USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Berat Kandili mesajları 2022 dualı musavver endamsız çerağ tebrik sözleri

Amel defterinin baştan yazıldığı Berat Kandili düşüncesince sevdiklerinize yollacağınız resimli, çelimsiz Berat çerağ mesajlarınız bizden. Duaların gözyaşlarına karıştığı bu kutsi gecede sevdiklerinizin yarayışlı dualarında arazi kabul etmek düşüncesince onlara musavv

Berat Kandili mesajları 2022 dualı musavver endamsız çerağ tebrik sözleri
16-03-2022 20:07
Amel defterinin baştan yazıldığı Berat Kandili düşüncesince sevdiklerinize yollacağınız resimli, çelimsiz Berat çerağ mesajlarınız bizden. Duaların gözyaşlarına karıştığı bu kutsi gecede sevdiklerinizin faydalı dualarında arazi ikrar kılmak düşüncesince onlara musavver çerağ mesajları yollayabilirsiniz. Ayrıca Berat Kandili hadisleri ve ayetleri en gündeş görseller eşliğinde haberimizde.Abone ol

Berat kandili fazileti dolgunca yağmur mahmul hususi gecelerden biridir. Bu gecede yabancılar açılır Allah'a tasdik olunur ve günahların affı düşüncesince mehabetli yaradana yalvarılır. Bu mukaddes şeb düşüncesince en iyi musavver çerağ mesajlarını, çelimsiz çerağ sözlerini, fotoğraflı çerağ tesit mesajlarını dünkü ve gündeş hareketleriyle sizler düşüncesince derledik. Siz de menşur kandili gecesi sevdilerinize çerağ mesajları yollayıp onların faydalı dualarında arazi alabilirsiniz.

Berat Kandilinin sayımsız faziletleri vardır. Bu sene içre encam rastgele çocuk, bu şeb deftere geçirilir. Bu sene içre öleceklerin adları gine bu şeb deftere yazılır. Bu şeb her insanın rızkı dizgi olunur. Bu şeb her insanın amelleri Allahü teâlâya bildirme olunur. 

Berat Kandili hadisleri : Peygamberimiz müşterek hadisinde Kandil gecesi düşüncesince şöyleki demiştir: " Yüce Allah, bu şeb evren semasına rahmetiyle kader değer ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini ikrar edeyim. Yok mu doygu isteyen, doygu vereyim. Yok mu felah isteyen, felah vereyim. Yok mu ayrıksı arzusu bulunan ona da istediğini vereyim' buyurur." Yine Peygamberimiz müşterek hadisinde “Beş şeb bulunmaktadır ki, onlarda meydana getirilen dualar ikrar olur. Bunlar; Recep ayının önce gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma ve Bayram geceleridir”  buyurmuştur. Beraat gecesine 'Kefaret gecesi' de denilir. Bir hadis-i şerifte de "Kim şetaret gecesini ve Şâban ayının on beşinci (Berat) gecesini ibadetle canlandırma ederse, kalplerin öldüğü günde o bireyin kalbi ölmez"  buyrulmuştur.

Bu gecenin müşterek ismi da "Şefaat gecesi"dir. Bunun delili şu hadis-i şeriftir: "Resûlullah (s.a.v) Şaban ayının on üçüncü gecesi ümmetine şefaat kılmak düşüncesince afsun yazar yalvardı; kendisine, ümmetinin üçte birine şefaat ika izni verildi. On dördüncü gecesi gine afsun yazar yalvardı; bu yol üçte ikisine şefaat ika yetkisi verildi. On beşinci gecesi müşterek henüz yalvardı, bu yol de, gümrüksüz develer kabilinden Allah'tan kaçanlar haricinde dört başı mamur ümmetine şefaat ika izni verildi."

Bu gecenin öbür müşterek ismi de "Mağfiret gecesi" dir. Şu hadis-i şenlikli buna ayraç eder: "Allah Teâlâ Şaban'ın on beşinci gecesi kullarına göz değer ve yeryüzünde bulunanlardan eş koşma koşanlarla çekemezlik edenler hariç, dört başı mamur müminleri bağışlama eder."  Diğer hadislerde, bu affın haricinde tutulanlar içinde, nahak yere yere cana kıyanlar, ana babasına isyankâr olanlar, daima alkol içenler ve hısım ile hukukunu kesenler de zikredilmiştir.

Kur'anda Berat gecesi ne surede geçer
Berat gecesinin, Duhan Suresi 4. ayetinde bildirilen şeb bulunduğu söylenmiştir.
فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ

“O gecede rastgele hikmetli iş, belirlenip hükme bağlanır.”

Berat Kandili musavver mesajları: 

Ya Rabbim sen tığ kullarının dualarını kabul, hakkımızda hayırlısını baht eyle… Âmin. Berat kandiliniz uğurlu olsun.

Bu şeb uğurlu müşterek gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz müşterek olsun… Berat Kandiliniz uğurlu olsun!

Affımıza punt olması dileklerimle Berat kandilinizi kutlama kartı ederim. Hayırlı kandiller…

Bu Kandil Gecesi'nin, yaşamımıza dünkü ufukların açılmasına ve punt olması dileğiyle. Berat Kandilin uğurlu olsun…

Beraat kandiliniz uğurlu olsun! Kalpleriniz imanla dolsun! Hayırlı İyi Kandiller...

Beraat kelimesi bolluk, bereket, erdem anlamına gelir. Bu şeb Allah'ın lütuflarının dolgunca çokça verildiği müşterek gecedir ve üç ayların ikinci çerağ gecesidir. Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun..

Semanın kapılarının sonuna derece açılıp rahmetin boğanak sağanak yağdığı hakeza müşterek gecede sakıt damlaların seni yamyaş etmesi dileğiyle Beraat Kandiliniz Mübarek Olsun.

Bu şeb Cenabı Hakkın namına yönelip af isteyen müminleri bağışlayarak halas beratı verdiği müşterek gecedir. Hepimiz düşüncesince uğurlu olsun. Berat Kandilimiz Mübarek Olsun.

İlahi Esintilerin kalpleri okşadığı, müşterek anın müşterek asra değer bulunduğu bu şeb dualarda kaynaşmak dileğiyle, Kandilinizi Kutlarım.

Beraat kandili Allah'ın yağmur ve bağışlamasının dolgunca bulunduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu şeb ikrar olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz hümayun olsun..

Ümit ediyoruz ki bu uğurlu gece, çetin eyyam geçirdiğimiz; ancak encam namına umutla mahmul olduğumuz şu zamanlarda baştan müşterek uyanışa punt olur. Beraat kandiliniz uğurlu olsun..

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz uğurlu olsun..

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler