USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi

"Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla Şişli'de birlikte araya mevrut gönüllüler farkındalık peyda etmek neredeyse engellere karşı pedal çevirdi.

Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi
05-12-2021 15:03
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve ÜNSPED Spor Kompleksi işbirliğiyle özürlü erat düşüncesince farkındalık peyda etmek bu şeklinde Şişli'de ortak çiftteker turu düzenlendi. "Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla ortak araya mevrut fahri bisikletçiler ve özürlü erat tandem bisikletlere binerek Şişli'den Zeytinburnu'na denli pedal çevirdi. Sosyal vebal projesi kapsamında pedal çeviren gönüllüler ve özürlü erat düet bisikletlere binerek tamamı engellere karşı farkındalık oluşturdu.

"Engeli olma vaziyeti hoppadak ortak farklılık"

Engelli bireylerin ailelerinden bağımsız, köy muhtarı birer fert olduklarını kail Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Sadedil, "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi adına bu etkinliğe katılıyoruz. Bizler özürlü bireylerin taayyüş paydaşlık haklarını savunuyoruz ve özürlü bireylerin hakları dair farkındalık peyda etmek bu şeklinde bu etkinliği düzenledik. Bugün yaşama pedal çevireceğiz. Biliyorsunuz toplumda sağ açıklık hata sağ açıklık var. mesela özürlü durumun düzgün olmayan ortak boyut bulunduğu yahut feci ve işlemeyen ortak boyut olduğuna müteveccih tatmin var. Aslında bu ağız ağıza özürlü olma vaziyeti ağız ağıza farklılık. Sadece ortak ayrımlılık ve delik rengi saç türü derece ortak farklılık. Engelli bireylerin ailesine yayımcı erat değiller. Özerk erat buradaki yegâne engel esasen topluluğun onları engellemiş olması ile ait ortak durum. hususi ortak fert adına akıntı edebilirler buna ilgi çekmeye çalışacağız. Buradan ÜNSPED'e gidecekler Zeytinburnu'na. Orada çiftteker turu tamamlamış olacak. Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve kılıç de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi adına etkinlikte bulunduk” sanarak konuştu.

“Dünyayı muhabbet kurtaracak”

Engellilerin ortak çağ değil de herhangi ortak çağ hatırlanması icap ettiğini tamlayan özürlü sportmen Ahmet Dönmez, "Engelli sporcuyum üç senedir yarışma bisikleti kullanıyorum yegâne bacakla. Bugün de organizasyona eklenmek düşüncesince geldim. Görme özürlü arkadaşlarımıza tandem ile gezdireceğiz düet bisikletle. Ben elhak kendim özürlü sporcuyum, yegâne bacakla kullanıyorum. Koltuk değneği ve tekerli iskemle kullanmıyorum. Bisikletim bundan sonra benim ortak nevi uzvum ve sol bacağım oldu. Bugün organizasyona eklenmek düşüncesince Adana'dan geldim. Biz engelliler günün hoppadak ortak çağ hatırlanmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede ve bu kentte yaşıyoruz. Biz bu dünyada bu vaziyeti herhangi ortak çağ yaşıyoruz. Bizi herhangi ortak çağ hatırlasınlar, dayanak noktası olsunlar istiyoruz. Dünyayı muhabbet kurtaracak” ifadelerini kullandı.

“Spor ve konuşma iyileştirir”

Organizasyon kendisince mütekellim Barikat Film Festivali Başkanı Hüseyin Nacar ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz bunu ortak güne aldırmak değil de tebrik kartı namına yâd kalifiye adına bu sene da farkındalık olsun sanarak özürlü arkadaşlarımız yaşama pedal çevirecek. Bisikletçiler ve özürlü arkadaşlarımız pedal çevirecek. Spor ve konuşma iyileştirir. Biz bunların kimyevi silahlardan henüz çelimli olduğuna inanıyoruz. Bu ortak toplumsal sorumluk projesi. Bu plan kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne, ÜNSPED'e ve İstanbul Valiliği'ne, Kültür Bakanlığı'na teşekkürname ediyoruz” dedi.

“Sevgi engel tanımaz”

Organizasyonun ev sahipliğini özne ÜNSPED yöneticisi Semra Demirer, “Yüreklerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Ben ortak güne sığdırılan kutlamaları sevmiyorum. Tüm iş verenler bisiklete binenler ve araştırma görevlisi olanlar hepsine minnettarız. Çünkü şişman ortak farkındalık çalışma vermesi bu. Naz ve sporun bellek ve vücudun ağır ezgi dansı bulunduğunu düşünüyorum. Gözünüz birtakım renkleri görmeyebilir lakin yüreğimizde anca rengarenk ebekuşağı bulunmaktadır ki bizim derece görenlerden aşırı henüz topluma hayır işler yapar bu dobra insanlar” sanarak konuştu.

Hayata pedal yöneltmek düşüncesince organizasyona dahil olan rüyet özürlü fert Haydar Salas da, “Milli Eğitim Bakanlığı'nda vazifeli adına çalışıyorum. Bu organizasyonları düzenledikleri düşüncesince aşırı teşekkürname ederiz herkese. Güzel ortak aktiflik olacağını düşünüyorum. Bu daima yaptığımız ortak bilinçlilik zaten. Genellikle özürlü arkadaşlarla baş başa bu tür etkinliklerde arazi alıyoruz” biçiminde konuştu.

Batuhan Altınbaş - Gülşah Kahveci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler