USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Büyükelçi Bodnar: "Ukrayna devleti yönetimi Kiev'de ve ülkeyi yönetmeye bitmeme ediyor"

Büyükelçi Bodnar:
25-02-2022 14:54
Ankara

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rus ordusu çeşidinden engelleme edilen bazısı yerlerin kurtarıldığını belirterek, "Rus askerleri ağırbaşlı zayiat verdi. Onlarca askeri donatı ve yüzlerce Rus işgalci namevcut edildi. Silahlı kuvvetlerimizin tinsel hazırlığı ve defans kapasitesi yüksek. Ukrayna devleti yönetimi Kiev'de ve ülkeyi yönetmeye bitmeme ediyor." dedi.

Bodnar, "Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol İşgaline Karşı Direniş Günü" kapsamında planlı panelin arkası sıra açıklamalarda bulundu.

Ukrayna düşüncesince çetince ve dokunaklı bulunan bu süreçte Türkiye ve Türk halkına teşekkürname fail Bodnar, Ukrayna'nın kendini savunduğunu ve iri şehirlerin Rusya'nın çabalarına karşın Ukrayna'nın kontrolü altında bulunduğunu söyledi.

Bodnar, baltalama gruplarının Ukrayna şehirlerine sızdırılmış girişimlerinin atıl kılındığını aktararak, bu grupların namevcut edildiğini dile getirdi.

Rus ordusu çeşidinden engelleme edilen bazısı yerlerin kurtarıldığını vurgulayan Bodnar, "Rus askerleri ağırbaşlı zayiat verdi. Onlarca askeri donatı ve yüzlerce Rus işgalci namevcut edildi. Silahlı kuvvetlerimizin tinsel hazırlığı ve defans kapasitesi yüksek. Ukrayna devleti yönetimi Kiev'de ve ülkeyi yönetmeye bitmeme ediyor." ifadesini kullandı.

Bodnar, Ukrayna'nın maşrık savaş alanı hattında Rus kuvvetlerinin ilerleyemediğinin altını çizerek, Kiev çevresindeki bölgenin ve ülkenin güneyinde tehlikenin bitmeme ettiğini, defans araçlarıyla Rus kuvvetlerinin Kiev'e girmesinin önlendiğini aktardı.

"Biz özlük toprağımızda özgürlüğümüz düşüncesince savaşıyoruz"

Kendi başlarına ve bekâr savaştıklarına ayraç fail Bodnar, şu ifadeleri kullandı:

"Biz özlük toprağımızda özgürlüğümüz düşüncesince savaşıyoruz ve kabil bulunduğu sürece bu direnişe bitmeme edeceğiz. Barış arayışına akıbet vermiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sulh arayışı mevzusundaki girişimleri düşüncesince teşekkürname buyurmak istiyorum. Şu an ehemmiyetli olan; Rusya'nın bu saldırganlığı durdurması, birliklerini arka çekmesi ve mütalaa masasına arka dönmesi düşüncesince Rusya'ya bası yapılması. Direnişimizin Rus saldırganlığını önleyeceğini ve Rusya'yı mütalaa masasına arka döndüreceğine inanıyorum."

Bodnar, gıda, ilaç, mahrukat hassaten peyda buyurmak kabilinden muhtelif ürünlere ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayarak, sığınmacı meselesinin gündeme gelebileceğini, çıplak kayıplara hassaten nazarıitibar döşemek istediğini, Rusya'nın füzeleriyle hanımlar ve evlatların yaşamını kaybettiğini bildirdi.

"Hükümet binalarının civarlarında rastgele birlikte arbede yok"

Kiev'de arbede yaşanıp yaşanmadığıyla ait soruya Bodnar, "Hükümet binalarının civarlarında rastgele birlikte arbede yok. Ukrayna üniforması giyen birlikte baltalama grubu, Kiev'e girerek maşer ortada ürkü ulaştırmak istedi. Kiev'deki birlikte semtte bunlar namevcut edildi." cevabını verdi.

Bodnar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne bağlı laflarına değinerek, "Tamamen alışılagelen birlikte cevap. Türk tarafı, bizim talebimizi şu an değerlendiriyor ve istimara süreci devir alıyor. Tabii müspet karşılık edinmeyi dileriz ancak bu Türk tarafının sonucu ve kılıç sonucu bekliyoruz. Türkiye'deki kâffesi makamların esasen Ukrayna'da neler bulunduğunu aşırı dobra anladığını düşünüyorum." diyerek konuştu.

Ukrayna'nın NATO üyeliğine bağlı Bodnar, şunları kaydetti:

"Öncelikle Rus işgalcilerini Ukrayna'dan kovmamız, ondan sonraları Ukrayna'nın NATO'daki statüsünün resmileştirilmesine dönmemiz lazım. Ukrayna ordusunun ait silahları ve katkısı alması gerekiyor. Ukrayna'nın NATO'ya unsur olma talebini de on paralık kimesne gündemden çekmedi. Batı bu hatayı düzeltmeli ve Ukrayna'yı çabucak NATO'ya değil, AB'ye de unsur adına almalı."

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu da paneldeki konuşmasında, Ukrayna'nın arazi bütünlüğünü ve egemenliğini destek peyda buyurmak düşüncesince maruz mücadeleyi desteklediklerini belirterek, Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki askeri müdahalesini reddettiklerini söyledi.

Panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Filiz Tutku Aydın yaparken TRT muhabiri Gönül Şamilkızı ve tekaüt Büyükelçi Fatih Ceylan birer görüşme yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler