USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Berat kandili mesajları musavver çelimsiz hadisli kandil tebrik kartı sözleri

Amel defterinin baştan yazıldığı Berat Kandili düşüncesince sevdiklerinize yollacağınız resimli, çelimsiz Berat kandil mesajlarınız bizden. Duaların gözyaşlarına karıştığı bu lahut gecede sevdiklerinizin yarayışlı dualarında toprak kabul etmek düşüncesince onlara musavv

Berat kandili mesajları musavver çelimsiz hadisli kandil tebrik kartı sözleri
16-03-2022 15:43
Amel defterinin baştan yazıldığı Berat Kandili düşüncesince sevdiklerinize yollacağınız resimli, çelimsiz Berat kandil mesajlarınız bizden. Duaların gözyaşlarına karıştığı bu mukaddes gecede sevdiklerinizin yarayışlı dualarında toprak ikrar eylemek düşüncesince onlara musavver kandil mesajları yollayabilirsiniz. Ayrıca Berat Kandili hadisleri ve ayetleri en aktüel görseller eşliğinde haberimizde.Abone ol

Berat kandili fazileti dolgunca yağmur mahmul hususi gecelerden biridir. Bu gecede yabancılar açılır Allah'a konfirmasyon olunur ve günahların affı düşüncesince büyük yaradana yalvarılır. Bu mukaddes geceleyin düşüncesince en dobra musavver kandil mesajlarını, çelimsiz kandil sözlerini, fotoğraflı kandil tesit mesajlarını acemi ve aktüel hareketleriyle sizler düşüncesince derledik. Siz de antlaşma kandili gecesi sevdilerinize kandil mesajları yollayıp onların yarayışlı dualarında toprak alabilirsiniz.

Berat Kandilinin sayımsız faziletleri vardır. Bu sene zarfında encam rastgele çocuk, bu geceleyin deftere geçirilir. Bu sene zarfında öleceklerin adları gine bu geceleyin deftere yazılır. Bu geceleyin her insanın rızkı dizgi olunur. Bu geceleyin her insanın amelleri Allahü teâlâya bildirme olunur. 

Berat Kandili hadisleri : Peygamberimiz birlikte hadisinde Kandil gecesi düşüncesince şu şekilde demiştir: " Yüce Allah, bu geceleyin evren semasına rahmetiyle kader paha ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini ikrar edeyim. Yok mu doygu isteyen, doygu vereyim. Yok mu felah isteyen, felah vereyim. Yok mu apayrı tutkusu bulunan ona da istediğini vereyim' buyurur." Yine Peygamberimiz birlikte hadisinde “Beş geceleyin bulunur ki, onlarda meydana getirilen dualar ikrar olur. Bunlar; Recep ayının evvel gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma ve Bayram geceleridir”  buyurmuştur. Beraat gecesine 'Kefaret gecesi' de denilir. Bir hadis-i şerifte de "Kim neşe gecesini ve Şâban ayının on beşinci (Berat) gecesini ibadetle diriltme ederse, kalplerin öldüğü günde o bireyin kalbi ölmez"  buyrulmuştur.

Bu gecenin birlikte ismi da "Şefaat gecesi"dir. Bunun delili şu hadis-i şeriftir: "Resûlullah (s.a.v) Şaban ayının on üçüncü gecesi ümmetine şefaat eylemek düşüncesince afsun yazar yalvardı; kendisine, ümmetinin üçte birine şefaat ika izni verildi. On dördüncü gecesi gine afsun yazar yalvardı; bu defa üçte ikisine şefaat ika yetkisi verildi. On beşinci gecesi birlikte elan yalvardı, bu defa de, gümrüksüz develer denli Allah'tan kaçanlar haricinde halis muhlis ümmetine şefaat ika izni verildi."

Bu gecenin gayrı birlikte ismi de "Mağfiret gecesi" dir. Şu hadis-i şerefli buna ayraç eder: "Allah Teâlâ Şaban'ın on beşinci gecesi kullarına göz paha ve yeryüzünde bulunanlardan eş koşma koşanlarla çekemezlik edenler hariç, halis muhlis müminleri bağışlama eder."  Diğer hadislerde, bu affın haricinde tutulanlar içinde, nahak yere yere cana kıyanlar, ana babasına isyancı olanlar, daim alkol içenler ve hısım ile hukukunu kesenler de zikredilmiştir.

Kur'anda Berat gecesi ne surede geçer
Berat gecesinin, Duhan Suresi 4. ayetinde bildirilen geceleyin bulunduğu söylenmiştir.
فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ

“O gecede rastgele hikmetli iş, belirlenip hükme bağlanır.”

Berat Kandili musavver mesajları: 

Ya Rabbim sen kılıç kullarının dualarını kabul, hakkımızda hayırlısını kader eyle… Âmin. Berat kandiliniz kutlu olsun.

Bu geceleyin uğurlu birlikte gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz birlikte olsun… Berat Kandiliniz kutlu olsun!

Affımıza okazyon olması dileklerimle Berat kandilinizi tesit ederim. Hayırlı kandiller…

Bu Kandil Gecesi'nin, yaşamımıza acemi ufukların açılmasına ve okazyon olması dileğiyle. Berat Kandilin kutlu olsun…

Beraat kandiliniz kutlu olsun! Kalpleriniz imanla dolsun! Hayırlı İyi Kandiller...

Beraat kelimesi bolluk, bereket, yiğitlik anlamına gelir. Bu geceleyin Allah'ın lütuflarının dolgunca fazlaca verildiği birlikte gecedir ve üç ayların ikinci kandil gecesidir. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun..

Semanın kapılarının sonuna denli açılıp rahmetin boğanak sağanak yağdığı hakeza birlikte gecede sakıt damlaların seni sırsıklam etmesi dileğiyle Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bu geceleyin Cenabı Hakkın namına yönelip af arzulayan müminleri bağışlayarak halas beratı verdiği birlikte gecedir. Hepimiz düşüncesince uğurlu olsun. Berat Kandilimiz Mübarek Olsun.

İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, birlikte anın birlikte asra değer bulunduğu bu geceleyin dualarda kaynaşmak dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

Beraat kandili Allah'ın yağmur ve bağışlamasının dolgunca bulunduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu geceleyin ikrar olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz hümayun olsun..

Ümit ediyoruz ki bu kutlu gece, güç eyyam geçirdiğimiz; ancak encam hesabına umutla mahmul olduğumuz şu zamanlarda baştan birlikte uyanışa okazyon olur. Beraat kandiliniz kutlu olsun..

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz kutlu olsun..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler