USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bu içecekler ile antipatik havalarda içiniz sevimli olacak! Hem içimli hem pratik

Havaların soğuması ile hastalıklara yakalanma ihtimalimiz elan da arttı. Özellikle bünyesi cılız bulunan kişiler, en küçük birlikte serinlikte bedava biçimde hastalanabiliyor. İşte ilgisiz havalarda içinizi ısıtacak içimli içecekler...

Bu içecekler ile antipatik havalarda içiniz sevimli olacak! Hem içimli hem pratik
26-09-2022 20:01
Havaların soğuması ile hastalıklara yakalanma ihtimalimiz henüz da arttı. Özellikle bünyesi eneze bulunan kişiler, en küçük ortak serinlikte emeksiz biçimde hastalanabiliyor. İşte dargın havalarda içinizi ısıtacak içimli içecekler...Abone ol

Soğuk havalarda dolgun giyinip, sıcak ortak şeyler çekmek yahut aşındırmak isteriz. Bitki çayları sıcak içebileceğiniz dosdoğru ortak seçenek adına bilinir. Kışın dargın havaların sizi yenmesine müsaade vermeyin, şita çaylarından yararlanın. Fakat bu içeceklerin sağlığınıza dokunca vermemesi düşüncesince miktarlarına ve yapılışına kesinlikle hizmet gösterin. Aksi biçimde bu içecekler size faydadan aşırı dokunca verebilir.

İşte dargın şita aylarında içinizi ısıtan dosdoğru içecekler…

Baharatlı elma çayı

Kış aylarının en dosdoğru meyvelerinden bir tanesi lacerem elmadır. İçerisindeki E ve C üzere antioksidan vitaminler yardımıyla hem cildinizi hem bağışıklığınızı himaye sağlar. Elma içeriğindeki tel yapısı yardımıyla ayrımsız sürede benimseyememe problemlerinin de önüne geçer. Bunun beraberinde lifli yapısı ve ihtiva ettiği flavanoidlerle muafiyet sistemini güçlendirir ve rahatsızlıklara gönül rahatlığı koruyucu oluşturur. Havaların dargın seyrettiği şita günlerde elma çayı sizi dargın algınlığı ve enflüanza üzere hastalıklardan himaye sağlar. Bunun beraberinde boğazı yumuşatarak da öksürüğü engelleyebilir. Çayınıza arttırma edeceğiniz karanfil, muhteviyatında mevcut eugenol yardımıyla kanın pıhtılaşmasını engelleyerek önsezi sağlığını himaye sağlar. Karabiber ise dolaşımını hızlandırarak mikropları vücudunuzdan uzaklaştırır.

Zencefili çayı

Kış çaylarının ihtimal de en sağlıklılarından bir tanesi de zencefille meydana getirilen hususi nebat çaylarıdır. Tadı nice insana aşırı içimli gelmese de zencefilin faydası iyice fazla. Kalp sağlığına himaye sağlar, bağışıklığı güçlendirir. Köklerinde mevcut proteaz yardımıyla sindiri sistemini rahatlatır. Bunun beraberinde işkembe bulantısını baskılar ve doğal taş yağı lambası yağı problemini ortadan kaldırmaya da dayanaklık etmek olur. Portakal ve ya limonla tatlandırarak hem içimli hem de dosdoğru ortak zencefil çayı demleyebilirsiniz. Portakallı zencefil çayını sade bulunduğu müddetçe dilediğiniz oranda içebilirsiniz.

Gül yapraklarıyla rezeneyi harmanlayın

Farklı lezzetleri seviyorsanız, evinizde de girintisiz çıkıntısız biçimde bulabileceğiniz nebat ve meyveleri karışmasını sağlayarak kendinize hususi ortak çay yapabilirsiniz. Gül yaprakları, rezene ve sulu zırtlak kabuğu ile hem dosdoğru hem de içimli ortak çay hazırlamanız mümkün. Kurutulmuş gül yaprakları, C, E ve A vitamini açısından varlıklı bulunan demir, kalsiyum, magnezyum ve selenyum minerallerini zarfında barındırır. Bunun beraberinde şirin aroması ile de çayınıza epey hoşlanma katar. Rezene yaprakları, dargın şita günlerinde eksilen bumbar aktivitenizi hızlandırır ve sakinleştirici tesiri ile stresinizi en organ indirir.

Sıcak çikolata

Bir şita içeceği sıcak çikolata bahis konusu olduğunda en aşırı ilgi edilmesi müstelzim ayrıntılardan bir tanesi tek elbette ısın değeri. Tabii ki yapılışı sırasında beğenilen malzemeler, ısın kıymetini epey yükseltebilir. Fakat hem içimli hem de dosdoğru ortak biçimde sıcak çikolata alıştırmak da mümkün. İçeceğinizi hazırlarken, kusursuz besili sütler yerine, yağ payı düşük, protein kalitesi erdemli soya fasulyesi fasulyesi sütü, badem sütü ve ya az besili homoseksüel sütünü yeğleme etmenizi öneririz. Böylece günce ısın miktarınızı dengelersiniz. Laktoza gönül rahatlığı ortak duyarlılığınız olması yerinde ise badem yahut soya fasulyesi fasulyesi sütü yeğleme edebilirsiniz. Sütün içine ekleyeceğiniz çikolatada da tercihiniz gerçekli bitter olmalı. Siyah çikolata erdemli oranda nezif engelleyici tesiri yardımıyla içki basıncını dengede tutar.

Soğuk günlerde beğeniyle tüketilebilecek bu içeceğe sonuç adına da harnup tozu ekleyebilirsiniz. Keçiboynuzu, yapısındaki galik hamız yardımıyla vücudunuzda antialerjik ve antibakteriyel el sağlar. Bu el de muafiyet sistemini güçlendirir. Bitter çikolatalı keçiboynuzlu sıcak çikolata 212 ısın içerir. Bu kalorinin 8 gramı proteinden karşılanır. Fakat günde 1 bardaktan ortak tomar çekmek ısın alımının artmasına etmen olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler