USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Çavuşoglu'ndan Yunanistan'a açık mesaj: Gerekli tedbirleri alacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın arsıulusal hukuka karşıt ortak halde silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmesiyle ait namına Türkiye'nin lazım tedbirleri alacağını duyurdu.

Çavuşoglu'ndan Yunanistan'a açık mesaj: Gerekli tedbirleri alacağız
29-09-2022 16:01
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın arsıulusal hukuka karşıt birlikte biçimde silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmesiyle ait adına Türkiye'nin mukteza tedbirleri alacağını duyurdu.Abone ol

Çavuşoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanlığında düzenlemiş bulunduğu matbuat toplantısında, Türkiye'nin etrafında nice dava yaşandığını belirterek Türk milletinin ve Türkiye'nin kendilerini korumaya bitmeme edeceklerini söyledi. Çevredeki problemlerin etkilerinin en örgen indirmek düşüncesince ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugün arsıulusal manzume evren sorunlarının çözümüne yardım sağlayamayacak halde maalesef. Cumhurbaşkanımız da 'Dünya beşten büyüktür.' derken, 'Daha adaletli birlikte evren mümkündür.' derken bunu söylemeye çalışıyor, buna aksan yapıyor. Dolayısıyla arsıulusal sistemin eneze bulunduğu birlikte devirde problemlerin çözümünde ön plana çıkan erkek oyuncular var. Bunların başlangıcında da Türkiye var." dedi.

Libya'yı 3 Ekim Pazartesi haset görüşme edeceklerini belirten Çavuşoğlu, "Önümüzdeki devirde de derin birlikte aut siyasa bizleri bekliyor. Dünyanın gelişigüzel durumunda çalışkan olmamız lazım. Katılmamız müstelzim giriş döndürücü ehemmiyetli zirveler, toplantılar var, bunlara katılacağız. Burada Türkiye'nin düşüncelerini, tespitlerini, tavsiyelerini inşallah paylaşma fırsatı bulunacağız." diyerek konuştu.

Yunanistan'ın adalardaki ihlalleri

Yunanistan'ın arsıulusal hukuka karşıt birlikte biçimde silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz de elimiz kolumuz müteallik kalmayız, tığ de mukteza tedbirleri alacağız. Diğer yandan ABD, bildiğiniz gibi yansızlık politikasını nakzen akıbet yıllarda Yunanistan'ın lehine adımlar atıyor, eskiden balans politikası izliyordu. Ayrıca Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne müteveccih tabanca ambargosunu birlikte yıllığına kaldırdı. Dolayısıyla güvenceci abuhava adına tığ de inşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne mukteza takviyeleri de yapacağız. Gerek Ege'de gerekse Kıbrıs'ta tığ de öz çıkarlarımızı, güvenliğimizi korumak, organizasyon buyurmak düşüncesince ve Kıbrıs Türkü'nün haklarını arkalamak düşüncesince mukteza adımları kararlılıkla atacağız."

"En DOĞRU davamızda güçlü Türkiye'yi nahak yere göstermeye etkin aykırılık var"

Dış politikayı içteki verimsiz çekişmelerin haricinde avlamak düşüncesince mücahede harcama ettiklerini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'mız da hakeza dilek ediyor ve hakeza talimatlandırıyor lakin kâffesi buna karşın naturel ne yapmış olursanız yapın en DOĞRU davamızda güçlü Türkiye'yi nahak yere göstermeye etkin aykırılık mevcut mı, var. Meclisteki tartışmalarda görüyoruz. Gelen istifham önergelerinde görüyoruz. Yani hepsi haklı. Her şartta birlikte birim tane Türkiye'ye nahak yere anlayışı bitmeme ediyor, meğerse bu hata birlikte anlayıştır. Böyle bulunduğu devir da naturel mukteza cevapları da özgülemek durumundayız. Ülkemizin ulusal kendilerini hemen dışarıda değil içeride de ulusal çıkarlarımızın aleyhine davranış sergileyenlere dirlik da korumakla mükellefiz biz. O sebeple tığ bu gayretimizi sürdüreceğiz. Dış politika, ulusal siyasa bulunduğu düşüncesince gelişigüzel kesimin de dayanak vermesi gerekiyor. Elbette fire mevcut ise eleştirilecek, hata mevcut ise uyarılacak, bunlar olacak. Biz bunu naturel karşılıyoruz lakin ne olursa olsun gelişigüzel mevzuda öbür devletler haklı, Türkiye nahak yere anlayışını da bildirme etmiyoruz."

"Gereken dersi verdik"

Zaman devir kimi muhataplarının bitirdikleri beniz yüze görüşmelere müteallik değişik izahat yaptığına ayraç eden Çavuşoğlu şöyle konuştu:

"Bazı muhataplarımız hassaten öz iç politikasına şu demek oluyor ki siyasetine ileti özgülemek düşüncesince yada çalışanı bulunduğu birlik, aha Avrupa Birliğinden bahsedelim, buralara 'Türkiye'ye gittim, onu da dedim, bunu da dedim' buyurmak düşüncesince basının uğrunda de gerekli, boş açıklamalarda bulunuyorlar. Tabii her insanın görüşüne saygımız mevcut lakin Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı adına da bizim de bunlara karşılık vermemiz gerekiyor ve bu cevabımızı verirken de naturel mahsus birlikte anlatma zarfında diplomasinin zarfında kalmış şekilde cevaplarımızı veriyoruz lakin bu kimi ihvan da şu demek oluyor ki ya hakkıyla birlikte görüşmelerde de en akıbet Alman bakanla birlikte İstanbul'da yaptığımız görüşme, güzel birlikte konuşma olmadı. Çünkü ağız ağıza Yunan tezlerini korumak için çaba sarfeden Türkiye'nin egemenliğini sorgulamaya ataklık fail birlikte yaklaşım içindeydi. Biz de müstelzim dersi verdik. Basın toplantısında ise mahsus birlikte anlatma zarfında haklılıklarımızı ortaya koyduk."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde misyon etmeye çalıştıklarını, bu süreçte giriş döndürücü aktörlü birlikte aut siyasa izlediklerini aktaran Çavuşoğlu, "Bu hemen Mevlüt Çavuşoğlu'nun politikası değil, ego burada bu ekibin birlikte parçasıyım. Yani grup adına AK Parti adına inşallah yaptıklarımızı bugüne derece yaptıklarımızı bundan hakeza da yapacaklarımızı gün en güzel biçimde değerlendirecektir." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın nice durumunda göçmenlerin biçimsiz muameleye verilen kalması utanılacak birlikte durum"

Bakan Çavuşoğlu, huruç probleminin dünyanın asliye problemlerinden bir tanesi olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Bu soruna rasist birlikte yaklaşımla değil hemen düzenlilik perspektifinden bakmayarak, insanı boyutuyla bu arada birlikte içtimai vakıa adına değerlendirerek kâffesi yönleriyle giriş döndürücü yakından ilgilenip politikalar elde yapmak lazım. Tıpkı bizim yaptığımız gibi. Türkiye'de muvakkat adına mevrut göçmenlerin hassaten Suriyeliler kazanmak az daha ülkesine dönmesi lakin bu dönüşün sakıncasız ve haysiyetli birlikte biçimde olması gerekiyor. Şu anne derece 520 binden birlikte tomar Suriyelinin Suriye'ye dönmesi, Türkiye'deki Suriye'nin dönmesi de ayrımsız bu çerçevede olmuştur ve oraya döndükleri devir onlara sunması gereken, almaları müstelzim asliye hizmetlerin de ayrımsız biçimde sağlanması. Afganistan'dan, Pakistan'dan, Afrika'dan gelenler, İçişleri Bakanımız da bu sayıları paylaşıyor lakin tığ bu mevzularda hassaten insancasına yaklaşımımızla dünyada dayanıklı yayınlanan birlikte ülkeyken söz gelimi Yunanistan'ın Avrupa Birliğinin nezdinde Frontex'in sebebiyle denizin ortasında müşterilerini öldürmesi. Dünyanın nice durumunda göçmenlerin nice biçimsiz muameleye verilen kalması hakkıyla utanılacak birlikte durumdur."

Ukrayna'da kimi alanlarda meydana getirilen referandumu tanımayacaklarını elan evvel açıkladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye adına prensipli birlikte aut siyasa izlediklerini ve muvazeneli politikalarının kâffesi dünyaya dayanıklı bulunduğunu vurguladı.

İsrail

Çavuşoğlu, birlikte matbuat personelinin sorusu üzerine, "İsrail'le ilişkilerde acemi hükümette, acemi Cumhurbaşkanı gine acemi birlikte sahife açım olanağı bulduk. Bu diyaloğun da yararını gördük. Gerek düet ilişkilerde gerekse lehçe mevzularda lakin hassaten de Filistin konusu için de bu direkt temasın faydalarını görmeye başladık." dedi.

Yaptıkları görüşmelerde Filistinlilerin mesajlarını İsraillilere ilettiklerini kaydeden Çavuşoğlu, laflarını şu biçimde tamamladı:

"Hiçbir devir Filistin davası pahasına bu ilişkileri normalleştirmeyeceğimizi de esasen buyana söylüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan Lapid'le New York'ta icra ettiği görüşmelerde de eksiklikleri, yanlışları hepsini açık açık söylemiştir, içtenlikli birlikte konuşma olmuştur. Şimdi, Cumhurbaşkanı Herzog geldi. Ben elan sonradan İsrail'e gittim. Lapid, Dışişleri Bakanı olarak, Başbakan olmamıştı, Türkiye'ye geldi. Elbette demin İsrail'de birlikte intihabat var. Seçimlerden sonradan bu mütekabil ziyaretler, bu diyalog bitmeme edecektir ve Cumhurbaşkanı'mızın da bu iadeyi görüşme çerçevesinde - ölçüm kendilerinindir - İsrail'i görüşme etmesi de oldukça doğaldır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler