USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Seçer: 'Benim derdim ülkemin geleceği'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2'nci semt gezisinde Mut ve Gülnarlı üreticilerle sulama borusu ve makine-ekipman dağıtımı töreninde buluştu. Başkan Seçer, "Benim derdim ülkemin geleceği. Gelecek kuşakların istikbali diyen insanoğlu siyasette bulunduğu sürec

Başkan Seçer: 'Benim derdim ülkemin geleceği'
16-06-2022 16:03

Üreticinin desteklendiği törende Mut ve Gülnarlı üreticilere maya yoğurma, erik boylama, koz soyma makineleri ve sulama borusu desteği yapıldı. Bu çerçevede, Gülnar'a 8, Mut'a da 18 maya yoğurma makinesi doğrulama edildi. Gülnarlı ve Mutlu üreticilere 1'er nüsha iktisap etmek kıl oranı erik boylama ve koz soyma makineleri dağıtıldı. Ayrıca Mutlu üreticilere 16 bin 368 m. HDPE borazan desteği verildi. Anamur'daki programlarını tamamladıklarını tabir fail Seçer, “Bozyazı, Aydıncık, Gülnar üstünden Mut'a ulaştık. İki gündüz eski Meclis toplantısından sonraları Anamur'da gene burada yaptığımız emek harcamaları gerçekleştirdik. Orada da üreticilerimize sağladığımız alet, ekipman, sulama borusu, fide, dikme destekleri ile dayalı üreticilerimizle beraberinde araya geldik. Sohbet ika imkânımız oldu. Onları dinleme fırsatımız oldu, bizim anlatacaklarımızı da onların dinleme olanakları oldu. Hem teslimatlarımızı yaptık aynı zamanda güzel, mutlu, erinçli beraberinde halde programımızı tamamladık. İnşallah bugün de burada üreticilerimizi dikçe ilişik mevzularda desteklerimiz olacak. Hele illa tarımsal girdilerin acı pahası bulunduğu bu dönemde, rastgele litre mazotun, rastgele m. borunun, rastgele kilogram gübrenin kalburüstü bulunduğu bu zamanda belediyelerimizin aracılığıyla meydana getirilen bu katkılar aşırı şimdi kalburüstü bir vaziyete geliyor. mühim bulunan kişiye namevcut iken asistan olmak, gereksinimi varken asistan olmak. Var iken değil. Şu anda üreticilerimizin talih desteğine aşırı gereksinimi var. Sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yada kaymakamlık şehremaneti başkanlığının değil, mefret anlamda, şu demek oluyor ki iri resme baktığınız devir hükümetin, merkezi hükümetin, dayalı Bakanlığın desteğinin kalık olması lazım” dedi.

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ile abi-kardeş ilişkileri bulunduğunu dile getiren Seçer, “Şimdi aklıma beraberinde obje geldi. Siyaset suni derdinde değiliz. Ama birtakımı hatırlatmalar yapıp, buradan da beraberinde nükte çıkartmak lazım. Bir defa siyasa aşırı gergin, söyleyeyim. Siz bakmayın Volkan Başkan'la tığ abi-kardeş denli geçindiğimize. Siyaset gergin. Keşke daima Mut Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı birlikteliği etraflı rastgele yerde olsun. Başımız üzerine, tek dava olmaz. Kemal Kılıçdaroğlu Urfa'da beraberinde mülakat yapıyor. Diyor ki, ‘biz iktidara geldiğimizde uydurma veriyoruz size elektriği emeksiz sağlayacağız.' Şimdi uzun düşünen insanoğlu bundan değişik aşırı obje çıkarır. Şimdi baktığınız devir acep elektriği çiftçiye verecek, bundan satmaca bedeli almayacak mı diye. Düz baktığınız devir DOĞRU mantıkla hakeza düşünürsünüz. Ama bizim denli düşünürseniz, şu demek oluyor ki ehemmiyetli bulunan üreticiye balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmemiz geçişsiz dediğiniz noktada Kemal Kılıçdaroğlu denli düşünürsünüz. Onun düşünmek istediği şuydu, muhtarımın söylediğini dedi. Bu enerji, tarih enerjisi hastalık yararsız evreni ısıtıyor, yeryüzüne geliyor? Acaba o enerji, canlılık enerjisine dönüşse, bunun sistemini kursak, bu sistemler pahalı. Devletin kesesinden beraberinde kereye anlaşılan üreticiye dayanaklık etmek olsak. Eline oltayı versek, şu balığı şu gölden, şu denizden tutsa şimdi elleme olur, dedi. Demek istediği buydu” ifadelerini kullandı.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi benim babamın koltuğu değil”

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde namına getirilen beraberinde önergeyi anımsatan Seçer, “Bir gündüz Meclis'e girdim. Birleşimi açtım, önümde beraberinde önerge. Önergeyi sağlayan de beraberinde şehremaneti başkanı, kaymakamlık şehremaneti başkanı. Diyor ki, ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi üreticilere elektriği emeksiz versin.' Hoppala bu nereden çıktı? Madem aşırı elleme biliyorsun, paran çok, sen ver. Benden ne istiyorsun? Benim o derece aklım var. Şimdi bu işin yayımcı nükte tarafı. Demek ki bunlara deva bulacak, talih bulacak. Türkiye'nin dünya dışından ithal etmiş bulunduğu ürünlere ödediği paranın en büyüğünün enerjiye gittiğini biliyoruz. Türkiye'nin aut tecim açığının enerjiden kaynaklandığını biliyoruz. Bunun düşüncesince de bizim iktidarımızda bu beraberinde sembol yarışı, bugün biziz, ferda Allah kerim beraberinde gayr kazanır. İyi bulunan kazansın, memlekete faydası bulunan kazansın. Mersin Büyükşehir Belediyesi benim babamın koltuğu değil. Mahkeme kadıya da mal değil. Bu beraberinde yarış. Daha elleme düşünen, şimdi elleme plan yapan, şimdi devim bilimi kadrolarla halkın karşısına çıkan gelsin ülkeyi yönetsin. Benim arzum, isteğim budur. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni benden şimdi elleme beraberinde Başkan gelsin yönetsin. Ben bunu dilek ederim. Orada durmak değil mesele. Memlekete ne verdiğiniz önemli. Memlekete ne sağladığınız önemli. Memleketin vaziyeti ortada. Çok şükür varlıklı beraberinde ülkeyiz. Zengin beraberinde şehiriz, Mersiniz. Hiçbir lafımız, lafımız yok. Ama derdimiz şu; bu kaynakları şimdi akliyeci kullanarak, ülkemizi nite şimdi elleme noktalara getirmeyelim? Mersinimizi nite şimdi elleme noktalara getirmeyelim? Bütün çabamız, etraflı arzumuz, etraflı ortaya koyduğumuz iddiamız da bu. Kimse ile çekişmek, gürültü etmek, pus sallamak, gayz saçmak, ondan aritmetik istimzaç etmek meselemiz değil. İyi beraberinde politikacı bizim düşündüğümüz denli düşünür" halinde konuştu.

"Benim derdim ülkemin geleceği”

Mut'a müteveccih neler yapacaklarından da uydurma fail Seçer, “Bizim de beraberinde teşekküre, beraberinde duaya ihtiyacımız var. Bizim şehremaneti başkanlığından beklediğimiz budur. Başka tek obje değil. Ne gösterişlilik ne san ne maddesel gelecek. Benim derdim finans değil. Benim derdim maddesel doğacak değil. Benim derdim ülkemin geleceği. Gelecek kuşakların istikbali diyen insanoğlu siyasette bulunduğu sürece, Türkiye'nin aşırı şimdi elleme noktalara geleceğini düşünüyorum" sanarak konuştu.
Hayvan barınağına ihtiyacın bulunduğunu vurgulayan Seçer, “16 dönüm arazi bulunmuş oldu Orman Bölge Müdürlüğü'nde yazışmaları tamamladık. Kısa beraberinde müddet içinde bunu yaşama geçireceğiz. Son yıllarda Mut'tan da başta işsiz köpeklerden, çıkmaz hayvanlarından ötürü vatandaştan rahatsızlıklar geliyor. Artık burayı da beraberinde sisteme sokacağız. Diğer illerden bu yerlere kamyonlarla getirilip hayvan bilimi salıveriliyor. Ya Sertavul kabilinden ya Gülek boğazından, yada Adana tarafından, başka illerden. Biz beraberinde de bunlarla savaşım ediyoruz. Diğer illerden hayvan bilimi toplanıyor, kamyona yükleniyor getiriliyor bizim il sınırları içine bırakılıyor. Biz de savaşım ediyoruz” dedi.

“Buralara turisti çekme ihtimali bulunan alanlar kurmak gerekiyor”

Mut'un gezim potansiyeli karşı da değerlendirmelerde mevcut Seçer, “Mut Jeopark Projesi bunu dünkü çalışıyoruz. Bu beraberinde gezim projesi. Alahan Manastırı'ndan Göksu Deltası'na, Sason Kanyonu'na derece nice tarihi, kültürel, mahal bilimsel zenginliği içinde barındıran beraberinde semt Mut bölgesi. Buranın kanyonlarına bakın, dünyanın en adlı sanlı kanyonlarından beraberinde tanesi Amerika'da Grand Kanyon sanarak her insanın gidip gördüğü, sabahleyin er gündüz doğumunu izlediği, dünyanın rastgele kabilinden yılda binlerce, milyonlarca turistin geldiği beraberinde arazi tallahi ayırt yok. Ben orayı da biliyorum görmüştüm seneler önce. Ben buradan gelirken ‘ya dedim Amerika'da Grand Kanyon burası' dedim. Bu kanyon. Bu derece koskoca lakin bunları takdim etmek gerekiyor. Buralara turisti çekme ihtimali bulunan alanlar kurmak gerekiyor. Turist gelsin, nereye gelsin, ne için gelsin, nerede otursun, konaklasın, yesin, içsin yada ki ona delalet yapsın rota belirlesin. Bunların çalışılması lazım. İşte bu düzentileme onlardan beraberinde tanesi” sanarak konuştu.

Dağıtılan maya yoğurma makinesi ve sulama borusunun paylarını paylaşan Seçer, konuşmasını şöyleki sürdürdü: "Daha elleme işler gerçekleştirmek düşüncesince daima baş başa himmet edeceğiz. Gördüğünüz denli bu maya yoğurma makineleri tallahi kadınlarımızın işine yarıyor. Kadınlarımıza çalışıyoruz. Bugün burada 8'i Gülnar, 18'i Mut, 26 nüsha dağıtacağız. Muhtarlarıma sesleniyorum. Eğer köyünüz almadıysa ekincilik dairesine beraberinde müracaatınız yetiyor. Biz gönderebiliriz, rastgele köye gönderebiliriz tek dava yok. Kadınlarımızın işine yaradığını biliyoruz. Özellikle cilt yemeklerinde. Sabahın gözsüz karanlığında kalkmasına icap namevcut bundan sonraları uygulayım bilimi çağı. Bununla hamurunu yoğurabilir. 2 nüsha erik boylama makinesi 1'i Gülnar'a 1'i Mut'a. Bugün Gülnar'a da maşa ekipman, sulama borusu desteğini veriyoruz. 2 nüsha koz soyma makinesi gene 1'i Mut'a, 1'i Gülnar'a. Ayrıca Gülnar'a 1 nüsha üzüm şet makinesi. Mut'a 16 bin 368 m. borazan dağıtımı gerçekleşecek. Şimdi burada az buçuk Mut'lu hemşerilerime anlatmam lazım. Biz evvel sene 60 kilometre borazan dağıttık. 2. sene misyonumuz 100'dü tutturamadık. Neden? Pandemi koşullarından. Bu arada söyleyeyim, birleşke başkanları burada, sulama borusunun 1 metresinin maliyeti akıbet dü yılı alalım 1'e 4, 1'e 5 arttı. Son 1 yılda 1'e 2 arttı. Tablo bu. Benim yönetime başladığım 2019 yılından sonra. Geldim 2020 senesinde 60 kilometre borazan dağıtımı yaptık. O devir da 15 bin 618 m. Mut'a. Aslında Mut torpilli değil. Nedir biliyor musunuz Mut'un meselesi? Bunu şuurlu söyledim. Bu aha torpido bot falan yok. Allah bilsin. Bu işe kimseyi dahil ettirmiyorum. Daire Başkanı biliyor, ego de dahil. Ben şimdi hiç kimseye demedim ki 100 m. borazan verin. Proje çerçevesinde rüçhan şekilde gerekseme listesi yapacaksınız, gerekseme sahibine, adalet sahibine, uygun planlara filhakika hudutlu beraberinde dayanaklık etmek mevcut bunu dağıtacaksınız. Yaptığımız bundan ibaret. Buranın niteliği şu Mersin'in en açık ilçesi ve koskoca üreten beraberinde yer. Ve coğrafya nedeni ile de sulanamayan sahaların sulanabilir olması düşüncesince motopompla suyun basılması lazım. Onu da borazan eliyle yapacaksınız. Onun düşüncesince en beraberinde tomar oranı da Mut alıyor. Bugün de onu açıklayacağım. Bakın 2020 senesinde 15 bin 618 metre, 2021 senesinde 8 bin 172 m. toplamda tahminî şekilde dağıttığımız 24 kilometre borazan vermişiz. 2 yılda dağıttığımız tahminî 117 bin metrenin filhakika 24 bin metresini siz almışsınız. Yani yüzdelik 20'sini. Bu önemli. Çünkü bu alanda istihsal var. Bu bölgenin açık arazileri var. Bugün burada 16 bin 368 m. borazan vereceğiz. Tamamını Mut'a vereceğiz. Bu sene bizim tahminî şekilde 62 kilometre dağıtımımız var. Mut'a beraberinde de polat borazan vereceğiz 1602 metre. Toplam 17 bin 970 metre. 60 kilometrenin tahminî şekilde yüzdelik 30'unu Mut'a veriyoruz. Mut çalışıyor, üretiyor, ulusal ekonomiye ulama yapıyor, müstesna satım yapıyor, istihdamı yapıyor ve sokaktaki kötülüğü önlüyor. İstihdam düşünmek sokaktaki kötülüğü mâni bitirilmek demek. Terör örgütlerini durdurmak, düzenli kusur örgütlerini durdurmak, hırsızlığı, kötülüğü, cinayeti, bunalımı, fasile içi sertliği mâni bitirilmek anlama gelir istihdam. Onun düşüncesince önemsiyoruz.”

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker ise “Ben Başkanıma ilçemize yaptığı bu elleme destekten ötürü aşırı teşekkürname ediyorum. Sağ olun, ilçemiz bu mevzuda size minnettar. İnşallah Mut ilçesi düşüncesince aşırı şimdi iri icraatlar yapılacağını rüya ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler