USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan insan gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan insan gözaltına alındı
14-11-2022 06:05
İstanbul

İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan bireyin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirtti.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 ad yaşamını kaybetti, 81 ad yaralandıCumhurbaşkanı Erdoğan: Bu orospu çocuğu saldırının failleri ve arkasındaki mahfiller ortaya çıkarılacak

Terörün Türkiye’ye yakışmadığını dile getiren Soylu, "Yaklaşık 6 senedir İstanbul'da cemaziyelevvel gece ezanı beden yaşadığımız üzere etkili müşterek hadise, müşterek yıldırı hadisesi yaşamadık. (Beyoğlu'ndaki patlama) Bu mevzuda milletimize mahcubuz. Bu sene hemen 200’e DOĞRU yıldırı vakası engelledik. Belki bu karşılaştığımız vakadan elan müessif neticelere sebebiyet yapılanma edecek yıldırı olaylarıdır.” dedi.

Terörün değişik müşterek yüzü bulunduğunu anlatım fail Soylu, “Dağda savaş edersiniz. Sınır ötesinde savaş edersiniz. Şehirde savaş edersiniz ve nice yıldırı vakasını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet adına da iklim adına da kaybettiğimiz canlar açısından da şişman müşterek değer ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda şişman müşterek imtihanla erinç karşıya kaldığımızı biliyoruz.” diyerek konuştu.

Kimsenin coğrafyasında Kobani’nin, Tel Rıfat’ın, Münbiç’in Nusaybin’in, Kamışlı’nın olmadığını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“Bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş bulunduğu şişman müşterek iradeyle bütün arkadaşlarımızla müşterek savaş gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi bizim milletimizin işveli bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bizlere ne ileti hasretmek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç alçalma etmesinler, karşılığını elan ağırbaşlı vereceğiz. Bugün ABD kabilinden meydana getirilen taziyet mesajını da katilin fenomen hesabına önceki gelenlerden bir tanesi bulunduğu üzere değerlendirmenin asal bulunduğunu ego düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı aşırı kupkuru müşterek biçimde ortaya çıkacaktır. Yakın müşterek sürede da görülecektir Allah'ın izniyle.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şişman müşterek sıkıntı duyduklarını, 6 yıldırı şehidinin bulunduğunu dile getirerek yaşamını kaybedenlere Allah’tan yağmur diledi.

Soylu, şöyleki konuştu:

“Hepsinin ayrı müşterek hikayesi var. Bir kısmının annesi, eşiyle, müşterek kısmının babası, annesiyle baş başa olabilme olanağına cemaat olduk. Sayın Valimiz, Başkan Yardımcımız, icra vekili yardımcılarımız baştan sona baş başa hastaneleri görüşme ettik. Bu esnada da tabii ki bu olayın faillerini bulmak düşüncesince de hem Emniyet Genel Müdürümüz burada, Terör Başkanımız, İstihbarat Başkanımız, İstanbul Emniyet Müdürümüzün koordinasyonunda doğrusu olayın bulunduğu saatten itibaren aşırı şişman müşterek mücahede gösterildi. Hem fen adına hem fiziksel adına yapılabilecek rastgele etap atılmaya çalışıldı.”

Süleyman Soylu, patlama zımnında 1984 İstanbul tevellütlü Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli tevellütlü kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu tevellütlü Yusuf Meydan, 2013 Seyhan tevellütlü Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane tevellütlü Adem Topkara ile 1995 Rize tevellütlü benzeri Mukaddes Elif Topkara’nın yaşamını kaybettiğini bildirdi.

3 aileden 2’şer zayi yaşanmış olan saldırıda 81 yaralının bulunduğu ve 50 bireyin taburcu edilmiş bulunduğu bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların müşterek kısmı kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonradan bütünü evlerine geçiş ettiler. 5 yaralımız şu anda derin bakımda. 2 yaralımızın vaziyeti da ağır. Yine ötekiler tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah'tan onma diliyorum.” dedi.

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile bütün birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı arazi ve eylemi gerçekleştirenlerle ilişik emek hasretmek yaptığını aktaran Soylu, şöyleki bitmeme etti:

“İlk değerlendirmelerden itibaren bire müşterek iz üstündeyiz. Eylemin emirinin Kobani'den geldiği dair müşterek değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçmiş bulunduğu dair müşterek değerlendirmemiz var. Ve gine tabii ki bu fenomen tek olmasaydı, tek dirilik kaybımız olmasaydı lakin şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içinde binlerce kahramanımız hemen terörü engellemekle savaş ediyor. Biraz evvela vakası yapan, bombayı bırakan ad İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri kabilinden gözaltına alındı. Ondan evvela kısaca 21 ad elan gözaltına alınmıştı.”

"Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü"

İçişleri Bakanı Soylu, laflarını şöyleki tamamladı:

“Özellikle bu mevzuda mücahede yayınlayan arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü şayet yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri mevzusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl müşterek operasyonla erinç karşıya kaldığımızı da bu en açıkça müşterek biçimde anlatım etmektedir. Belki şurası bildirmek gerekir. Terörün yüzü acıdır lakin bu mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna derece sürdüreceğiz ve başta bizlere arkadaş üzere görünen, bütün teröristleri ya şahıs ülkesinde hafız yahut engelleme etmiş bulunduğu alanlarda, hâkimiyet sürdüğü bölgelerde teröristlere canlılık veren, onlara şahıs senatolarından resmi adına dünyalık gönderen sanki müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü. Ve gene söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bizlere bu acıyı yaşatanların elan katı ve kıvrım defa acıyı yaşayabilecekleri müşterek karşılığı DOĞRU müşterek sürede onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu neşeli olsun. Mekanları uçmak olsun. Ailelerinin, yakınlarının, arkadaşlarının ve milletimizin başı sağlıklı olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler