USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: 'Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir an geçmiş beklentimiz Rusya'nın saldırılarını ve işgali durdurması. evvel mütareke anons edilip sonraları gine emektar sınırlara hâllenmek üzere barışın sağlanmasını istek ediyoruz. Yoksa bu gestalt baş dönd

BBP Genel Başkanı Destici: 'Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir'
03-03-2022 00:13

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nı görüşme etti. BBP Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç, il yönetimi, kaymakamlık başkanları ve partililerce karşılanan Genel Başkan Destici, burada gündemdeki mevzulara müteallik açıklamalarda bulundu. ad vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i eleştiren Mustafa Destici, “Maalesef bizde de hala bildiğiniz bu şeklinde Mao'cu zihniyeti sürdürmeye çalışanlar var. Bunlar hala ısrarla Rusya'yı savunuyorlar. Rusya'nın saldırılarını savunuyorlar ve edepsizcesine ahlaksızcasına da Rusya'nın savaş açmasını, Resul-ü Ekrem Efendimizin isimlerini ağzına bildirme etme hadsizliğiyle açıklamaya, arı ve yasal göstermeye çalışıyorlar. Bu hakkıyla hem Peygamber Efendimize hem İslam evveliyatına bununla müşterek dört başı mamur Müslümanlara huzur mamul şişman bir hakarettir. En hafifiyle” dedi.

Rusya'nın Türk ve Müslümanlara uyguladığı politikalardan lakırtı ederek Perinçek'e yüklenen Destici, “Şimdi bir Rusya coğrafyasına bakalım değil mi, Müslümanlar ne biçimde diye. Daha filhakika Mao'cuların, sosyalistlerin yönettiği coğrafyalara bakalım. Çin'de Doğu Türkistan gadir ve azap altında, nehiy edilmiş topraklar dejenere ediliyorlar soykırıma yayımcı oluyorlar. Onları da korumak için çaba sarfediyor ayrımsız lafları kullanan emektar Mao'cu ve ya hala o zihniyeti sürdürenler. Şimdi Rusya'ya bakıyorsun Kırım'da Türk kalmamış. Kafkaslarda Ahiska Türkü kalmamış. Kendine müteallik kukla bir Çeçen bölgesi oluşturmuş. Tataristan oylama yapmış oldu ayrımsız Kırım kabilinden istiklal istedi. Niye onu tanımadı. Zorla güçle bastırdı. Saka Türkleri, Tuva Türkleri doğrusu ne denli Türk, Müslüman camia var ise hepsini devre devir nehiy etmişler ve geçmiş hedefleri de topraklarıyla saf zenginlikleriyle enerjileriyle beraberce dinleri olmuş, dilleri reşit kimlikleri olmuş. Bunu namevcut etmeye çalışmışlar. Hal bu denli baş döndürücü kemiksiz ortadayken gün balçıkla sıvanmaz” niteleyerek konuştu.

“İçimizde çıyan çok”

Sert laflar kullanan Destici, “Bu denli rastgele obje gizlemeden akıbet 200 yılda yaşanmışken ve tığ Küçük Kaynarca Antlaşması'ndan bugüne ayrıca Karlofça'dan bugüne baktığımız devir dört başı mamur kayıplarımızın az daha çoğunu Rusya'ya vermişiz yahut Rusya nedeniyle vermişiz. Rusya'yla yaptığımız harpler nedeniyle vermişiz. Balkan Savaşları böyle Balkanlar'ın elimizden çıkması, Karadeniz'in, Kırım'ın, Kafkaslar'ın dört başı mamur bunlar Rusya'yla olmuş. Adamlar hala Rusçuluk yapıyorlar. Yani Türkiye'nin değil de Rusya'nın çıkarlarını savunuyorlar. Türk devletinin Türk milletinin değil de Rusya Devleti'nin ve zat ideolojik yakınlıkları bulunan Mao'cuların hedeflerini savunuyorlar. Koministlerin, sosyalistlerin hedeflerini savunuyorlar. Türkiye'de maatteessüf dediğimiz kabilinden bazıları böyle Rusçuluk yapıyor. Rusya'yı savunuyor. Kimisi Çin'i savunuyor. Bazen ayrımsız eşhas olmakta bunlar. Kimileri Ermenistan'la Türkiye bir anlaşmazlığa girdiğinde Ermenistan'ı savunuyor. Yunanistan'la giriyoruz Yunanistan'ı savunuyor. ABD'yle giriyoruz ABD'yi savunuyor. Maalesef içimizde çıyan çok. Zaten çıyan bitmediği düşüncesince Türkiye bu sıkıntıları çekiyor” biçiminde konuştu.

“Rusya saldırıları durdurmalı”

Türkiye'nin yürüttüğü politikayı muvazeneli bulduğunu tabir fail ve savaşın taraflarına mütareke çağrısı karşılayıcı Mustafa Destici, “Türkiye yayımcı burada muvazeneli bir siyasa götürüyor burada. Ukrayna'yla dostuz, Rusya'yla ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri de almak istemiyor. Ama tavrını da kemiksiz bir biçimde koyuyor ve koymalı. Rusya'nın nahak olduğu, işgali bildirme etmediğimizi, Rusya'nın saldırılarının bildirme edilemez bulunduğunu tabir ediyor. Sürdürülen müzakerat inşallah müspet neticelenir. Bir an ilkin beklentimiz Rusya'nın saldırılarını ve işgali durdurması. evvel mütareke duyuru edilip sonradan gene emektar sınırlara fark etmek şartıyla barışın sağlanmasını dilek ediyoruz. Yoksa bu gestalt baş döndürücü tehlikeli. Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir. Bu alev onun kıvılcımı bile olabilir. Tüm kesimlerin bu ihtimali de gözeterek akım etmesi gerekiyor. Montrö dair da Türkiye şu anne denli azimli bir biçimde gitti” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulunun peçe ve kısıtlılık sonucuna destek

Açık havada peçe zorunluluğu ve kurumlara girişte HES kodunun kaldırılmasına da desteğini açıklanan Destici, “Bu da muştulu bir haber. İnşallah adım adım toy bir encam kurda normalleşmenin adımı kendisine görüyoruz. İnşallah gelecek aylarda bu engellemeler ağız ağıza kaldırılır. Tabii, fenomen rakamları artarsa kısıtlamaları kapatmak kimsenin elinde olmaz. Keyfi verilecek bir değişmeyen değil. Bu Bilim Kurulu çeşidinden sunulan bir karar. İnşallah fenomen sayılarımız da düşer. Ölüm oranlarımız da düşer ve ağız ağıza özlediğimiz alışılagelen yaşama baştan sona beraberce döneriz niteleyerek beklenti ediyorum” laflarına arazi verdi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmalarının peşi sıra partililerle danışma toplantısı gerçekleştirdi.

Ünsal Karka

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler