USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayraktar Kızılelma, ABD'de yakından izleniyor

Baykar'ın öz öz kaynaklarıyla ulusal ve ibdai namına geliştirdiği Türkiye'nin evvel insansız harp uçağı Bayraktar Kızılelma, ABD'de dikkatleri için çekmeye başladı.

Bayraktar Kızılelma, ABD'de yakından izleniyor
15-12-2022 23:08
Washington

ABD'nin DOĞRU dergilerinden Newsweek, Kızılelma'nın geçmiş uçuşunu "Ukrayna İHA Tedarikçisi İnsansız 'Süpersonik' Savaş Uçağını Başarıyla Uçurdu" başlığıyla duyurdu.

Dergideki haberde, Kızılelma'nın geçmiş uçuşuna bağlı "Ukrayna'ya Rusya ile muharebede eleştiri ciddiyete erbap müşterek insansız iklim ara bulucu hazırlık fail Türk şirketi, 'insansız kıtal uçağı' namına tanımladığı dünkü müşterek süpersonik insansız iklim aracının geçmiş uçuşunu başarıyla tamamladı." ifadeleri kullanıldı.

Kızılelma projesinin, Bayraktar TB2 ile karşılaştırıldığı haberde, "Kızılelma, Ukrayna'nın Rusya'nın taarruzunu kurtulmak düşüncesince kullandığı Bayraktar TB2 dronlarından aşırı şimdi ehemmiyetli müşterek gelişim kabilinden görünüyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

TB2 insansız iklim araçlarının, saatte 138 balçık hıza derece uçabilme, 330 pounda derece ağırlık nakil ve istihbarat, his ve silahlı görevler icra kabiliyetine erbap bulunduğu hatırlatılan haberde, Kızılelma'nın 35 bin ödeşme operasyonel irtifaya, azami 6 titrem kalkış ağırlığına ve 1500 kilo yararlı ağırlık kapasitesine erbap bulunduğu ve 5 zaman uçuşla 500 mil/saat hıza ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

Kızılelma'nın ağız ağıza özerk namına kalkış ve gerileyiş yapabildiği kabilinden endamsız pistli tayyare gemilerine gerileyiş ve kalkış yapabildiğini vurgulandı.

"Hesaba alınması müstelzim müşterek güç"

Forbes dergisi de Türkiye'nin, Cumhuriyetin 100. senesinde felek ile buluşacak iklim yeteneklerini andıran markaja aldı.

Dergi, "İşte Türkiye'nin 2023'te İlk Uçuşlarını Gerçekleştirmesini Umduğu Askeri Hava Araçları" başlıklı haberinde, Baykar'ın geliştirdiği Kızılelma'yı da kontak lens dibine aldı.

Kızılelma'nın, "Türkiye'nin geçmiş tepkili tayyare motorlu insansız iklim aracı" namına vasıflandırılan haberde, "Baykar, 'özellikle saldırgan tatbikat kabiliyeti ve radarlara erinç gizliliği delik önüne alındığında adisyona alınması müstelzim müşterek çelim olacağını' kanıt ediyor." ifadelerine arazi verildi.

Haberde, "Çin'in J-20 Mighty Dragon fantom orion uçağına eğik müşterek uydu-delta konfigürasyonuna erbap olmasının birlikte Kızılelma, dahili müşterek tabanca bölmesine haizdir ve ayrıca açıktan havaya füzeler ateşleyebilir. Bu da ona gizil namına yağı dronlarına yahut helikopterlerine erinç dulda sağlar." değerlendirmesi yapıldı.

Bayraktar Kızılelma projesi

Baykar'ın yüzdelik beniz öz sermayesiyle yola çıkmış bulunduğu Bayraktar Kızılelma projesi, 2021'de başladı.

14 Kasım'da istihsal hattından çıkan TC-ÖZB pöçük numaralı Bayraktar Kızılelma, Çorlu'da mevcut Akıncı Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne geçiş etmişti. Burada müşterek aydır bitmeme fail testlerin peşi esna projenin başlangıcından bugüne kestirmece müşterek sene kabilinden üstün dereceli müddette geçmiş uçuşunu geçmiş gerçekleştirmişti.

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Kızılelma'nın havalandığı anlara bağlı videoyu Twitter hesabından paylaştı. Bayraktar paylaşımında, " Daha müşterek tomar yerde tutamadık uçtu. Rabb'imize şükürler olsun." ifadelerini kullandı.

Harp bölgesinde dengeleri değiştirecek

Bayraktar Kızılelma, başta endamsız pistli gemilere gerileyiş kalkış yeteneğiyle savaşma bölgesinde bükülme gerçekleştirecek müşterek ortam olacak.

Türkiye'nin mensur etmiş bulunduğu ve halihazırda tempo testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi kabilinden endamsız pistli gemilere gerileyiş ve kalkış kabiliyetine erbap olacak halde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu kabiliyeti sebebiyle denizaşırı görevlerde ehemmiyetli gösteriş üstlenecek. Bu yeteneğiyle Mavi Vatan'ın korunmasında izlemsel müşterek gösteriş üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği düşüt sevkitabii izi sebebiyle en kavi görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 titrem kalkış ağırlığına erbap olması hedeflenen Türkiye'nin geçmiş insansız kıtal uçağı ulusal namına geliştirilen topu topu cephaneleri kullanacak ve planlanan 1500 kilo yararlı ağırlık nakil kapasitesiyle şişman müşterek çelim çarpanı olacak.

İnsansız kıtal uçağı, ulusal AESA sevkitabii ile erdemli durumsal farkındalığa da erbap olacak.

İnsansız iklim araçlarından değişik namına saldırgan manevralarla insanlı kıtal uçakları kabilinden hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek bulunan Bayraktar Kızılelma, domestik hava-hava cephaneleri ile iklim hedeflerine erinç da aktiflik sağlayacak. Bu yetenekleriyle kıtal bölgesinde dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan tesiri yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler