USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bilal Erdoğan: Türkiye 21'inci yüzyıla mühür vuracak!

Samsun’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) il ve kaymakamlık temsilcilikleri açılışına dahil olan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Türkiye’nin 21. yüzyıla kaşe vuracağını söyledi.

Bilal Erdoğan: Türkiye 21'inci yüzyıla mühür vuracak!
02-03-2022 15:56
Samsun’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) il ve kaza temsilcilikleri açılışına eklenmiş bulunan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Türkiye’nin 21. yüzyıla kaşe vuracağını söyledi.Abone ol

Türkiye Gençlik Vakfı’nın Samsun il ve kaza temsilciliklerinin açılışı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla bugün yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile süregelen açım töreni, TÜGVA Samsun İl Başkanı Mustafa Demir’in hitabı ile başladı. Demir, açılışta emeği sabık her insana şükranlarını sundu.

“Türkiye’nin uğrunda 2 tarz var”
Açılışta mütekellim ve gençlere öğürtlemek istedikleri tarz kendince düşünüm sağlayan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, “Açılışını yaptığımız merkezler, değişen teknolojinin ve bilimin henüz ileriye taşınmasına kâr sağlayacak bulunan merkezler. Bunlar Türkiye’nin geleceğinin, gençlerinin, siz değerli üyelerimizin sayaç geçirirken geleceklerine ulama sağlayacakları yerler. Türkiye’nin uğrunda 2 tarz bulunduğunu gitmek durumundayız. Bunlardan 1 tanesi Türkiye’nin mahsus kesimler çeşidinden giriş döndürücü özenilen ‘keşke bizde bunlar üzere olsak’ dedikleri ‘Batı’ değil mi? ‘Bir Avrupa, ABD üzere olsak keşke’ hani oradaki zenginlikleri teknolojileri Türkiye’de bulunmadığı vakitten artan hissedar özentiyle bekleyen, ‘keşke onlar üzere olsak’ hissedar tarz bu. Yani inancımız, dinimiz, kültürümüz, kimliğimiz bunların hepsini yenilmek kaydıyla Batı’nın hissedar payandası, benzeri, parçası kazanmak ve yönlendirmelerine bariz olmak. Ne derse onu yapacaksın. ‘Şurayla tecim yapacaksın, şurası üretemezsin, bunu sen yapamazsın, şuraya er gönderemezsin, buraya gönderebilirsin.’ Bir tarz ağız ağıza bu. Nedir bu? Özgürlük müdür, istiklal mıdır? Bu hürriyet de istiklal da değildir. Özgürlük, istiklal demek; 85 milyon nüfusunuz varsa, dünyanın böylesine nazik hissedar pozisyonu size aitse, bu topraklara tutunmayı gerektiriyorsa hürriyet ve istiklal buyurmak fakat önümüzdeki 2. tarz ile beklenir olur. Bu 2. yol; zat kimliğimizi, inancımızı, kültürümüzü kuşanarak zat kararlarımızı verdiğimiz geleceği düz yazı etmek” dedi.

“Türkiye kendisine 21. yüzyılda damgamızı vuracağız”
Ülke kendisine yaşanmış bulunan gelişmeler sonucunda Türkiye’nin 21. yüzyıla kaşe vuracağını anlatım fail Bilal Erdoğan, “Türkiye’de inanlı kişilere ‘gerici, yobaz’ dediler. 28 Şubat’ın sene dönümündeyiz. Bu müşterilerini kusur altında bırakırken baştan sona şurası tez ettiler; ‘Namaz kılana adam, camiye girip çıkana adam, Kur’an okuyan adam, bunların bilimden, teknolojiden, fenden haberi olmaz. Bunlar gericidir’ dediler. Şimdi bunun hakeza bulunmadığı anlaşıldı. Artık bunu söyleyecek halleri bile kalmadı. Bugün gelişmişlikle, bilimle, teknolojiyle dinin imanın hakeza hissedar alakası bulunmadığı ortaya çıktı. Gayet muhafazakar, dindar, camiye girip çıkan, Kur’an okuyan kişilerin Türkiye’nin teknolojik gelişimine ne kadar katkılar sağlamış olduğu hepsi çeşidinden görüldü. Bu ne demektir? Gelin baştan sona beraberce geleceğinizi şu demek oluyor ki gençler, 21. asır sizin beniz yılınız. Geleceğimizi zat kimliğimizle düz yazı edelim. Hem zat inancımızı, kültürümüzü henüz sert düzen bağı yoğun tutalım, koruyalım bununla beraber dünyanın 21. yüzyılına damgasını vuracak işleri milletçe yapalım. Şu 20 yılda nerelerden nerelere gelebildik. Neleri yapabilir bir duruma geldik. Uluslararası ilişkilerde, ticarette, politik ağırbaşlılık kendisine Türkiye’de dünyada nite hissedar yere geldi. Şimdi tığ bundan ahir 20 yılda 40 yılda neleri yapabileceğimizi henüz elleme görüyoruz. Gerçekten değişik bilinçlilik görmedik. Türkiye kendisine 21. yüzyılda damgamızı vuracağız. Bundan tek endişeniz olmasın. Ama ne yapacağız; çalışacağız” diyerek konuştu.

TÜGVA’nın çalışmalarından bahseden, TÜGVA'nın gençlerin istikbaline ilişkin etkili gelişmek istediği işleri yapabilmelerini gelmek düşüncesince mevcut bulunduğunu özetleyen Erdoğan, gençleri bilgelik ve uygulayım bilimi dalında acemi buluşlara imza atmaya çağırma etti. Erdoğan, "Siz sporda, sanatta, kültürde genişlemek istiyorsanız ahacık TÜGVA’nın işlik ve alanları sizin emrinizde. Dolayısıyla sizin projeniz olacak TÜGVAda bunu etkili gelişmek düşüncesince lüzumlu destekleri bulacaksınız. O nedenden TÜGVA Türkiye gençliğinin yanında, Türk gençlerinin hayallerinin gerçekleştirmesinin indinde zat kimliğiyle, zat inancıyla engellenmeyen ve serbest Türkiye’nin inşasında en giriş oyuncu kendisine bulunmaya bitmeme edecek ve gençlerimiz düşüncesince mevcut olacak. Gençler de TÜGVA’yı bekâr bırakmayacak. Buralar annelerin, babaların ve ailelerin çocuklarını korkmadan budala edecekleri, evlatların adamakıllı sayaç geçirirken çıkarlarını geliştirecekleri, eş planlar yapacakları giriş döndürücü yararlı yerler. Bütün alın teri dökenlere ve dayanaklık etmek olanlara teşekkürname ediyorum” halinde konuştu.

Her devir gençlere dayanaklık etmek özgülemek düşüncesince çalıştıklarını dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Bugün hoppadak bura değil, bunun üzere 11 binamızın açılışını yapıyoruz. Gençler düşüncesince uğraşıyoruz ve mücadele etmek durumundayız. Gelecek düşüncesince elimizden ne geliyorsa bunları gençlerimiz düşüncesince apiko bir duruma getirmemiz gerekiyor. Bu manada topu topu kurumlarımız ile gençlerimiz düşüncesince varız” ifadelerini kullandı.

Gençlerin Türkiye’nin geleceği bulunduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “TÜGVA, giriş döndürücü ehemmiyetli hissedar birliktelik. Her devir gençlerimizin ve siz değerli üyelerimizin yanındayız. Yetişemediğiniz yerde dayanaklık etmek vermeye hazırız. Samsun’da giriş döndürücü dobra hissedar gayretiniz var. Yeni binanız uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.

"Türkiye’yi henüz ileriye getirecek bulunan buradaki gailesiz kardeşlerimiz ve onların heyecanı, motivasyonudur”
Programda mütekellim TÜGVA Genel Başkanı Enis Eminoğlu ise, dayanaklık etmek sağlayan her insana teşekkürname ederek, "Bu sene TEKNOFEST Samsun’da gerçekleşecek. Gaziantep’in arkası sıra önceki kere Anadolu’da Samsun’da gerçekleştirilecek. Bu manada da giriş döndürücü kalburüstü görüyoruz. 28 Şubat’ta gerici, irticacı dedikleri insanoğlu bugün Türkiye’yi giriş döndürücü ayrıksı hissedar noktaya getirmiş oldu" dedi. "Burada yapacağımız icraat da bunlara döşeme hazırlamış olacak" diyerek bitmeme fail Eminoğlu, "Türkiye’yi henüz ileriye getirecek bulunan buradaki gailesiz kardeşlerimiz ve onların heyecanı, motivasyonudur” diyerek konuştu.

Açılış konuşmaların arkası sıra mecmu 12 temsilciliğin açım kurdelesi kesildi. Bilal Erdoğan ve tören düzeni üyeleri, henüz sonraları araştırmalarda bulundu, gençlerle geveze etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler