USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı!...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü çeşidinden meydana getirilen akıbet değerlendirmelere göre: Ülkemizin yıldız kesimlerinin modüler ve toprak arsa aşırı bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri, Sakarya'nın periferi kesimleri ile Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve A

Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji'den sıcak hava uyarısı!...
26-07-2022 10:04

Hava sıcaklığı: Doğu Anadolu'da 1 ila 3 aşama artacağı, gayrı yerlerde ehemmiyetli ortak fark olmayacağı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında zaman normallerinin üzerinde, iç ve şark kesimlerde zaman normalleri altında seyredeceği kestirim ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da lodos yönlerden hafif, aralık esna ölçülü kuvvette, Kıyı Ege'de şimal yönlerden arazi arsa kuvvetli esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA NASIL OLACAK?

Marmara Bölgesinde hava az bulutlu, gün görülüyor. Sıcaklık ise semt genelinde 30 ile 35 aşama ortada ölçülüyor.

Ege Bölgesinde hava ferah güneşli. Sıcaklık iç kesimlerde 30 derecelerde, kıyıda ise 36-38 derecelere genişliğinde çıkıyor. Çarşamba haset Denizli'de 40 aşama coşkunluk görülmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi ferah güneşli ve sıcak havalara bitmeme ediyor. Antalya dolaylarında coşkunluk gene 40 derecelere ulaştı. Mersin'de 34, Adana'da ise 36 derecelik coşkunluk ölçülüyor.

İç Anadolu Bölgesinde de hava az bulutlu. Sıcaklık Ankara'da 31, Eskişehir ve Kayseri'de 30, Sivas'ta 27 aşama ölçülüyor. Çarşamba haset sıcaklıkların biraz aşama hâlâ yükselmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesinde bulutlar yoğunlaşıyor. Yerel adına boğanak yağışlar da görülebilir. Sıcaklık ise semt genelinde 25 ile 27 aşama ortada ölçülüyor.

Doğu Anadolu Bölgesinin şimal kesimlerinde evcil baht curcunalı sağanaklar görülüyor. Bölgenin kalanında ise hava modüler ve az bulutlu. Sıcaklık ise Kars ve Erzurum'da 28-29, Malatya'da 33 derece.

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hava ferah güneşli. Sıcaklıklar da efdal seyretmeye bitmeme ediyor. Gaziantep'te 37, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 39 derecelik coşkunluk var. Sıcak çarpmalarına üzerine titiz olunmalı.

Bazı şehirlerde muhtemel hava durumuyla günün en efdal sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlanmış 31

İstanbul: Az bulutlu, giderek modüler bulutlanmış 31

İzmir: Az bulutlanmış ve açıkça 36

Adana: Az bulutlanmış ve açıkça 36

Antalya: Az bulutlanmış ve açıkça 40

Samsun: Parçalı bulutlanmış 27

Trabzon: Parçalı bulutlu, gün ortası saatlerinden sonradan iç kesimleri evcil iktisap etmek neredeyse boğanak ve baht curcunalı boğanak yağışlı 25

Erzurum: Parçalı ve aşırı bulutlu, şeb ezanı saatlerine genişliğinde evcil iktisap etmek neredeyse boğanak ve baht curcunalı boğanak yağışlı 13

Diyarbakır: Az bulutlanmış ve açıkça 39

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler