USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine teşekkürname etti! Çok iddialı konuştu

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, çağ yayımlanan “Burası Çok Önemli!-Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye” kitabında aşırı iddialı planlar açıkladı. Ortaya konulmuş olan iktisat politikalarıyla Türkiye’nin, dünyanın en ümranlı ülkelerinden bir tanesi o

Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine teşekkürname etti! Çok iddialı konuştu
10-03-2022 08:34
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ahit yayımlanan “Burası Çok Önemli!-Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye” kitabında baş döndürücü iddialı planlar açıkladı. Ortaya konulmuş olan tutum politikalarıyla Türkiye’nin, dünyanın en mütekâmil ülkelerinden bir tanesi olma sürecine girdiğini vurgulayan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, benzeri Esra Albayrak ve ana babasına teşekkürname etti.Abone ol

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, ahit yayımlanan "Burası Çok Önemli! - Enerjiden Ekonomiye Tam Bağımsız Türkiye" kitabında, ortaya konulmuş olan tutum politikalarıyla bundan böyle köprünün geçildiğini anlatırken baş döndürücü yaklaşan müşterek gelecekte Türkiye'nin insan başı ulusal gelir, akan denge, istihdam ve istihsal yönünde dünyanın en mütekâmil ülkelerinden bir tanesi olma döneminin başlayacağının göstergelerini paylaştı.

5 salname Bakanlık devrinde yaptıklarını anlattı
Albayrak, 288 sayfalık kitabında, hem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı icra ettiği 5 salname müddet içre hâlâ evvela kamuoyuna yansımayan baş döndürücü sayıda anekdotu okuyucuyla paylaşıyor. İki bölümden oluşan kitabın geçmiş bölümü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ikinci kısmı ise Hazine ve Maliye Bakanlığı dönemlerinden oluşuyor.

Attığı siyasal adımların şifrelerini gençlere anlattı
Gençler düşüncesince hazırladığını dediği kitapta, Türkiye'nin siyasal ve kazançlı bağımsızlığını sağlayabilmek düşüncesince siyasal kariyeri süresince attığı adımların şifrelerini okuyucuyla paylaşan Albayrak, enerjide ulusal müşterek başkaldırışı ne organizasyon ettiklerine, bakanlığı devrinde attığı tohumlarla Mavi Vatan'ın ne ete kemiğe büründüğüne, Merkez Bankası'nın rezervlerinin ne halde olduğuna, dü kırat saldırısı ve dü seçime karşın 17 yılda geçmiş kat ne akan müşterek tomar verildiğine bağlı ayrıntılara değiniyor. Albayrak, 15 Temmuz çarpış girişiminden evvela hassaten Mavi Vatan doktrininden vazgeçirmeye etkin yukarı rütbeli generallere "Kim ne derse desin, Mavi Vatan'dan katiyen vazgeçmeyeceğiz" yanıtını verdiğini, bu insanların 15 Temmuz FETÖ darbesinde gösteriş aldığını açıklıyor.

Erdoğan ve ailesine hususi teşekkürname etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hepsi bu hizmetleri yaşama geçirmesine fırsat bulunduğu düşüncesince teşekkürü müşterek namus borcu bildiğini vurgulayan Berat Albayrak, kendisini sonsuz motive eden, değme düştüğünde ayağa kaldıran insan namına tanımladığı benzeri Esra Albayrak ilkin edinmek kabil baba Sadık Albayrak, anne Kıymet Albayrak'a ve çocukluğundan bu yana geçmiş bulunduğu değme dikenli yolda kendisini bekâr bırakmayarak baş başa yürüyen Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Serhat Albayrak'a teşekkürlerini iletiyor.

Hangi yerel mal uzmanlarının kökü ecnebi istihbaratlara uzanıyor
Kitapta ayrıca, eski ABD Başkanı Trump'ın "ambargo" tweet'leri düşüncesince hastalık dünkü tutum vizyonunu açıklamış bulunduğu 10 Ağustos 2018 tarihini beklediğini, JP Morgan'ın ayraç fişeğini yaktığı 22 Mart 2019'daki ikinci kırat saldırısının hastalık baş döndürücü hâlâ çelimli olduğunu, saldırılara ne edim verdiklerini özetleyen Albayrak, ne yerel mal uzmanlarının ecnebi istihbaratçılarla bağlantısının belirleme edildiğine bağlı ipuçlarını da paylaşıyor.

Cari açıkça şişman engel
Cari dengede en şişman yükü salname sayı farkı 50 bilyon dolar dış alım rakamıyla enerjinin oluşturduğunu kail Albayrak, "Enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmayan devletlerin ekonomide dört dörtlük bağımsızlıktan bahsetmesi gibi değildir. Bırakın ithalatın ikamesini, Türkiye 2030'dan evvela doğal doğal taş yağı lambası ihraç fail devletlerin arasına girecek. Sadece erke ve beyaz zehir sahasındaki ithalatımız derneşik ve sürdürülebilir namına azaltıldığı takdirde ülkenin süreğen akan açıkça sorununu kalımlı namına ortadan kaldırabileceğiz" diyor.

İki görü koltuğuna da ağır yıllarda oturdu
Albayrak'ın eserinde en ilgi çekici detayların başlangıcında değme dü görü koltuğuna oturur oturmaz şişman istidatlı krizlerle karşılaşması geliyor. Öyle ki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na getirilmiş bulunduğu 24 Kasım 2015'te Suriye'nin kuzeyinde Rus uçağının düşürülmesiyle karşılaşan Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na dünkü başladığı devirde ise Amerika ile Türkiye ortada Rahip Brunson kriziyle gönül rahatlığı karşıya kalıyor.

Kur saldırıları ve pandemiye rağmen...
Berat Albayrak kitapta, en baş döndürücü iptila edilen Merkez Bankası'nın döviz rezervleriyle ait kamuoyunda belli başlı çevrelerce dolaşıma sokulan esmer propagandalara ise istatistiklerle yanıt veriyor. Yaşanan kırat saldırılarına karşın rezervlerin 2019 yılı böylecene 105.7 bilyon dolara yükseldiğini fakat pandemi devrinde müşterek hacim gerileyerek 2020 böylecene 93.6 bilyon dolar bulunduğunu tabir ediyor. Pandeminin tesirinin azalmasıyla baş başa 2021 böylecene rezervlerin 111 bilyon dolar seviyesine ulaştığını vurgulayan Albayrak, Merkez Bankası'nın 2018-2021 yılları arasındaki kalburüstü yönetimin kararı namına tarihinde on paralık yepyeni kurda 165 bilyon liranın üstünde fayda ettiğini belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler