USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir babanın çaresiz çocuk özlemi, eşyaları ve oyuncaklarına sarılarak uyuyor

Rusya'da tanıştığı ve Müslüman olma gibi evlendirilmiş olduğu eşinin 2 çocuğunu alarak kendisini vazgeçme ettiğini tez fail Muhammet Soyyiğit, çaresiz biçimde çocuklarına kavuşmayı bekliyor. Çocuklarından artan eşya ve oyuncaklara sarılarak özlemini gidermeye etkin Soyyiğ

Bir babanın çaresiz çocuk özlemi, eşyaları ve oyuncaklarına sarılarak uyuyor
27-12-2021 11:29

Sakarya'nın Erenler ilçesinde tevakkuf fail ve 2 çocuk babası bulunan Muhammet Soyyiğit, 2011 senesinde Rusya'da tanışarak Müslüman olma üzere evlendirilmiş olduğu benzeri kabilinden çocuklarını da alarak ayrılma edildiğini kanıt etti. Yaklaşık 2 aydır eşinden çav alamayan Soyyiğit, evlatlarından geriye artan eşyalarıyla özlem gidermeye çalışıyor. Çocuklarını gitmek ve himayesine benimseme etmek talip baba Soyyiğit, yetkililerden iane istedi.

Eşiyle evvel şekilde Kaynarca ilçesine ilişkin Büyükyanık Mahallesinde oturmaya başladığını tamlayan Soyyiğit, kayınvalidesinin Türkiye'ye gelmesi daha sonra evliliğinin zedelendiğini dile getirdi. Birçok bulunak değiştirdikten sonradan Erenler ilçesine taşındığını vurgulayan Soyyiğit, burada da eşinin kendisini maddesel zarara uğrattığını söyledi. Eşinin evlatları alarak evi ayrılma etmesinden ötürü psikolojisinin bozulduğunu aktaran çaresiz baba, evlatlarından geriye artan oyuncak ve eşyalarla özlem gideriyor.

“Eşim ve kayınvalidem beni çocuklarımdan gelişigüzel daim ırak tutmaya çalıştılar”

Eşiyle tanışmasını ve yaşadıklarını özetleyen Muhammet Soyyiğit, “2011 senesinde Rusya'ya çalışmaya gittim. Eşim Anastasia Plotonova ile tanıştım. Yaklaşık 4 ay tesanüt yaptık ve namına Müslümanlığı benimseme etmesi biçiminde dünyaevi teklifi yaptım. Ve benimseme etti, Türkiye'ye arka geldik burada Müslüman ha Ayşe ismini aldı ve evlendik. Kaynarca Büyükyanık'ta ailemle baş başa kişi evimde kalmaya başladık. Evliliğimizden 5 sene sonradan anası yanımıza geldi. Evde anlaşmazlık çıkmaya başladı, kaynanam köyde ara vermek istemedi şehre oturmak istedi. İlçeye taşındık, kayınvalidem yüzünden alevli biçimde anlaşmazlık sürdü. Yaklaşık 5 yıldan sonradan dü adet çocuğumuz oldu. Biri Muhammet Hamza başkası Ayşe Firdevs Soyyiğit. evladımız olduktan sonradan eşim ve kayınvalidem beni çocuklarımdan gelişigüzel daim ırak tutmaya çalıştılar. Kendileri daim evlatları kilitleyip ayrımlı odalarda kalıyordu. Eşim bu devir sürecinde benimle banko lakırtı güçlü etmiyordu. Bütün gelişigüzel şeyini anası ile paylaşıyordu. Beni eş şekilde on paralık görmüyordu” dedi.

“Farklı ülkelerden hanımları istemediğim biçimde evime mihman şekilde getirdi”

Eşinin ecnebi tabiiyetli insanlarla görüştüğünü dile getiren Soyyiğit, “Eşim, ecnebi insanoğlu ile genel ağ üstünden sabah akşam enformasyon halindeydi. Hiç tanımadığım ayrımlı ülkelerden hanımları istemediğim biçimde evime mihman şekilde getirdi. Ve bu proses içinde eşim sabah akşam benden uzaklaşıyordu. Beni kişi yatmış olduğu göz ve çocuklarımla ayrımsız odaya bırakmıyordu. Psikolojik şekilde baş döndürücü kıygın durumdaydım” diyerek konuştu.

“Çocuklarımı gayri resmi yollardan Rusya'ya kaçırmalarından korkuyorum”

Eşinin evlatları da alarak evi ayrılma ettiğini ve müşterek şimdi çav alamadığını aktaran Soyyiğit, eşinin evlatları gayri resmi yollarla iklim dışına çıkaracağından korktuğunu belirterek, “Daha daha sonra Adapazarı ilçesine taşındık. Bu devir sürecinde bana iri maddesel yıkımlar yaşatıyordu. Adapazarı'na taşındıktan sonradan ise ‘köydeki ve buradaki evimizi satarak Kocaeli'ne taşınalım, orada dostlarım var' diyerek bana söyledi. Ve ego bunu benimseme etmeyince gözdağı etti. ‘Ayrılalım, evlatların velayetini ver bana rastgele müşterek geçimlik istem etmeyeceğim senden' diyerek. Ekim 17 fiktif ile eşim ve kayınvalidem, dü çocuğumu alarak evi ayrılma etti. Bu giysi ve oyuncaklarından bambaşka elimde nazar boncuğu nesne kalmadı. Devlet büyüklerimden iane istiyorum, lütfen çocuklarımı baş döndürücü özledim. Sağ mı, rastgele müşterek kusur örgütüne mi düştüler bilmiyorum. Allah rızası düşüncesince iane edin. Baba yüreği dayanmıyor. İki aydan buyana evlatlarımı göremiyorum. Çocukları alıp gittikten sonradan müşterek şimdi on paralık çav alamadım. Bu müddet ortamında ayrılma davası açtım ancak huzur tarafa adresi anlaşılan olmaması sebebiyle ötürü bildiri edilemedi. Ne çocuklarımı görebiliyorum, ne de boşanabiliyorum. Yetkililerden iane istiyorum. Çocuklarımı gayri resmi yollardan Rusya'ya kaçırmalarından korkuyorum. Çocuklarım yurtdışına, anası kabilinden çıkartılırsa banko onları müşterek şimdi müşahede şansım yok. Benim müşterek adet hedefim çocuklarıma kavuşabilmek. Onlardan geriye elden eşyaları kaldı. Her gündüz bu eşyaları seviyorum, oyuncakları ile oynayıp yataklarında yatıyorum, çocuklarımdan geriye elden bunlar kaldı” gibi konuştu.

Burak Can Tokyürek - Orkun Kaya - Murat Hazer
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler