istiyoruz. Rüzgar ve yunak döşenmemiş iklim ormanlarda coşkunluk riskini artırıyor bu nedenle yurttaşlarımızın bu mevzuda duygulu olmalarını da bekliyoruz."

- "Bölge ağaçlandırılacak"
Yangında dokunca gören yerlerin ağaçlandırılacağını aktaran Köşger, laflarına şu halde bitmeme etti:

"Çok şükür rastgele ortak dirilik kaybı yok. Ormanımızın 70 hektar arkamızda (Zeytineli) zahirî alanda, 50 hektar da Ovacık branşında iktisap etmek az daha 120 hektar makilik ormanlık düzlük dokunca görmüş bulunuyor. Bunun haricinde da ortak para kaybı bulunmamakta. Devletimiz dokunca görmüş alanları eskisinden elan dobra bir hale getirecektir. Seri ortak halde buralarda ağaçlandırma faaliyetleri bitmeme edecektir."

Köşger, yangının yayılma ika tehlikesi dolayısıyla boşaltılan dü kent düşüncesince de vatandaşlara evlerine dönebileceklerini söylediklerini de bildirdi.

Rüzgar türbinleri etkilenmedi
Rüzgar türbinlerinden etkilenen olmadığını tamlayan Köşger, "Ben açıktan da arama ettim. Rüzgar türbinlerinden etkilenen ortak türbin görmedik. Ancak hem yel türbini hem faziletkâr yüklülük hattı açıktan orman yangınına karışma etmeyi zorlaştırıyor. Onlar yardımıyla helikopterlerimiz yaklaşamıyor. " dedi.

- 5 meşkûk başıboş bırakıldı
Yangının depar belgesi dolayısıyla ilişik sormaca kapsamında 7 ferdin ifadesine başvurulduğunu tamlayan Köşger, "2'si gözaltında olmaya bitmeme ediyor. Diğer 5'i başıboş bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Köşger, yangının depar belgesi yardımıyla uyanıklık ise "Ovacık'taki coşkunluk faziletkâr ihtimalle faziletkâr yüklülük hatlarının arasından çıkan ortak şelaleden kaynaklanmış. Onun ortak fotoğrafı da mevcut elimizde. Teller kopmuş, birbirine çarpmış. Yangının giriş noktasında anca ortak yalıtım kontağı yalan konusu." diyerek konuştu.

Çeşme ilçesine değgin Alaçatı Mahallesi Kutlu Aktaş Barajı tarafındaki makilik alanda, dün 13.20 sıralarında coşkunluk çıkmıştı. Ekipler, yangına karışma ederken, Ovacık Mahallesi'nde de zaman 18.00 sıralarında coşkunluk başlamıştı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangınlar sabaha denli sürmüştü.

Önlemler kapsamında, Sertur ve Özpamir siteleri başlatılmıştı.

İzmir Valiliği, Alaçatı Mahallesi'ndeki yangının ortak çırçıplak maşer kuruluşu çeşidinden yaptırılan efsanevi barınağının yapımı esnasında geçer eşme makinesinin kıvılcımlarından çıktığının belirlendiğini, Cumhuriyet savcısının direktifiyle 7 işçinin gözaltına alındığını bildirmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler