USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir kestanecinin hikayesi

Uzun seneler Rusya, Libya ve Arabistan'da etkin 53 yaşındaki Hasan Boya, evlatlarının başlangıcında olabilmek düşüncesince döndüğü Türkiye'de, Kocaeli'ye yerleşti. Kestane pişirip satan Boya'nın en iri sorunu gerçek olmayan dünyalık ile ilgisiz hava.

Bir kestanecinin hikayesi
07-03-2022 13:53

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde oturan 5 bebek sahibi Hasan Boya, mütekait bulunmasına rağmen, 2 çocuğunu hâlâ okutabilmek düşüncesince kestane pişirip satıyor. Hasan Boya, 1993 senesinde 5 çocuğuna bakabilmek düşüncesince diyar dışına çalışmaya gitti. Rusya, Libya ve Arabistan'da etkin Boya, 2001 senesinde memleketi Trabzon'a döndü. Daha sonradan Kocaeli'ye taşınmaya değişmeyen verici Boya, hayvanlarını satarak hicret etti.

“Kocaeli'yi yeğleme ika sebebim de buranın endüstri bölgesi olmasıydı”

Kocaeli'ye başlamak düşüncesince hayvanlarını sattığını kail Hasan Boya, “15 senedir burada kestane satıyorum, hâlâ evvel biraz değişik ülkede çalıştım. Libya, Arabistan ve Rusya'da inşaatlarda çalıştım. Ardından memleketime döndüm. Memleketimde manda, sığır, öküz üzere hayvanlarım vardı. Burada ev gerçekleştirmek düşüncesince onları sattım. Kocaeli'yi yeğleme ika sebebim de buranın endüstri bölgesi olmasıydı. Çocuklarımı okutmak düşüncesince buraya geldim” dedi.

“Çocukların başlangıcında durmaya ahlaksız kaldım”

Kendisine uyarınca rastgele şeyin mal olmadığını tamlayan Boya, “Burada 15 senedir kestanecilik yapıyorum. Çocuklarımın başlangıcında durabilmek düşüncesince gurbetten döndüm. Annesi, babası yapılmaksızın büyüyen ayrıntılar harap oluyor. O sebepten dolayı evlatların başlangıcında durmaya ahlaksız kaldım. İstesem diyar haricinde aşırı hâlâ bir tomar mal kazanabilirdim lakin rastgele obje mal değil" biçiminde konuştu.

Zaman devir namına gerçek olmayan mal verildiğini anlatım fail Hasan Boya, “Kestane satarken insanın birisi bana gelip gerçek olmayan 50 TL verdi. Esnaflara gidip sorduğumda gerçek olmayan bulunduğunu öğrendim. Sahte paraları daim gezmen satıcılara veriyorlar, kılıç anlamayız. Bana haftada 1-2 el gerçek olmayan mal veriyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bazen aşırı itici oluyor”

Bazen aşırı itici bulunduğunu anlatım fail Hasan Boya, "Aşırı derecede itici olmakta lakin mecburen çıkıyoruz. Burada bizi arayan insanlar, aylı kadınlar, nemli insanoğlu yahut hastası bulunan insanoğlu oluyor. Kar da yağsa, itici da olsa, rahmet da yağsa burada bulunuyoruz. 2 tane çocuğumu da okutuyorum ve onlar düşüncesince de mal kazanmaya çalışıyorum” dedi.

Cüneyt Önelge
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler