USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bülent Arınç'tan enerjik yayında ehemmiyetli açıklamalar

22'nci Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, katılmış olduğu birlikte monitör programında ehemmiyetli açıklamalarda bulunuyor.

Bülent Arınç'tan enerjik yayında ehemmiyetli açıklamalar
19-01-2023 20:05
22'nci Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, katılmış bulunduğu ortak monitör programında ehemmiyetli açıklamalarda bulunuyor.Abone ol

22'nci Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç Habertürk TV'de gazeteci Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlıyor.

Bülent Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

22 yıldan beri başat gösteriş sayın Cumhurbaşkanımızın. Seçmen kesiminde 'Güvendiğimiz insan, bununla yola bitmeme edebiliriz' beklentisi vardı.

Şu anda şişman seviyede bu beklentiler karşılanıyor. Dışarıdan dünyalık bulunuyor. Ama şu anda dört dörtlük kifayetli mi derseniz? Hayır, bambaşka şeyler yapmanız lazım. 5 ayda bu mevzuda topluma emniyet verilebilirse bu seçme kazanılacak, bundan eminim. Ben bunu anlatmaya çalıştım.
Bu trend hakeza bitmeme ederse tabii evvel turda kazanacaktır. Benimle meydana getirilen mülakatta ikisini de ele aldım. Bilhassa sayın Cumhurbaşkanının bu tarzı kazanabileceği dair toplumda ümit oluştu.

Muhalefetin öz içindeki insicamsız gayrimeskûn namzetlik noktasından başlayarak, sayın Davutoğlu'nun '6 parça tümen başkanı diploma vermezse Cumhurbaşkanı rastgele ortak obje yapamayacak. Eğer partilerden ortak tanesi ayrılırsa çöküntü çıkacak.' sözleri, aslında huzursuz bulunan müntehip tarafında, bu tarafa doğru, 'daha acemi başlamadan birbirine düştüler' halinde menfi manada ortak ümit ortaya çıktı.

Bunun da sayın Cumhurbaşkanımıza yönelme konusunda, ortadaki boz alanın sayın Cumhurbaşkanı ve partisine akıllıcasına döndüğünü belirleme edebiliyorum.

Sinan Ateş cinayeti

Rahmetli Sinan Ateş'i tanımam. Vefatıyla bu arada içimiz yandı. Bu çeşit vakalarda bizim rastgele ortak obje söylememiz doğrudan, ortak tarafta toprak aldığımızı söylememiz, bazıları kabilinden sömürme edilebiliyor.

Bir dindar namına peşinden 'Fatiha'ları, 'Yasin'leri okuduğumu söyledim. Bu mevzuda kıymetlendirme gerçekleştirmek istemedim. Tam da olayın dair gidilirken 'Sen ne karışıyorsun?' deyip el altında muntazır insanoğlu var. Bunlar sövme ve taşlama timleridir. Nerede olduklarını hepsi bilir.
Orada ortak Erbakan hocamızın örneğini verdim. Böyle hususlarda problemi ki, örneğin bu kardeşimizin vefatında diyelim, gerçekten bu sefihane cinayet, lakin burada müddeiumumilik sormaca açtı. Benim düşüncesince inanca şudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarından aldığım bilgiye mucibince bu hadiseden görülmedik üzülmüş, 'Bunu araştırıp bulacaksınız, bana sonucunu getireceksiniz' demiş.

Diğer tarafa bakmış olduğunuzda bire ortak topluluk ortamında ayrımlı esame ayrımlı şeyler ortaya koyuyorlar. Bunların ortak tarafını tanıyorum. 80 ülkücüleri beni asıl abileri namına onama ederler. Ben Manisa ülkücülerinin davasını 3 yıl izleme etmiş insanım.

Siyasi manada tek devir idealist olmadım; lakin ülkücülerin davasına içten mümin insanım. 'Kanımız aksa da galebe İslam'ındır' diyen insanlarla tek ayrılığım olmadı. Bu mevzuda bildiğim ortak obje yok.
Suç belli; cinayet. O suçlular araştırılırken 'Bence budur, şudur' eyitmek aslında akıllıcasına değil. Bugün aşırı bedel verdiğim gazetece arkadaşımız bana ileti atmış; 'madem suçluyu biliyorsun nite söylemiyorsun' diye. Ben suçu biliyorum da suçluyu bilmiyorum.

Rahmetli Sinan Ateş'e gönlümden zerre koparak üzüldüğümü anlatım ediyorum. Küçük yaşta yetim kalmış, eşinin acısıyla yanıp tutuşan hanımefendiye erinç yapacağım desteği içsel manada hazırlamaya çalışıyorum.

Sayın Ahmet Necdet Sezer'in rolü bitmişti. 4-5 ay elan sayın Sezer Cumhurbaşkanlığını sürdürdü. O çağ Sezer'e ortak obje demeyenler vardır. Anayasa'nın 116. maddesi halen yürürlükte. Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimde, ki 1 ay önceye edilgin seçim, bence adaylığını koyabilir. Buna erinç çıkılmasını ihtilaf açısından akıllıcasına bulmam.

Meydana çıkarken giriş güreşçi üzere çıkarsınız. Aday olamazsınız niteleyerek mazaretler üretirken, ortak bölümü hukuki, ortak bölümü siyasi. Seçim kanunu 'Nisan ayından ilkin olursa kılıç de seçime varız' demişti 6'lı masa. Cumhurbaşkanı 14 Mayıs'ı, Bahçeli de 14 Mayıs'ı ayraç etti.

Bu tarihte acemi seçme kanunu uygulanır niteleyerek düşünüyorum. Bu benim kişisel düşüncem. Hukuki, siyasal görüşlerine ehemmiyet verdiğim Taha Akyol, Fehmi Koru da 'kesinlikle yavuklu olamaz' konusunda. Beni bağışlasınlar. Yeni seçme kanunda makbul bulunduğu kanaatindeyim.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler