USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bekir Bozdağ: Anlamakta ağırlık çekiyorum vicdanımı erinçsiz ediyor

Adalet Bakanı namına sunulan hata kararların kendisinin de vicdanını huzursuz ettiğine aksan işleyen Bekir Bozdağ, dobra çözüm indirimlerine tepkime gösterdi.

Bekir Bozdağ: Anlamakta ağırlık çekiyorum vicdanımı erinçsiz ediyor
16-03-2022 17:04
Adalet Bakanı şekilde maruz kusur kararların kendisinin de vicdanını erinçsiz ettiğine aksan fail Bekir Bozdağ, dobra eritme indirimlerine aksülamel gösterdi.Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu Başkanı Öznur Çalık ve komite üyelerini onama etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hanıma müteveccih şiddetin sebeplerinin kâffesi yönleriyle araştırılması ve katılması müstelzim tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu üyelerini Bakanlık tarz binasında onama etti. Komisyon Başkanı Öznur Çalık, hazırladıkları tutanağı Bakan Bozdağ’a arz etti.

Adalet Bakanı şekilde maruz kusur kararların kendisinin de vicdanını erinçsiz ettiğine aksan fail Bozdağ, henüz hakikatı kontrol hakkının her insana ilişik bulunduğunu belirterek, “Hukukun zat içerisindeki yanlışlıkları düzeltecek yeteri genişliğinde mekanizması vardır. Eğer bu mekanizmalar metin işlerse uğur boncuğu kaypaklık avlu bulamaz. Bu işleyişlerde aksamalar olursa yanlışlıklar yapılabilir, avlu bulabilir. TCK’nın ‘iyi hal’ sanarak el ortada aşina takdiri iskonto sebeplerinin uygulanması toplumumuzda infiale minval açmaktadır. Zaman devir ortaya çıkan olaylar ve bu olaylar zımnında maruz kararlar insanımızın vicdanını sızlatmaktadır. Adalet Bakanı şekilde bu kararlar benim de vicdanımı erinçsiz etmektedir. Elbette bu konudaki ortaya çıkan kararlara ilişikli bizim de söyleyeceğimiz laflar olacaktır. Çünkü henüz iyiyi, henüz hakikatı kontrol hepimizin hakkıdır” dedi.

“İki yakınını öldürücü birisine ego dobra eritme indirimini anlamakta zorlanıyorum”
İyi eritme indirimi erinç mütekellim Bakan Bozdağ, Yargıtay’ın hassaten hanıma erinç kuvvet üstünde minval göstericiliğine her insanın gereksinimi bulunduğunun altını çizdi. Bozdağ, kız kardeşi ve boşandığı eşini öldürücü ferdin dobra eritme indiriminden yararlanmasını eleştirerek, “Birisi henüz ilkin kız kardeşini öldürüyor, henüz sonradan da boşandığı eşini öldürüyor ve dobra eritme indiriminden yararlanıyor. Hadi diyelim eskiden basamak mahkemesi anca ölçüm etti, Yargıtay’ın bu takdiri değerlendirmesi lazım. Burada dobra eritme indirimi filhakika uygulanır mı uygulanmaz mı? Şu anda TBMM’nin gündeminde belli doğacak bulunan öneri içre konan dobra eritme indirimine bağlı sınırlayıcı kuralların metin uygulanması da fakat Yargıtay’ın minval göstericiliği çerçevesinde beklenen olacaktır. İki yakınını öldürücü birisine ego dobra eritme indirimini anlamakta zorlanıyorum. Hiçbir esbabımucibe beni buna inandırma edemez. İki pare dirilik gitmiş. Yargıtay’ın hassaten hanıma erinç kuvvet üstünde minval göstericiliğine Türk yargısının, hepimizin gereksinimi var. ‘Ama, lakin’ kılıç demediğimiz denli diyenleri de dinlemeyeceğiz. Dinlediğimiz sürece de kılıç bu problemi çözemeyiz. ‘Amasız, lakinsiz, tereddütsüz, azimli ortak şekilde’ bu meselenin üstünde bizim gitmemizin eşya olduğuna kalben inanıyorum. AK Parti iktidarları zamanında fazlalık ayrımcılık da karışma Türk Ceza Kanunu’nda (TCK) hanımları zat içre ayrıştıran katı aşırı terim vardı. Bunların hepsini hukukumuzdan temizledik. Cezaların ilerletilmesini sağladık, katı aşırı adımı attık lakin gördük ki gelinen noktada bunlar hedefimize ulaşmaya biricik başına yetmiyor” sanarak konuştu.

Çalık’tan kâffesi adalet bakanlarına duygunluk teşekkürü
TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Araştırılması Komisyonu Başkanı Öznur Çalık ise şunları söyledi:
“Hala kâffesi dünyada aşırı ağır ortak dava bulunan kuvvet özelinde hanıma müteveccih kuvvet baştan ortak kat henüz ele alınması, uygulamadan meydana gelen aksaklıklar varmı onlara bakılması namına ehemmiyetli ortak komisyonduk ve komite çalışmalarımız sonucunda Adalet Bakanı’nın komisyonda yaptığı sunumlar, sizin geçmiş Adalet Bakanlığı döneminiz karışma kazanmak az daha kâffesi adalet bakanlarının göstermiş yer aldığı duygunluk bizim düşüncesince aşırı ağır sevinme donör hadise."

Komisyonun Bakan Bozdağ’a arz etmiş yer aldığı dışa vurum
Raporda, 17 anne iç kulak altında 42 belirleme ve 547 öneriye arazi verildi. Kadına şiddetin sebeplerinin kâffesi yönleriyle araştırılarak katılması müstelzim tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'nun hazırladığı 912 sayfalık raporda mesail belirleme edilerek, eritme önerileri sıralandı. Meclis Başkanlığına maruz raporda hanıma şiddetin maşer vicdanında yoğun yaralara bozukluk yer aldığı belirtildi. Raporda, global çapta rastgele üç hanımdan birinin eş-akrabalık birlikteliği mevcut ve ya yok rical kabilinden fiziksel, psikolojik, eşeysel ve hesaplı açılardan şiddete maruz kalmış yer aldığı bilgisine arazi verildi. Kadına şiddetin sadece ahbaplık ve manşet tedbirleriyle çözülemeyeceği, aşırı boyutlu, komplike vakıa bulunan bu kuvvet türüyle mücadelenin aşırı cepheli yaklaşım ve disiplinler arası çalışmayla hususi stratejiler geliştirilmesini mecburi kıldığı vurgulandı. Kadına müteveccih kuvvet görüntülerinden en aşırı erinçsiz olunan izlence türlerine bakılınca eskiden tam dizilerin bulunmuş yer aldığı tamlanan raporda, dizilerde hanıma kuvvet mevzusunun işleniş halinde ağır açılım değişikliğine gidilmesi istendi.
Raporda arazi düzlük kimi tavsiyeler şöyle:
“Toplumda ve kuvvet mağdurlarında, hızlı mücadelede açılan mekanizmalar ve hazırlık kararlarının ‘mağdur düşüncesince yeterince himaye sağlamayacağı’ algısının oluşması engellenmeli. Hukuk fakültelerinde öğrencilerin mevzuya bağlı uzmanlaşmalarına yardım gelmek ve farkındalıklarını çoğaltmak düşüncesince Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, uygulaması ve avrat hakları dersi müfredata konulmalı. Muhtarlara avrat eş vesile eşitliği, hanıma hızlı ve er yaşta evliliklerle uğraş hikayelerinde eğitimler verilmeli. 7 devir 24 dakika işlev sunan ayrı ortak ‘Acil Şiddet Hattı’ kurulmalı. Kadınlara ilişik cep telefonlarına dünkü kurulacak bulunan Acil Şiddet Hattı ve KADES hassaten kazanmak az daha müracaat mekanizmaları erinç bilgilendirici SMS'ler gönderilmeli. Cinsel zeval mağdurlarına müteveccih iklim genelinde ehliyetli kurda işlev veren ‘Kadın İzlem Merkezleri’ oluşturulmalı.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler