USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayrak hassasiyeti yıkımı durdurdu, o anlar herkesi duygulandırdı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 1999 yılından artan riskli binaların yıkımı esnasında molozların ortada Türk bayrağı gören kolluk ekibi, yıkımı durdurdu. Kepçeye çıkan kolluk ekibi, molozların ortada artan dü Türk bayrağını aldı. O anları özetleyen kolluk memuru, "Normal

Bayrak hassasiyeti yıkımı durdurdu, o anlar herkesi duygulandırdı
27-01-2023 17:08

"Asrın felaketi" yerine yorumlanan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin biçim üssü Gölcük'te ölçülü hasarlı yapılar ile toplumsal riskler meydana getiren kullanılmayan binaların kentsel transformasyon emek harcamaları bitmeme ediyor. Bir yapının yıkımı sırasında, molozlar arasındaki Türk bayrağını ayırt fail Gölcük Belediyesi'nde fariza kolluk memuru Onur Atmaca emek harcamayı durdurdu. Operatör sayesinde kepçenin hesabına çıkan Atmaca, 2 skor Türk bayrağını korunum dibine aldı. O anlar ise ortak yurttaş kabilinden an be an kaydedildi.

O anları anlattı

Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde fariza önleyen Onur Atmaca, kentsel transformasyon emek harcamaları çerçevesinde yıkılan yapının ikinci katında Türk bayrağı bulunduğunu ayırt etti. Bayrağın yırtılması ve düşmesi ihtimaline üzerinde yıkımı durduran Atmaca, kepçenin kovasına çıkarak, dü bayrağı da molozların arasından çıkardı. Bayrakları temizleyen kolluk memurları, Gölcük Belediyesi'ne tasdik etti.

"İçimden mevrut duygu ile bayrağı oradan aldım"

3 senedir Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde fariza yaptığını kail Onur Atmaca, "Dün vakit 15.00 sıralarında kentsel transformasyon dalında yıkım yaparken ikinci katta sembol bulunduğunu sezdim. Öncesinde mükemmel anlayamadım fakat kepçe üzerinden molozu atınca sembol bulunduğunu anladım. Amirlerim ve müdürüm kabilinden bana sunulan yıkım tevkif sonucu vardı. Bende yıkımı durdurdum. Operatörle konuştum, kepçenin ucuyla bayrağı alıp alamayacağını sordum. O da kepçenin ucunun yetişemeyeceğini söyledi. Bunun üzerinde kepçenin hesabına ego gelmek istedim. Normalde benim oraya binmem akla yatkın değil, düzenlilik önlemlerinin katılması lazımdı lakin sembol düşecekti. İçimden mevrut duygu ile bayrağı oradan aldım. Yıkadık ve belediyeye tasdik ettik. Ben biricik sembol sanarak görmüştüm lakin ikincisi de vardı" dedi.

Cihan Atik - Enes Azmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler