USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Usta: 'İBB Başkanı'nı İstanbul’da büyüteçle arıyorum, bulamıyorum'

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İBB'nin taahhütlerini araştırmak düşüncesince biricik büyüteç aldım, arıyorum büyüteçle, bulamıyorum. İşin garibi Büyükşehir Belediye Başkanımızı da arıyorum İstanbul'da onu da bulamıyorum” dedi.

Başkan Usta: 'İBB Başkanı'nı İstanbul’da büyüteçle arıyorum, bulamıyorum'
17-02-2022 18:54

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Şubat Ayı 4. Oturumu'nda mütekellim Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, gündeme ve İstanbul'da durdurulan planlara değgin açıklamalarda bulundu. Kürsüye elindeki büyüteçle çıkan Başkan Usta, İBB'ye sorularını yöneltti. Usta, “Belediye seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız, ilçemizi dayalı dü ehemmiyetli vaatte bulundu, ego de cümbüş duymuştum. Bunlardan indinde tanesi Gaziosmanpaşa Bilişim ve İletişim Üretim Vadisi. Ben bu projenin nerede bulunduğunu bilmiyorum, yapılmış oldu mu bilmiyorum, başladı mı bilmiyorum. Bu mevzuyla dayalı bilim istiyorum. İkinci ehemmiyetli plan gene TEM otoyolu üzerinde, Sultanbeyli ve Beylikdüzü'nü birbirine bağlayan kez üzerinde, indinde megabüs. Bu da iyi indinde proje. Her devir otobandan geçiyorum, evden sonsuz otobanı görüyorum ego bu megabüsü de görmedim. Ben kişi ilçemdeki İBB'nin taahhütlerini araştırmak düşüncesince biricik büyüteç aldım, arıyorum büyüteçle, bulamıyorum. İşin garibi Büyükşehir Belediye Başkanımızı da arıyorum İstanbul'da onu da bulamıyorum. Size de haber mektubu ediyorum” dedi.

“Gaziosmanpaşalılar namına İBB'ye soruyorum: Bu planlar hastalık yapılmıyor?”

Gaziosmanpaşa'da İBB kabilinden vaat edilen planların hastalık yapılmadığını soran Başkan Usta, “Gaziosmanpaşalılar, Büyükşehir Belediyesi'nin kendisinin yaptığı, kendisinin projelendirdiği kendisinin münakasa evresine getirmiş olduğu planların hastalık yapılmadığını bizlere soruyorlar. Ben de onlara namına burada sormak, gündeme sağlamak istiyorum. Bir adet projemiz var; nüfusu 100 bine vasıl Karadeniz Mahallesi'ndeki mefruşat altı otopark, piyasa yeri, spor sahası ve stat projesi. İhale evresine gelmişti. Büyükşehir şehremaneti başkanımız önceki göreve geldikten sonradan durdurdu. Yine indinde Gençlik ve Spor Vadisi projemiz vardı. Bunu da Büyükşehir Belediyesi ile şimdi evvela projelendirdik, münakasa evresine getirdik. Gaziosmanpaşa'da cahillik bekliyor. Biz zerre lime hazırlamaya başladık devamını İBB'den bekliyoruz. 3. iri projemiz; Fetih Parkı. Metronun çıkışında bulunan, Büyükşehir Belediyemiz ile planladığımız ve Büyükşehir Belediyesi'ne mefruşat altı park ve üzerinde 400 nefis katalog projesini meydana getirecek sanarak devrettiğimiz, yürütüm evresine mevrut indinde öbür projemiz. Bir öbür projemiz de Gaziosmanpaşa'nın en enerjik yerlerinden bulunan Küçükköy Meydanı'nda ehemmiyetli indinde aykırı tüneli ve düzlük çalışmasıydı. Buranın da bire indinde biçimde beklediğini bildirmek istiyorum” sanarak konuştu.

“İşte size metro! Gelin İstanbul'a bu metroyu kazandıralım”

İstanbul'un en ehemmiyetli gündemlerinden bulunan yer altı treni projeleri karşı etkili açıklamalarda mevcut Usta, “Son günlerde İstanbul'da yer altı treni ile dayalı baş döndürücü konuşuldu; metroya müsaade verilmiyor, yer altı treni yapılmıyor, yer altı treni yaptırılmıyor diye. Bizim 2014 yılından buyana uğraştığımız hayalini kurduğumuz, bölgemiz düşüncesince ve İstanbul düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli bulunan indinde yer altı treni projesi. Bu yer altı treni projesi, Vezneciler, Fatih Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve akabinde ikinci aşamasında Arnavutköy ve 3. Havalimanına bağlanacak, İstanbul'un kusursuz ılımlı aksını oluşturan, en emektar yerleşme yerlerini havi ve şu haliyle caba 2,5 milyona yaklaşan insanı barındıran, İstanbul'un en ehemmiyetli yer altı treni projesi olduğuna inandığım, 17,5 kilometrelik indinde yer altı treni hattı projesi. Projesi yapılmış, münakasa evresine gelmiş, ayrıca 2020 senesinde envestisman planına alınmış, başlamaya anık ve İstanbul düşüncesince en vazgeçilmez yer altı treni projesi. İşte size metro. Hep beraberce bu yer altı treni projesinin yaşama geçirilmesi düşüncesince size çağrıda bulunuyorum. Gelin İstanbul'a bu metroyu kazandıralım” çağrısında bulundu.

“Vergilerin Gaziosmanpaşa'daki rüçhan yatırımlara kullanılmasını istiyoruz”

Başkan Usta laflarını şöyleki sürdürdü: “5779 mahdut hususi dümen ve şehremaneti umumi bütçe vergisi gelirlerinden kaza belediyelerine gönderilmesi müstelzim paylardan Büyükşehir Belediyesi 2021 senesinde 83 milyon 3 bin 42 TL bizim adımıza vergilerden hisse almış. O devir Gaziosmanpaşa halkı şekilde bu paranın Gaziosmanpaşa'daki rüçhan yatırımlara kullanılmasını özlemek ve strateji kılmak zorundayız. Diğer kaza belediyeleri de kişi vergilerini strateji etsin.”

“Mazeret değil, iş üretin”

İBB'den İstanbul düşüncesince projeleri yaşama geçirmelerini beklediklerini tabir fail Başkan Usta, “İstanbul düşüncesince şu suali soruyoruz: Büyükşehir Belediyesi İstanbul düşüncesince ne yaptı? Ne meydana getirecek ve ne devir yapacak? Bu probleminin yanıtını kabul kılmak istiyoruz. Neden yapmıyorsunuz ve neyi bekliyorsunuz? Her şeyi askıya aldığınız kabilinden şu bizim metroyu askıya almayın. İstanbul'u askıya almayın. İstanbul bunu affetmez. Vaatlerinizi gerçekleştirmenizi sabırla bekliyoruz. Ancak müddet bitiyor, milletin sabrı bitiyor. Eleştiri değil, plan üretin. Mazeret değil, iş üretin. Ürettiğiniz herhangi indinde aha yanınızdayız. Doğru yapmış olduğunuz herhangi indinde hizmette sonuna denli destekçiniz ancak yanlışta yokuz. Yanlış yapana da bizlerden boğaz yok” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler