USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Birçok yurt arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirmeyi sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla nice diyar Türkiye'ye arama kurtarma mensubu göndermeye bitmeme ediyor.

Birçok yurt arama kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirmeyi sürdürüyor
09-02-2023 00:05
Ankara

Deprem bölgesi düşüncesince arsıulusal katkısı da içeren dördüncü kur alarmın anons edilmesinin arkası esna arama kurtarma kadrosu gönderen önceki diyar Azerbaycan'ın Olağanüstü Haller Bakanlığına dair 34'ü afiyet çalışanı kazanmak neredeyse 725 personeli, arama kurtarma çalışmalarında toprak alıyor.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu da AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında gönderme edilen ekiplerle alakadar bilgiyi güncelledi.

AB Komisyonunun çöküntü yönetimi, çıplak himaye ve insancasına yardımlardan mesul üyesi Janez Lenarcic, AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında Avrupa'dan Türkiye'ye depremler dolayısıyla kadro gönderen diyar sayısının 23'e çıktığını da açıkladı.

Yardımlara dair bilginin aşırı aceleci değiştiğini, bunun da Türkiye ile dayanışmanın işareti bulunduğunu vurgulayan Lenarcic, sabahleyin bakımından 20 AB ülkesi ve AB Sivil Koruma Mekanizması katılımcısı 3 Avrupa ülkesinin toplanmış 36 arama kurtarma kadrosu ve tıbbi kadro gönderme eylemek neredeyse harekete geçtiğini söyledi.

Lenarcic, bu ekiplerin 1500 işyar ve 100 arama kurtarma köpeğinden oluştuğunu başkaca Avrupa'dan revan ekiplerin ve yardımların AFAD ile koordinasyonunu sağlayacak ortak AB Sivil Koruma kadrosunu de gönderme ettiklerini açıkladı.

Ukrayna da Türkiye'ye dayanaklık eylemek düşüncesince 87 şahsiyet arama kurtarma ekibi, 18 anahtar ve 10 kapik gönderdi.

Tayvan'dan ise arama kurtarma çalışmalarına dayanaklık eylemek gayeli 44 şahsiyet ortak kadro Türkiye'ye geldi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un emri üstünde Acil Durumlar Bakanlığına dair 63 şahsiyet arama kurtarma ekibi, Türkiye'ye gönderildi.

Kazakistan da dayanaklık eylemek düşüncesince Türkiye'ye 60 şahsiyet toy ortak arama kurtarma kadrosu yolladı.

Gürcistan da depremlerin arkası esna Türkiye'ye 40 şahsiyet arama kurtarma kadrosu elan gönderdi. Ekibin, 60 insandan oluşan ve Adıyaman'da fariza işleyen önceki ekiple arama kurtarma çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Arnavutluk Savunma Bakanlığının, Türkiye’de meydana mevrut depremin arkası esna arama kurtarma operasyonlarına asistan kazanmak neredeyse gönderilmiş olduğu 53 şahsiyet ekip, Malatya'daki çalışmalara katıldı. Deprem dalında fariza işleyen Arnavut arama ve kurtarma uzmanı sayısının 63'e eriştiği belirtildi.

Polonya 52 şahsiyet afiyet kadrosu de yollayacak

Polonya, deprem sonrası Türkiye'ye 76 şahsiyet arama kurtarma kadrosu göndermişti. Polonyalı kadro Adıyaman'ın Besni ilçesindeki çalışmalarında şu anne denli 10 kişiyi kurtardı.

Polonyalı madencilerin yanında 52 şahsiyet afiyet kadrosunun de alana gideceği bilgisi, Polonyalı yetkililer kabilinden tabir edilmişti.

ABD'nin gönderilmiş olduğu iane da Türkiye'ye ulaştı

ABD Ulaştırma Komutanlığı (USTRANSCOM), Amerika Avrupa Komutanlığı (USEUCOM) ve Amerika Avrupa Hava Kuvvetleri (USAFE) koordinasyonunda 159 USAR personeli, 12 askeri düzentileme köpeği ve tahminî 77 tonluk hususi ekipmanı haiz Amerika Hava Kuvvetlerine alakadar dü C-17 Globemaster III uçağı da İncirlik Hava Üssü'ne indi.

İncirlik Hava Üssü'nde konuşlu 728. Hava Hareketlilik Filosunun girişimleriyle Amerika Hükümetinin, Türk makamlarını sübvanse eylemek düşüncesince gönderilmiş olduğu Amerika Uluslararası Kalkınma Ajansının (USAID) Afet Yardım Müdahale Ekipleri, endamsız müddet ortamında Adıyaman'da çalışmaya başlayacak.

Hindistan ve Pakistan

Hindistan'dan 201 personel sahada bulunuyor. Bunların 102'si arama kurtarma ekibiyken, 99'u afiyet ekibinde fariza alıyor. 50 şahsiyet arama kurtarma kadrosu elan yollanması bekleniyor.

Pakistan'dan ise 52 şahsiyet ortak arama kurtarma kadrosu Türkiye'ye geldi. Pakistan kabilinden çadır, battaniye ve esas gereksinimler da Türkiye'ye gönderilen iane bünyesinde toprak aldı.

Ermenistan yönetimi de arama kurtarma kadrosu yolladı

Ermenistan yönetimi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası esna arama kurtarma çalışmalarına dayanaklık eylemek düşüncesince Türkiye'ye 57 şahsiyet ortak kadro gönderdi.

Güney Kore, 118 şahsiyet kadro gönderdi

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Kalkınma İşbirliği Direktörü Won Do Yeon başkanlığında Güney Kore'den gönderilen ekipte, Dışişleri Bakanlığından 1 kişi, Milli Savunma Bakanlığından 49 kişi, Ulusal Yangın Teşkilatından 62 kişi, Kore Uluslararası İşbirliği Ajansından (KOICA) 6 ad karışma kazanmak neredeyse toplanmış 118 ad toprak alıyor.

Rusya arama kurtarma kadrosu sayısını artırdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’de deprem hemen sonra arama kurtarma emek vermesi işleyen Rus ekiplerinin sayısının arttırılmasını istediği bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, Rusya’dan Türkiye’ye çağ 50 şahsiyet ortak ekibin ve 11 doktorun elan göndermiş olduğu hatırlatılarak, sonunda gönderilen Rus bilirkişi sayısının 150’yi geçmiş olduğu aktarıldı.

Çinli arama kurtarma kadrosu de Türkiye'ye ulaştı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Pekin'de düzenlemiş olduğu alışılagelen matbuat toplantısında, depremlerin arkası esna facia çalışmalarına korumak neredeyse açılan 82 şahsiyet ekibin çağ sabahleyin saatlerinde Adana'ya ulaştığını belirtti.

İsrail, 230 kişiyi elan Türkiye'ye yolladı

İsrail, 7 Şubat'ta facia sonrası karışma dair görmüş geçirmiş 167 şahsiyet birincil ekip, arama kurtarma köpekleri ve önceki aşamada lazım bulunan 16 titrem acele iane materyali yollamıştı.

Deprem dalında kumluk hastanesi ihdas kılmak neredeyse İsrail, bu şeb ezanı aralarında arama kurtarma uzmanı, tıbbi hekim, doktor, şvester ve paramedikler mevcut 230 şahsiyet İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) acele iane kadrosunu ve yüzlerce titrem gereç haiz 15 İsrail askeri kargo uçağı da Türkiye'ye gönderdi.

Belarus'tan 32 şahsiyet önceki kadro geliyor

Belarus'tan, depremlerden etkilenen alanlarda arama ve kurtarma çalışmalarında toprak takanak kadro uçakla Türkiye'ye akıntı etti.

Belarus Acil Durumlar Bakanı Vadim Sinyavskiy, icra ettiği açıklamada, çağ 32 şahsiyet önceki grubun deprem sahasına gönderildiğini kaydederek, ekibin Türkiye'ye ulaştıktan sonradan konuşlanacağı içtima Türk yetkililerince belirleneceğini tabir etti.

Tunus, Cezayir ve Kuveyt de arama kurtarma kadrosu gönderdi

Tunus İçişleri Bakanı Tevfik Şerafeddin, 14 tonluk acele iane materyali gönderdiklerini belirterek, Türkiye’de fariza meydana getirecek ekipte 41 arama ve kurtarma mensubu ile hususi talimli 4 köpeğin toprak aldığını açıkladı.

Cezayir’den mevrut 89 şahsiyet arama kurtarma kadrosu de Adıyaman'da çalışmalarına bitmeme ediyor.

Kuveyt'in yollamış olduğu 46 şahsiyet arama kurtarma kadrosu de çalışmalarını Hatay'da sürdürüyor.

Moğolistan ve Venezuela'dan da dayanaklık eylemek geldi

Moğolistan da depremler hemen sonra Türkiye'ye 35 şahsiyet arama kurtarma kadrosu ve afiyet mensubu gönderdi.

Venezuela'dan ise Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun direktifiyle Türkiye ve Suriye'ye 50 şahsiyet arama kurtarma kadrosu gönderdi.

Arama kurtarma ekipleri dayanaklık eylemek düşüncesince Türkiye'ye gelmeye bitmeme ediyor

Daha ilkin 18 şahsiyet arama kurtarma kadrosu göndereceğini duyuran Japonya'dan 55 şahsiyet ortak kadro da erte gelecek.

Tacikistan’dan 50 şahsiyet arama kurtarma kadrosu ve ortak cerrahın da Tacikistan Cumhuriyeti Acil Durum ve Sivil Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Tümgeneral Sulaimon Isozod liderliğinde erte Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

Ayrıca Tacikistan'dan Türkiye'ye tahminî 25 titrem insancasına iane gönderilecek.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, depremlerde çökme altında kalanların kurtarılması düşüncesince 7 değişik kadro gönderildiğini belirterek, "Bu şeb ezanı bakımından toplanmış 156 Macar bilirkişi ve 28 kapik deprem bölgelerinde fariza alacak." dedi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de ülkesinin Türkiye'deki arama kurtarma çalışmalarına dayanaklık eylemek amacıyla bilirkişi kadro göndereceğini bildirdi.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla aşırı sayıda ülkeden Türkiye'ye taziyet ve dayanaklık eylemek düşüncesince telefon ve ileti gelmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler