USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Çelik: Yaptıklarınızla Cumhurbaşkanımızın adını ve AK Parti'yi katiyen taraf yana getiremezsiniz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "'Kılıçdaroğlu sözlü olmasın' lobisi bu kaymakamlık periyodunu kişi içlerindeki ortak mücadelenin parçası durumuna getirmeye çalışıyor. Yaptıklarınızla Cumhurbaşkanımızın adını ve AK Parti'yi katiyen taraf yana getiremezsiniz." dedi.

Çelik: Yaptıklarınızla Cumhurbaşkanımızın adını ve AK Parti'yi katiyen taraf yana getiremezsiniz
18-12-2022 18:14
Adana

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yüreğir Kültür Merkezi'nde planlı AK Parti Yüreğir İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısı'nda, 2023 seçimlerinde değme devir bulunduğu kabil en şişman başarıyı ilçeden beklediklerini söyledi.

Yüreğir'in elden Adana'da değil, Türkiye'de etraflı ilçeler içinde baş döndürücü önemli, altı çizilen, her insanın üzerinde konuşacağı ortak başarıya imza atacağını tamlayan Çelik, Yüreğir teşkilatına ne çalışması, ne faaliyetleri yapması gerektiği dair lakırtı söylemenin yersiz bulunduğunu dile getirdi.

Çelik, baş döndürücü etraflıca yıllardan, yollardan, mücadelelerden demlenerek mevrut ortak siyasal akıntı olduklarını tabir etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendince sunulan ilçe kararıyla ait Çelik, "Bugün ortak ilçe sonucu üstünden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ait daha ilçe süreci bitmeme ederken yakalayıp da Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti'nin, kimi kafalarında kurmuş oldukları komploların parçası olarak, kişi projelerinin, siyasal mühendisliklerinin, rekabetinin zemini durumuna getirilmeye çalışılmasını buradan ortak kat imdi etraflı gücümüzle reddediyoruz, kınıyoruz." niteleyerek konuştu.

AK Parti'nin, siyasa meydanlarının, en çetin yıllarda el erki mücadelesinden vazgeçmeyenlerin, sandığın "namus" olduğuna inananların partisi bulunduğunu vurgulayan Çelik, şu biçimde bitmeme etti:

"Birileri çıkmış, kişi aralarındaki meseleyi bizim üzerimizden münakaşaya çalışıyorlar. Yargı süreci bitmeme ederken ortaya ortak ilçe sonucu çıkmış, altılı ganyan masa içinde birbirlerine onama ettiremedikleri şeyleri bu ilçe sonucu üstünden çalışarak birbirlerine bodoslamak düşüncesince Cumhurbaşkanımızın, partimizin adını kullanarak siyasal oportünizm yapıyorlar. Hiç kimesne AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanımızı bu komplolarla, siyasal yasakçılıkla katiyen ve kata ortak araya getiremez. Biz Türkiye'deki değme muhtelif yasakla, Türkiye'deki demokrasiye müteveccih değme muhtelif suikast teşebbüsü ile Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bedelini yavaş yavaş ödeyerek, uğraş ederken karşımızda olanlar demin çıkmışlar bizlere demokrasiden bahsediyorlar. O demokrasinin ne savunulması gerektiğini, ulus düşüncesince ne denli giranbaha bulunduğunu size gene biz, Recep Tayyip Erdoğan öğretti, AK Parti öğretti. Bu sayede öğrendiniz. Bu ilçe sonucu ortaya çıkmış bulunduğu andan itibaren ilçe sonucu tartışmıyorlar. Birileri tutmuş CHP Genel Merkezi'ni Ankara'dan Saraçhane'ye taşımaya çalışıyor. Birileri tutmuş 'Kılıçdaroğlu sözlü olsun' derken, 'Kılıçdaroğlu sözlü olmasın' lobisi bu ilçe dönemini kişi içlerindeki ortak mücadelenin parçası durumuna getirmeye çalışıyor. Ne yapmış olduğunuz bizi ilgilendirmez. Ne yapmış olursanız yapın ancak bu yaptıklarınızla Cumhurbaşkanımızın adını ve AK Parti'yi katiyen taraf yana getiremezsiniz."

Altılı masanın sözlü duyuru ika geçmişine yer veren Çelik, "Muhtemelen bunların adaylarını duyuru ika zamanı Temmuz veya Ağustos 2023 olacak. Seçimden ortak veya dü ay sonradan duyuru edecekler." dedi.

"Siyaset meydanı, milletin iradesi ortada, çıkacaksınız ve yarışacaksınız"

Demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyen teşkilata cemaat olduklarını aktaran Çelik, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü ulusal iradeyi gasbetmeye çalıştığında 'size katiyen boğaz vermeyiz' diyen düzenleme burada. Biz İstasyon Meydanı'nın ve Türkiye'deki etraflı meydanların siyasal hareketiyiz. Biz, demokratik yarışın namuslu, şeffaf, milletin huzuruna tezlerimizle çıktığımız, milletin duasını ve onayını onama etmek düşüncesince çıktığımız demokratik yarışın değme devir en önde koşan siyasal hareketiyiz. Bizi o zor, ziyasız günlerde kurmuş oldukları kumpaslarla komplolarla korkutamamışlar, demin zannediyorlar ki bizim adımızı, demokratik sicilimizi kişi siyasal rekabetlerinin parçası durumuna getirecekler. Tam aksine bu teşkilatın, siyasal hareketin Cumhurbaşkanımızın, partimizin demokratik sicili öylesine parlaktır ki bu parlaklığıyla yarışabilecek biricik obje Çukurova'nın çoğalan topraklarıdır. Onların demokratik sicili bozuktur. Onların demokratik sicili yaralıdır. Bizim demokratik sicilimizde Cumhuriyet, demokrasi, millet, sandık, düzelti siyaseti, görev siyaseti, ulusal iradenin üstünlüğü var, 'Egemenlik aldırmaz koşulsuz milletindir' prensibi var. Onların demokratik siciliyse vesayetle dolu. Darbelere ve postmodern darbelere sunulan desteklerle dolu. Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan siyasal yasakla, yasağı desteklemekle dolu. Türkiye'nin ne devir önünü ayırmak istesek onun karşısına çıkan değme muhtelif kumpasla ve hata siyasetle dolu. Onun düşüncesince ortak kat imdi buradan söylüyoruz; aranızdaki yarış, bazısı sözlü çıkaracağınız sizi ilgilendirir. Siyaset meydanı, milletin iradesi ortada, çıkacaksınız ve yarışacaksınız. Bizim düşüncesince soldan sağa, sağdan sola, tepeden aşağıya toplamışsınız, bölmüşsünüz, çarpmışsınız uğur boncuğu obje ayırt etmez, tığ yolumuza bitmeme ederiz."

"Cumhur İttifakı'nın talibi Recep Tayyip Erdoğan'dır"

Çelik, görüşmede liseli öğrencilerinin yanı esna 20 senedir baş başa oldukları minval dostlarının da bulunduğuna dikkati çekerek, "Hiçbir devir yaşlanmayan, elden gözyaşı alan, gözyaşı aldıkça gençleşen ancak en önemlisi Cumhuriyet'in, demokrasinin, bu ülkenin geleceğinin, bu ülkenin gençlerinin geleceğinin teminatı bulunan ortak siyasal hareketiz." görüşünü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesiyle bambaşka hikayelerin kıyas edilmeye çalışıldığını özetleyen Çelik, şunları dile getirdi:

"Bizim Cumhurbaşkanımızın hikayesi biricik tek, değme safhada el erki mücadelesinin bedelini ödeyerek, diyanet değmek işlenmiştir. Cumhurbaşkanımızın savaşı bedeli ödenmiş ve doğruluk edilmiş ortak mücadeledir. Onun düşüncesince halkımıza doğruluk sıfır hikayeler, karşımıza esas sıfır masallarla kimesne çıkmasın. Sonuçta siyasa ulus düşüncesince yapılır. Hepimizin sicil amiri millettir. Sicil amirimiz bulunan milletimizden bambaşka ortak dayanak, milletimizden bambaşka ortak siyasal güç, bugüne denli tanımadık artık tanımayacağız. İnşallah bu pörsümemiş ve canlı teşkilatımızla bu arada 2023'e baş döndürücü imdi çelimli ortak biçimde geliyoruz. Bugünden seçimlere denli karşımızdaki bu tabloyu da gördükten sonradan sorumluluğumuz kalık olarak, yükümüz kalık kendisine ancak ayrımsız sürede da bu yükü kaldıracak, bu mesuliyeti kaldıracak siyasal gücümüz kalık kendisine girecektir. Onlar adayını belirlemediler. Biz çoktan adayımızı belirledik. Cumhur İttifakı'nın talibi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah'ın izniyle, ümmetin desteğiyle, milletimizin teveccühüyle ülkemize imdi etraflıca seneler görev edecek."

"Karşımızda şişman ortak demokratik akan bariz var"

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugüne denli ulus düşüncesince yaptıklarının, ödediği bedellerin, geride bıraktığı yılların artık ne yapacağının da tanığı bulunduğunu vurguladı.

Bu hale kendilerinin tanık bulunduğunu dile getiren Çelik, şunları tabir etti:

"Herhangi ortak hikayesi olmayanların veya hikayesini, başkalarının hikayesinin payandası durumuna getirenlerin, hikayeleri masal kabil başlayıp karabasan kabil bitenlerin, karabasan kabil başlayıp doğruluk sıfır hikayelere dönüşenlerin meselesi değil bizim meselemiz. Bizim meselemiz gene bu şişman millete şimdiye denli bulunduğu kabil artık ayrımsız hizmeti sürdürebilmektir. Dünyanın içerisinden geçmiş bulunduğu şartlarda, dünyanın zorlandığı bu sürede Allah'ın izniyle gücümüz, bilgimiz, yeteneğimiz, uğraş azmimiz, etraflı bu zorlukları aşmaya muktedirdir. Kimse bizi kişi siyasal denklemsizliğinin parçası durumuna getirmeye çalışmasın. Hiç kimesne kişi siyasal yetersizliğini Cumhurbaşkanımızın ismini, AK Parti'nin adını hata işlere bulaştırarak kapatabileceğini zannetmesin. Karşımızda şişman ortak demokratik akan bariz var. O akan bariz derece derece büyüyor. Onu kapatamadıkları devir da bizim ismimizi asılsız hata işlere bulaştırarak minval alabileceklerini zannediyorlar. O sizin meseleniz. Bizim meselemizde Cumhuriyet var, ulus var, el erki var, Allah'ın izniyle 2023'te milletimizin huzuruna doğacak sandıktan en değerli şekilde, en çelimli biçimde kabarmak vardır. Bu yolu bu bilinçle, bu azimle, bu kararlılıkla değme daim bu arada yürüyeceğiz."

- "Komploların parçası olamayız"

Çelik, çıkarlarını sandığın üstünlüğüne adadıklarını belirterek, "Onların kafalarında kurmuş oldukları komploların parçası olamayız, uğur boncuğu kimesne bizi bunların paçası durumuna getiremez." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismiyle "siyasi yasakçılık", demokrasiye kapan kurma, tertip çoğaltma ve düzen kurmanın katiyen taraf yana gelmeyeceğinin altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"Birileri kişi alınlarında taşıdıkları huzursuz demokratik sicillerini, AK Parti'ye yansıtmaya çalışıyorlar. O bizlere yansımaz. Bizim ışığımız Cumhuriyet'ten geliyor, demokrasiden geliyor. Sizinkinin nerelerden geldiğini esbak devir içinde sağlam baş döndürücü vesileyle gördük. Siz kendiniz, CHP Genel Merkezi'ni Saraçhane'ye geçirmek isteyenlerle, Ankara'da avlamak arzu edenler arasındaki kavganıza bizi karıştırmayın. Kılıçdaroğlu'nu destekleyenlerle desteklemeyenler arasındaki kavganıza bizi karıştırmayın. Biz o işlerden anlamayız. O işleri siz bilirsiniz. Biz elden millete görev etmekten anlarız. Biz elden demokrasinin üstünlüğünden, ulusal iradenin sarsılmazlığından, sandığın üstünlüğünden anlarız. Onun düşüncesince tığ ortak kat imdi söylüyoruz; Cumhur İttifakı'nın talibi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Yüreğir teşkilatımızla Cumhurbaşkanımızın baştan seçilmesi ve bu millete hizmetinin devamı düşüncesince Cumhur İttifakı'nın sandıktan en çelimli biçimde çıkması düşüncesince değme zamankinden imdi kararlı, değme zamankinden imdi kararlı biçimde yürüyeceğiz. Biz masayla sandalyenin, masanın ayaklarının, masanın altındakinin ve üstündekinin arasındaki dövüşte olmayız. Biz siyasa meydanlarının partisiyiz. Biz mahalle mahalle gezenlerin partisiyiz. Biz vatandaşımızla değme halükarda buluşanların partisiyiz. Biz ulusal iradeyi değme şeyin üzerinde tutanların partisiyiz."

AK Parti'nin, elden kudret kazanmak değil, demokrasiyi de ayakta avlamak isteyenlerin partisi bulunduğunu vurgulayan Çelik, bu kapsamda mahalle temsilcilerine imdi baş döndürücü iş düştüğünü aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler