USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Basın İlan Kurumu, internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüşmelere başladı

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, "Önemli sayıda takip edeni bulunan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate bedel buluyoruz. Onlardan mevrut talepleri de dinleyeceğiz. Açık bap politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Basın İlan Kurumu, internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüşmelere başladı
14-11-2022 21:10
İstanbul

Basın İlan Kurumu (BİK) hesaplı mevzuat emek harcamaları kapsamında 1 Nisan 2023'ten itibaren resmi ilanların yayımlanmaya başlanacağı internet haber sitelerinin temsilcileriyle toplantılarına başladı.

BİK'ten meydana getirilen açıklamada, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının peşi sıra Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği ilkin kazanmak üzere, mevzuatın kanuna akıllıca bir duruma getirilmesine bağlı çalışmaların dip biçimde sürdürüldüğü belirtildi.

BİK hukuk çalışmalarına ulama sundu

Açıklamada, sabık Eylül'de Bursa, İzmir, Konya, Ankara, Samsun, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da semt toplantıları düzenleyerek sütun malikleri ve temsilcileri ile birlikte araya mevrut BİK'in, sahada paylaşmış bulunduğu ve toplamış bulunduğu bilgilerle hukuk çalışmalarına ehemmiyetli ulama sunmuş bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, 800'ü fazla sütun temsilcisinden bağlanmış ve aday düşünce alarak mevzuat istihzar sürecinde değerlendiren ve anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda bildirme edilmesinin peşi sıra Afyonkarahisar'da müdürlerini toplayan BİK'in, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin bazısı maddelerinde farklılık öngören eskiz emek vermeyi bağlanmış bir duruma getirmiş bulunduğu vurgulandı.

Hafta süresince toplantılar yapılacak

İnternet haber sitelerinin kesiksiz neşriyat sayılmaları ve 2023 yılı Nisan ayında evvel defa resmi anons yayımlamaya başlamış olacak olmalarının, Kurumun günah bölgesini genişletirken internet haber sitelerine de maddesel pınar sağlanmasının önünü açmış bulunduğu dökme açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

"İnternet haber sitelerinin resmi anons ve reklam yayınlama hakkını kazanmaları ise motamot sütun ve dergilerde bulunduğu kabil belli başlı kurallara tabi. Bu sebeple BİK, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğine sonuç alternatifini hasretmek az daha hissedar halkasına dünkü katılan internet haber siteleri ile bugünden neşet etmek az daha hafta süresince arka arkaya toplantılar gerçekleştirecek. BİK fevk yönetimi, evvel adına dakika faziletli tirajlı gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile Genel Müdürlük binasında birlikte araya geldi. Toplantıda, internet haber sitesi temsilcilerinin sürece değgin görüşleri dinlendi, mevzuatta yapılacak düzenlemelere bağlı önerileri derece edildi."

İnternet haber sitelerinin temsilcileri ile buluşulacak

Açıklamada, ayrımsız heyetin elan sonradan Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, İstanbul ve Kocaeli illerinde piyasaya sürülen gazetelerin internet sitesi temsilcilerinin katılımıyla dü ayrı celsede açıktan muvasala toplantıları gerçekleştirdiği dile getirilerek, şu bilgilere arazi verildi:

"Gazetesi yok faziletli ziyaretçi trafiğine erbap internet haber sitelerinin temsilcileri ile erte buluşulacak. Ardından Van, Bitlis, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gösterilen gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile dü ayrı güruh yapılacak. BİK, çarşamba gününden başlayarak, cuma namazı akşamına denli Bursa, Diyarbakır, Adana, Malatya, Konya, İzmir, Ankara ve Samsun müdürlüklerinin koordinasyonunda düzenlenecek toplantılarda geriye küsurat 63 ildeki gazetelere alakadar internet haber sitelerinin görüşlerini edinmeyi tamamlayacak."

Açıklamada, toplantıların peşi sıra Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin, topu topu paydaşların görüşleri kırgın adına alakadar taraflara sunulacağı ve tahsil edilen gelişememiş bildirimlerle sonuncu çeşidi maruz yönetmeliğin, dalavere yerleşmiş teklifi adına Şubat 2023'te BİK Genel Kurulu'na bildirme edileceği ve umumi kurulda bildirme edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının peşi sıra yürürlüğe gireceği bildirildi.

"Gelen talepleri dinleyeceğiz"

Açıklamada görüşlerine arazi maruz BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, şunları kaydetti:

"Hafta süresince Türkiye genelindeki topu topu gazetelerimize ulaşmaya çalışacağız. Elbette gazetelerimizin müktesep haklarının muhafazası bizim önceliğimiz. Diğer yandan gazetesi yok ancak ehemmiyetli sayıda takip edeni bulunan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate bedel buluyoruz. Yine onlardan mevrut talepleri de dinleyeceğiz. Çünkü belli başlı birlikte müddet sonradan onların içerisinden kesiksiz neşriyat kapsamına alınanlar olacak. Kısacası belirgin bap politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler