USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bekir Bozdağ toy düzenlemeyi duyurdu: Tarihi müşterek hamle icabında büyüklük ödeyecek

Sağlıktaki malpraktis davalarının faturasının hekime çıkarılması için cerrahi bölümlerin tercihlerinin azalması ve hekimlere muteber kuvvet için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ acemi düzenlemeleri duyurdu.

Bekir Bozdağ toy düzenlemeyi duyurdu: Tarihi müşterek hamle icabında büyüklük ödeyecek
07-03-2022 08:45
Sağlıktaki malpraktis davalarının faturasının hekime çıkarılması dair cerrahi bölümlerin tercihlerinin azalması ve hekimlere muteber kuvvet dair Adalet Bakanı Bekir Bozdağ acemi düzenlemeleri duyurdu.Abone ol

Sağlık çalışanlarıyla ilgilendiren ıslahat paketinin hekimlerin üstündeki ödence baskısını kaldıracağını kail Adalet Bakanı Bozdağ, "Cerrahi müstelzim bölümlerde seçenekler azaldı. Tazminatı müstelzim boyut olursa mutluluk ödeyecek" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sağlıkta hızlı ilgilendiren ve hekimlerin korunmasıyla ilgilendiren hazırlanmakta olan düzenlemelerle hekimlerin üstünden ödence baskısını kaldıracaklarını söyledi.

Sağlıkta riziko oluşturabilir
Hekimleri de hakimler kabilinden koruyacaklarını söylediklerini hatırlatan Bozdağ, "Bugün dayanıklı aşırı vatandaşımız hastaneye gidiyor, araştırma oluyor, kişileştirme sonucu veriliyor, tedaviler düşüncesince kararlar veriliyor, ilaçlar kullanılıyor. Eğer hekimler bu kararları verirken, bu tedavileri uygularken ödence davalarını düşünürse değişmeyen vermekte kabadayı davranamaz. Tedavilerde cesaretsiz davranırlar ve zımnında da dayanıklı aşırı vatandaşımızın bu çekingenlikten çevre sağlığı riske edilebilir" niteleyerek konuştu.

Riskli branşlar yeğleme edilmiyor
Sağlık Bakanlığı verilerine layıkıyla riskli branşları yeğleme fail hekim sayısının azaldığına ilgi çekici Bozdağ, "Özellikle cerrahi müstelzim bölümler, cerrahlar, ihtisas ve doğa ve öteki dayanıklı aşırı ehemmiyetli branşlarda tercihlerin azaldığını görüyoruz. Bunun anne sebeplerinden müşterek tanesi de kalan ödence davalarıdır. Hekimlerin ödence baskısı altında olmadan, kendiliğinden sakıncasız ve emniyetli müşterek biçimde değişmeyen vermeleri vatandaşımızın da menfaatinedir. Vatandaşımızın sağlığına er kavuşmasına, tedavisinin dosdoğru yürütülmesine bu tabii şişman ulama verecektir" dedi.

Tazminatı mutluluk ödeyecek
"Hekimlere de hakimlerin güvencesinin aynısını getiriyoruz"diyen Bozdağ, şöyleki bitmeme etti:

"Onlar da tıbbın gereklerine karşıt davrandıkları, bu suretle görevlerini kötüye kullandıkları çakılı olursa o devir onlara kayıtım ika yahut etmemeye Sağlık Bakanlığı’nın içerisinde açılan astronomi değişmeyen verecektir. Bu da sonuç adım önemli. Hekimlerimiz açısından bulunduğu genişliğinde otama düşüncesince hastaneye başvurma fail herhangi müşterek biricik vatandaşımız düşüncesince de önemlidir. Burada yurttaşlarımızın müşterek mağduriyeti de bahis konusu olmayacak. 

Tazminatı müstelzim müşterek boyut olursa bu tazminatı mutluluk vatandaşımıza ödeyecektir. Vatandaşımızın ödence taleplerinin önüne müşterek bariyer koymuyoruz. Hekimleri bunun baskısından kurtarıp, şen ve inanma içerisinde, kendiliğinden sakıncasız müşterek durumda hastaya şifayı er zamanda ulaştırması düşüncesince müşterek garanti getiriyoruz. Bu da zamanı müşterek adım."

Katalog kusur olacak
Daha ilk meydana getirilen sağlıkta kuvvet düzenlemelerinde müşterek ekip aksaklıklar bulunduğunu tamlayan Bozdağ, "Bu aksaklıkları bertaraf etmek düşüncesince tığ esasında esenlikle ilgilendiren kanunda toprak düzlük hâlâ ilk yaptığımız müşterek düzenlemeyi durdurma sebebi mevcut muazzez durumları içeren CMK’daki kataloğun içine alıyoruz. Gördük ki pratikte hakimler ve savcılar bu kataloğa bakıyorlar. Bunu, buraya aktarma etmek vasıtasıyla hekimlere dirlik kuvvet eylemine karışanlarla, kuvvet uygulayanlarla ilgilendiren hâlâ çalışan müşterek hazırlık uygulamasının önünü açıyoruz. Böylelikle hekimlerle ilgilendiren de sonuç adım ehemmiyetli müşterek düzenlemeyi yaşama geçirmiş oluyoruz"ifadelerini kullandı.

İyi durumda hâlâ stabil ifadeler toprak alacak
Bakan Bekir Bozdağ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden açıklayan hanıma dirlik hızlı mücadelede acemi ıslahat paketi ile ilgilendiren de bilim verdi. İyi çözüm indiriminin amacına akıllıca kullanılmadığına ilgi çekici Bozdağ, "İyi çözüm indirimini düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 62. maddesinin ikinci fıkrasında pişmanlığı yayınlayan müşterek tabir yok. Yeni düzenlemede pişmanlığını yayınlayan tavırlar asal alınacak. Maddenin böylecene da '... kabilinden hususlar' diyor. Bu da mahkemeye bıkılmayan güzel çözüm indirimi dair kıymetlendirme ve ölçüm hakkı istimal yetkisi veriyor. Şimdi bu düzenlemeyle 'gibi hususlar' kabilinden ucu açıkça bıkılmayan takdiri indirime bap aralayan ibareler anayasa metninden çıkarılmaktadır" niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler